Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Jaunatnes olimpiādē paralēlajā slalomā Gulbis sasniedz vienu no labākajiem Latvijas rezultātiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jaunatnes olimpiādē paralēlajā slalomā Gulbis sasniedz vienu no labākajiem Latvijas rezultātiem
Kristofers Gulbis. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

Somijas pilsētā Vuokati notiekošajā Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiskajā festivālā (EJZOF) ļoti labu rezultātu, kas ir viens no visu laiku labākajiem kalnu slēpošanā Latvijai, ir sasniedzis Latvijas kalnu slēpotājs Kristofers Gulbis, kurš paralēlajā slalomā 79 dalībnieku konkurencē pārvarēja kvalifikāciju un sasniedza astotdaļfinālu, iekļūstot labāko sešpadsmitniekā un izcīnot 12.vietu.

Paralēlajā slalomā vispirms kvalifikācijā, kas tika aizvadīta trešdien, bija jāveic divi braucieni, nosakot labākos 32, kuri turpinās cīņu izslēgšanas kārtās, sākot no 1/16 fināla. Marta Bērziņa ar Danu Freimani uzrādīja 49. un 58.laiku 65 dalībnieču vidū, līdz 1/16 finālam jeb 32.vietai pietrūkstot pāris sekundēm – 3,5 un 5,2 sekundēm.

Gustavs Ābele bija ļoti tuvu kvalifikācijas pārvarēšanai un tikšanai labāko 32 vidū, pietrūkstot divu braucienu summā nieka 0,24 sekundēm. Vienīgais, kurš no Latvijas tika uz izslēgšanas braucieniem, bija Kristofers Gulbis, kurš kvalifikācijā uzrādīja 14.laiku (+0,80 sek.).

Šodien 1/16 finālā Kristoferam pretī stājās Noels Limmers, kurš kvalifikācijā uzrādīja 19.laiku un bija par trešdaļu sekundi lēnāks nekā latvietis. Abu trašu kopsummā vācietis tika pārspēts par pusotru sekundi. 1/8 finālā nācās cīnīties ar 3.laiku uzrādījušo Eduardo Sarako no Itālijas. Cīņa bija līdzvērtīga, un itālis uzvarēja ar pussekundes pārsvaru.

Kā izrādījās Sarako, aizvadot vieglu pusfinālu, bet grūtas ceturtdaļfināla un fināla cīņas, kļuva par čempionu. Tā kā Gulbis ir zaudējis uzvarētājam, iegūstot kopējā ieskaitē 12.vietu, kas ir viens no Latvijas labākajiem panākumiem EJZOF kalnu slēpošanā. 2013.gadā 10.vietu slalomā izcīnīja Miks Zvejnieks.