Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mančestras "United" vēlas Početino, taču uzrunājusi arī bijušo "Barcelona" treneri Valverdi

Agris Suveizda

Mančestras "United" vēlas Početino, taču uzrunājusi arī bijušo "Barcelona" treneri Valverdi
Lionels Mesi un Ernesto Valverde. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Anglijas futbola kluba Mančestras "United" vadība esot tikusies ar basku speciālistu Ernesto Valverdi, atklājis britu medijs The Guardian.

Mančestras "United" pēc šķiršanās no Ūles Gunnara Sūlšēra paziņoja, ka meklē galvenā trenera vietas izpildītāju līdz sezonas beigām, un pašlaik uz šo posteni esot pieci kandidāti – ne tikai jau iepriekš baumotais Brendans Rodžerss, kurš vada "Leicester", bet arī brīvais aģents Ernesto Valverde, kurš bez darba ir kopš 2020. gada janvāra, kad tika atlaists no "Barcelona". Basks jau esot ticies ar "United" futbola direktoru Džonu Mērto, un Mančestras klubs uzskata, ka Valverde būtu piemērots kandidāts, lai trenētu Krištianu Ronaldu, jo viņam jau ir pieredze darbā ar superzvaigznēm ar Lionelu Mesi priekšgalā.

Anglijas kluba prioritāte gan ir argentīnietis Maurisio Početino, kurš agrāk strādāja "Tottenham", bet tagad vada Francijas superklubu PSG. Ja Početino piekristu sezonas vidū pamest parīziešus un PSG viņu palaistu, "United" varētu arī mainīt stratēģiju un Početino nolīgt ilgtermiņa lomai, nevis vietas izpildītāja postenim līdz sezonas beigām. Lai PSG šķirtos no Početino, parīziešiem gan pašiem vispirms jāatrod viņa potenciālais aizvietotājs, un par favorītu uz šo lomu tiek minēts Zinedins Zidāns, kurš ilgāku laiku tiek uzskatīts arī par galveno kandidātu uz Didē Dešāna nomaiņu pie Francijas izlases stūres.

Valverde 2017. gadā Barselonā nomainīja Luisu Enriki un pirmajās divās sezonās tika pie diviem Spānijas tituliem, Karaļa kausa un Spānijas Superkausa, taču tika atlaists 2020. gada sākumā pēc zaudējuma Superkausā Madrides "Atletico" (2:3). Tas "Barcelona" bija pirmais zaudējums pēc 12 nezaudētu maču sērijas, taču Katalonijas klubam piecu spēļu nogrieznī tobrīd bija tikai viena uzvara. Valverdi, kura vadībā "Barcelona" Čempionu līgā izstājās ceturtdaļfinālā un pusfinālā, nomainīja Kike Setjēns. Valverde ir trenējis arī Bilbao "Athletic" (2015. gadā izcīnīja Superkausu, ar 4:0 un 1:1 satriecot "Barcelona"), "Espanyol" (UEFA kausa fināls), Pirejas "Olympiacos" (trīs Grieķijas tituli un divi kausi), "Villarreal" un "Valencia".

Pagaidām Mančestras "United" pagaidu galvenā trenera funkcijas pilda Maikls Keriks, kura vadībā vakar galotnē tika svinēta uzvara Spānijā, ar 2:0 pārspējot "Villarreal" un garantējot pirmo vietu Čempionu līgas apakšgrupā. Anglijas Premjerlīgā "United" ieņem tikai astoto vietu un svētdien viesosies pie līderes Londonas "Chelsea".

Izmantotie resursi:https://www.theguardian.com/football/2021/nov/23/manchester-united-in-talks-with-ernesto-valverde-over-interim-manager-job

     [+] [-]

, 2021-11-24 10:11, pirms 2 gadiem
Kautkāda maza patiesība no Suveuzdas safabricējuma tur ir..bet pārsvarā bazars ir mazliet citādāks tur iet ar MU un Poch nu gan!

     [+] [-]

, 2021-11-24 12:14, pirms 2 gadiem
ja Zidans piekritis iet uz PSG, tad PSG palaidis Pochu