Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ilggadējais "Manchester City" kapteinis Kompanī trenera karjeru turpinās Anglijā

Ilggadējais "Manchester City" kapteinis Kompanī trenera karjeru turpinās Anglijā
Vensāns Kompanī. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Kā jau varēja paredzēt, no Anglijas Premjerlīgas izkritušais futbola klubs "Burnley" par komandas galveno treneri iecēlis 36 gadus veco beļģu speciālistu Vensānu Kompanī.

Kompanī maijā pavēstīja par aiziešanu no "Anderlecht", kur sāka un pabeidza futbolista karjeru un kur spēra arī pirmos soļus trenera karjerā – vispirms kā spēlējošais treneris, bet kopš 2020. gada augusta arī kā pilnvērtīgs galvenais treneris. Aizvadītajā sezonā "Anderlecht" Beļģijas čempionāta finišēja trešajā vietā, un Kompanī vietā stājies "Union Saint-Gilloise" treneris Feliče Macu.

"Burnley" aprīlī šķīrās no ilggadējā komandas galvenā trenera Šona Daiča, kurš amatā bija gandrīz desmit gadus, un sezonu pie stūres pabeidza Maiks Džeksons. "Burnley" gan neizdevās izglābties no izkrišanas, ar 35 punktiem 38 spēlēs ierindojoties 18. pozīcijā un par trim punktiem atpaliekot no Līdsas "United". Bērnlijas klubs Premjerlīgā iekļuva 2016. gadā, triumfējot Čempionātā.

Bijušais "Anderlecht" un "Hamburg" centra aizsargs Kompanī karjeras spilgtākos gadus aizvadīja "Manchester City", jaunbagātnieci pārstāvot no 2008. līdz 2019. gadam, izcīnot četrus Anglijas čempiona titulus, divus Anglijas kausus, četrus Līgas kausus un divus Superkausus. Beļģijas izlasē Kompanī 89 spēlēs guva četrus vārtus. Kompanī bija ilggadējs kapteinis gan klubā, gan valstsvienībā.

Izmantotie resursi:
https://www.burnleyfootballclub.com...


Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
2

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.