Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņš regulāro sezonu pabeidz ar uzvaru, Daugaviņam 0:4 pret SKA

Rolands Eliņš

Kalniņš regulāro sezonu pabeidz ar uzvaru, Daugaviņam 0:4 pret SKA
Jānis Kalniņš. Foto: Mikko Taipale/jokerit.com

Kontinentālās hokeja līgas regulārā sezona tuvojas izskaņai, un savu pēdējo spēli tajā šovakar aizvadījusi Helsinku "Jokerit", kas ar Jāni Kalniņu vārtos ar 4:3 papildlaikā pārspēja "Amur". Savukārt "Vityaz" ar Kasparu Daugaviņu pirmajā maiņā ar 0:4 piekāpās SKA.

Jānis Kalniņš šovakar tika galā ar 28 no 31 "Amur" komandas metiena. Visus trīs vārtus Kalniņš ielaida, spēlējot skaitliski nevienādos sastāvos – mača pirmajās desmit minūtēs "Amur" pamanījās iemest gan vairākumā, gan mazākumā, bet 56. minūtē vēlreiz realizēja vairākumu, tobrīd panākot 3:3. Taču papildlaikā "Jokerit" uzvaru nokārtoja Džordana Šrēdera vārtu guvums.

"Jokerit" šī spēle vairs neko būtisku nemainīja – komanda jau iepriekš bija nokārtojusi sev piekto vietu Rietumu konferencē, ko sniedz 60 spēlēs gūti 73 punkti. Regulāro sezonu "Jokerit" pabeidza ar trim uzvarām pēc kārtas, taču savu pretinieci pirmajā kārtā Gagarina kausā vēl nezina – priekšā esošās "Dynamo" un "Lokomotiv" komandas pirms pēdējās spēles šķir viens punkts.

Kalniņš šajā KHL sezonā piedalījās 33 spēlēs, kurās guva 18 uzvaras. Vidēji spēlē viņš ielaida 2.52 vārtus un atvairīja 91.3% pretinieku metienu, abos statistikas rādītājos nedaudz piekāpjoties savam lieliskajam sniegumam iepriekšējā sezonā (33 uzvaras, 2.14 vidēji ielaisti vārti un 92% atvairītu metienu).

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā "Vityaz" izredzes tikt izslēgšanas spēlēs bija zaudējusi jau iepriekš un sezonu pabeigs devītajā vietā Rietumu konferencē. Savu ieilgušo zaudējumu sēriju "Vityaz" neizdevās pārtraukt arī šovakar, ar 0:4 piekāpjoties SKA. "Vityaz" regulārajā sezonā atlikusi vēl viena spēle.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā pavadīja 18:38 minūtes un veica vienu metienu pa vārtiem, kā arī nopelnīja divas soda minūtes un uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem. Daugaviņa rēķinā arī divi bloķēti metieni.

Boba Hārtlija vadītā "Avangard" savukārt 1:2 piekāpās "Salavat Yulaev", kurai tā bija jau devītā uzvara pēc kārtas. Abas komandas pirms pēdējās spēles Austrumu konferencē tagad šķir tikai viens punkts, un Ufas komandai vēl ir visas iespējas atņemt Hārtlija komandai divīzijas uzvarētājas godu un pakāpties uz otro vietu konferences kopvērtējumā.

KHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez.
Traktor – Torpedo3:2Ak Bars – Metallurg2:3 PM
Kunlun – Barys0:3Lokomotiv-CSKA2:3 PM
Neftekhimik – Severstal2:3 PAvangard – Salavat Yulaev1:2
Jokerit – AmurSKA – Vityaz4:0
Sochi – Avtomobilist0:3Spartak – Sibir2:3 P
Dinamo R – Dinamo M

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...