Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Otrā posma ievadā MSĢ/LAT-Hertz uzņems ASK/LSPA

Jānis Pārums

Otrā posma ievadā MSĢ/LAT-Hertz uzņems ASK/LSPA
Guntis Piļpuks
Foto: EHF

Šovakar plkst. 19:00 ar MSĢ/LAT-Hertz dueli pret ASK/LSPA atsāksies SynotTip handbola Virslīgas čempionāts.

Turnīra otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos, kur vienā spēlē četras spēcīgākās, otrā četras vājākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem. Pirmajā posmā izcīnītie punkti netiek ņemti līdzi, taču tiek piešķirti atkarībā no ieņemtās vietas - pirmā posma labākā komanda (Dobeles Tenax) otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija (Latgols) ar trim, trešās vietas īpašniece (Celtnieks Rīga) ar diviem, bet ceturtā (Ogre/Miandum) – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Izspēles kārtību jau skaidrojām rakstā ŠEIT.

MSĢ/LAT-Hertz pirmajā posmā ierindojās piektajā vietā, tādējādi otrajā četriniekā turnīru sāk ar četriem punktiem, kamēr ASK/LSPA bija pēdējā pozīcijā, tāpēc otro posmu sāks kā pastarīte ar vienu punktu.

Pirmajā posmā abās savstarpējās spēlēs uzvaras izcīnīja MSĢ/LAT-Hertz – 32:29 un 39:33. Pirmajā savstarpējā spēlē pirmo puslaiku savā labā noslēdza armijnieki, tomēr otrā puslaika gaitā murjāņiešiem izdevās svaru kausus nosvērt sev par labu. Savukārt otrajā savstarpējā mačā MSĢ/LAT-Hertz jau pēc puslaika bija vadībā ar +7, pārliecinoši nosargājot panākumu.

Murjāņu handbolistiem šis būs noslēdzošais Latvijas čempionāta posms, ko MSĢ/LAT-Hertz turnīrā spēlē bez vietas izcīnīšanas tiesībām un izslēgšanas spēlēs nepiedalās. No otrā četrinieka izslēgšanas spēlēm kvalificēsies divas labākās komandas (protams, atskaitot MSĢ/LAT-Hertz).

No šīvakara spēles dalībniekiem rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā ir vien MSĢ/LAT-Hertz līderis Guntis Piļpuks, kurš izcēlies ar 91 vārtu guvumu un ieņem septīto pozīciju. ASK/LSPA rindās rezultatīvākie pirmajā posmā bijuši Uldis Zariņš un Emīls Reniņš, kuri guvuši, attiecīgi, 72 un 65 vārtus (13. un 14.pozīcija rezultatīvāko spēlētāju sarakstā). Uzreiz aiz viņiem ar 62 vārtiem ir vēl viens MSĢ/LAT-Hertz pārstāvis Ņikita Pančenko.

Kalendārs
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv