Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" iesaistās LBL izslēgšanas spēlēs ar dueli pret LU studentiem

Emils Ozerinskis

"VEF Rīga" iesaistās LBL izslēgšanas spēlēs ar dueli pret LU studentiem
Edvards Mežulis. Foto: LU basketbols

"Pafbet" Latvijas basketbola līgā pirmdienā sāksies izslēgšanas spēļu turnīra ceturtdaļfināli. Valsts čempione "VEF Rīga" pulksten 19:30 dosies cīņā ar komandas vēsturē lielāko panākumu atkārtojušajiem "Latvijas Universitātes" basketbolistiem.

Jāņa Gailīša trenētā "VEF Rīga" komanda šosezon divus no trīs galvenajiem mērķiem jau ir sasniegusi. Galvaspilsētas vienība triumfēja atjaunotajā Latvijas kausa izcīņā, kā arī pirms divām nedēļām VEF spēlētāji pirmo reizi cēla virs galvām Latvijas-Igaunijas līgas čempionu trofeju.

VEF komandai atzīmēt panākumu apvienotajā līgā bija laiks, jo Latvijas čempionāta ceturtdaļfināla sērijā "Latvijas Universitāte" izstiepa dueli ar valmieriešiem līdz piecām spēlēm. Enerģiskie studenti nokausēja pieredzējušākos vidzemniekus un Dāvida Vīksnes lieliskais sniegums mača izskaņā ļāva studentiem otro reizi vēsturē sasniegt LBL pusfinālu.

Gunta Endzela komandā pie lielas pārliecības ticis Dāvids Vīksne, kurš sērijā pret valmieriešiem izcēlās ar 18,4 punktiem un 6,2 izcīnītām atlēkušajām bumbām. Saspēles vadītāja pozīcijā kopā ar Vīksni no Ventspils uz LU vienību starpsezonā pārnākušais Ričards Vitoļskis ceturtdaļfinālā guva 13 punktus un caurmērā tika pie divām pārtvertām pretinieku bumbām spēlē. Ļoti enerģiski pirmajā play-off sērijā aizsargājās Alberts Putāns, provocējot pretinieku kļūdas, bet groza apakšā produktīvs bija Edvards Mežulis, kuram pret VEF basketbolistiem gaidāma liela slodze.

Neapšaubāma favorīte šajā sērijā būs Latvijas čempionvienība "VEF Rīga". Ārējā līnijā komandas zobratiem griesties šosezon likuši tādi spēlētāji kā Kristers Zoriks, Džeilens Railijs un Rons Karijs. LU spēli uzbrukumā apgrūtinās nepiekāpīgais aizsardzības spēlētājs Artis Ate, bet garajā galā studentiem pārbaudījumu sagādās Aleksandra Madsena un Iļjas Gromova iegrožošana. Interesants solās duelis spēka uzbrucēju pozīcijā. No LU uz VEF starpsezonā pārgāja Anrijs Miška, kuram pozicionāli gaidāma cīņa ar viņa jaunatnes izlašu komandas biedru Dāvidu Vīksni.

Vēl viens izcelšanas vērts duelis būs komandu treneru korpusos, jo "VEF Rīga" galvenā trenera Jāņa Gailīša brālis Gunārs Gailītis pārstāv LU treneru komandtiltiņu.

Latvijas basketbola līgas pusfinālu sērijas tiešraidē translēs kanāls TV4 un spēles varēs vērot Sportacentrs.com interneta portālā. Spēļu tiešraides tiek nodrošinātas sadarbībā ar Tet.

"Pafbet" LBL izslēgšanas spēļu pusfināli

Pāris1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērija
VEF Rīga - LU25.04.28.04.01.05.03.05.*05.05.*0-0
Ventspils - Ogre26.04.29.04.02.05.04.05.*06.05.*0-0

     [+] [-]

, 2022-04-25 12:19, pirms 2 gadiem
VEFs! 3-0.

