Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ilggadējais "Manchester City" kapteinis Kompanī trenera karjeru turpinās Anglijā

Agris Suveizda

Ilggadējais "Manchester City" kapteinis Kompanī trenera karjeru turpinās Anglijā
Vensāns Kompanī. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Kā jau varēja paredzēt, no Anglijas Premjerlīgas izkritušais futbola klubs "Burnley" par komandas galveno treneri iecēlis 36 gadus veco beļģu speciālistu Vensānu Kompanī.

Kompanī maijā pavēstīja par aiziešanu no "Anderlecht", kur sāka un pabeidza futbolista karjeru un kur spēra arī pirmos soļus trenera karjerā – vispirms kā spēlējošais treneris, bet kopš 2020. gada augusta arī kā pilnvērtīgs galvenais treneris. Aizvadītajā sezonā "Anderlecht" Beļģijas čempionāta finišēja trešajā vietā, un Kompanī vietā stājies "Union Saint-Gilloise" treneris Feliče Macu.

"Burnley" aprīlī šķīrās no ilggadējā komandas galvenā trenera Šona Daiča, kurš amatā bija gandrīz desmit gadus, un sezonu pie stūres pabeidza Maiks Džeksons. "Burnley" gan neizdevās izglābties no izkrišanas, ar 35 punktiem 38 spēlēs ierindojoties 18. pozīcijā un par trim punktiem atpaliekot no Līdsas "United". Bērnlijas klubs Premjerlīgā iekļuva 2016. gadā, triumfējot Čempionātā.

Bijušais "Anderlecht" un "Hamburg" centra aizsargs Kompanī karjeras spilgtākos gadus aizvadīja "Manchester City", jaunbagātnieci pārstāvot no 2008. līdz 2019. gadam, izcīnot četrus Anglijas čempiona titulus, divus Anglijas kausus, četrus Līgas kausus un divus Superkausus. Beļģijas izlasē Kompanī 89 spēlēs guva četrus vārtus. Kompanī bija ilggadējs kapteinis gan klubā, gan valstsvienībā.

Izmantotie resursi:
https://www.burnleyfootballclub.com...