  +3 [+] [-]

, 2022-04-25 13:23, pirms 2 gadiem
Man nesaprotama liekas 1 lieta. LU deva atpūstie tikai 1 dienu pēc 1/4 finālu sērijas. Kāpēc? Kas tā par necieņu pret LU? Protams, VEF uzvarēs jebkurā gadījumā ar 3:0, bet ne par to ir stāsts.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-25 13:34, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man nesaprotama liekas 1 lieta. LU deva atpūstie tikai 1 dienu pēc 1/4 finālu sērijas. Kāpēc? Kas tā par necieņu pret LU? Protams, VEF uzvarēs jebkurā gadījumā ar 3:0, bet ne par to ir stāsts.
LU 5 spēļu sērija pret Valmieru bija ceturtdaļfinālā. Valmiera spēcīga. Kaufmanis, Jonàts. LU nespēja 3-0 apspēlēt Valmieru. Paši LU izspēlēja garu sēriju. Tāpēc viņiem maz brīvdienu pirms pusfināla.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-25 13:39, pirms 2 gadiem
VEF šodien jàuzvar. VEF çempions. VEFà tomēr ir tie izlases spēlētāji Zoriks, Ate. Zoriks laikam Latvijas izlases pamatpiecinieka spēlētàjs. Lai VEF çempioni.

  +2 [+] [-]

, 2022-04-25 13:53, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man nesaprotama liekas 1 lieta. LU deva atpūstie tikai 1 dienu pēc 1/4 finālu sērijas. Kāpēc? Kas tā par necieņu pret LU? Protams, VEF uzvarēs jebkurā gadījumā ar 3:0, bet ne par to ir stāsts.
No florbola iemācijās-tur norauj 8 mēneši regulāro, 7 spēles pusfinālā,bet fināls-pēc vienas dienas un izšķir vienā spēlē! UN CROSBIJS VĒL KOMENTĀRĀ PĻŪTĪ, KA KOMANDA VAINĪGA, JO IZRĀDĪJA SĪVU CĪŅU IEPRIEKŠ! VADĪBA VNK NEJĒDZ SALIKT NORMĀLI KALENDĀRU.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-25 14:09, pirms 2 gadiem
hugaboss rakstīja: No florbola iemācijās-tur norauj 8 mēneši regulāro, 7 spēles pusfinālā,bet fināls-pēc vienas dienas un izšķir vienā spēlē! UN CROSBIJS VĒL KOMENTĀRĀ PĻŪTĪ, KA KOMANDA VAINĪGA, JO IZRĀDĪJA SĪVU CĪŅU IEPRIEKŠ! VADĪBA VNK NEJĒDZ SALIKT NORMĀLI KALENDĀRU.
VEF, VEF, VEF, VEF, VEF, VEF !!!

Varbūt ir arī tà, ka vadība nejēdz salikt normāli kalendāru.

     [+] [-]

, 2022-04-25 14:43, pirms 2 gadiem
Beidzot sàksies LBL pusfinàls. Çetras labàkàs LBL komandas sàks play off par Latvijas çempiontitulu. Lai uzvar spēcīgàkais. Lai uzvar VEF Rīga.

     [+] [-]

, 2022-04-25 14:50, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man nesaprotama liekas 1 lieta. LU deva atpūstie tikai 1 dienu pēc 1/4 finālu sērijas. Kāpēc? Kas tā par necieņu pret LU? Protams, VEF uzvarēs jebkurā gadījumā ar 3:0, bet ne par to ir stāsts.
Lasi Hugaboss. Vadība normāli nevar salikt kalendāru. Patika, kà VEF uzvarēja Latvijas Igaunijas final 4. VEF çempioni Latvijas Igaunijas final4. VEF arī LBL çempioni.

VEF, VEF, VEF, VEF, VEF !!!

Šodien tikai VEF, uzvarēsim.