Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A un B grupas: līderi nokārtos rēķinus

Jānis Pārums

A un B grupas: līderi nokārtos rēķinus
"Arsenal" futbolisti
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā tiks aizvadītas trešās kārtas spēles A un B grupās. Abās grupās savā starpā spēkiem mērosies grupu vadošās komandas, pie kārtējiem panākumiem mēģinās tikt "Porto" un "Arsenal".

A grupa

Portugāles "Porto" grupu turnīru iesākuši pārliecinoši, divās grupās izcīnot divas uzvaras, turklāt savus vārtus nosargājot neieņemtus – 2:0 Zagrebā pret "Dinamo" un 1:0 savā laukumā pret PSG. Šovakar "Porto" pretinieki būs Kijevas "Dynamo", kas pēc sakāves pirmajā spēlē pret PSG (1:4), izcīnīja uzvaru pār "Dinamo" (2:0) savā laukumā.

Pašmāju čempionāta pēdējā spēlē gan "Dynamo" piedzīvoja sakāvi savā laukumā 1:3 pret "Meatalist", tādejādi uz Portugāli devušies ne tai labākajā noskaņojumā. Turklāt mājās palikuši četri savainotie spēlētāji (Rafaels, Bogdanovs, Almeida un Silva), kas viesu situāciju tikai sarežģī, tiesa, atpakaļ ierindā ir Betao. Tas gan nemazina "Dynamo" apņēmību, jo kluba trenera palīgs Oleksijs Mihaiļičenko atzinis: "Šī mums ir ļoti svarīga spēle, jo tā nav Ukrainas Premjerlīga, bet gan Čempionu līga. Spēlēsim pret grupas līderi, taču cīnīsimies par uzvaru."

Otrajā grupas spēlē pie otrā panākuma mēģinās tikt PSG, kas pateicoties uzvarai pār "Dynamo" šobrīd ir otrajā pozīcijā, lai gan abām komandām ir pa trim punktiem. PSG pretiniece būs Zagrebas "Dinamo", kas piedzīvojusi divus sausos zaudējumus (abos gadījumos – 0:2). Tiesa, savu līdzjutēju priekšā zagrebieši noteikti tīkos nospēlēt labāk nekā divos iepriekšējos mačos.

Interesanti, ka šī būs pirmā reize, kad PSG mērosies spēkiem ar Horvātijas klubu Čempionu līgā, bet "Dinamo" pēdējā pieredze pret kādu no Francijas komandām bijusi gaužām bēdīga – pērnā gada decembrī "Dinamo" savā laukumā cieta sagrāvi 1:7 pret Lionas "Olympique" ("Dinamo" pirmā guva vārtus mača 40.minūtē, puslaiks noslēdzās 1:1, bet otrajā puslaikā tika ielaisti seši vārti).

B grupa

Londonas "Arsenal" futbolisti divās spēlēs guvuši divus panākumus un šovakar savu līdzjutēju priekšā mēģinās tikt pie trešā – pretiniekos būs Gelzenkirehenes "Schalke", kas arī pagaidām ir bez zaudējumiem – uzvara pār "Olympiacos" un neizšķirts ar "Montpellier".

Abas komandas savā starpā tikās 2001./2002.gada sezonas grupu turnīrā, kad abu komandu galvenie treneri bija tie paši, kas šobrīd – Arsēns Vengers un Hūbs Stīvenss. Toreiz "Arsenal" uzvarēja savā laukumā (3:2), bet piedzīvoja neveiksmi viesos (1:3). Jāpiebilst, ka Angliju grūti nosaukt par "Schalke" laimes zemi – piecos mačos, kas aizvadīti tur, nekad nav uzvarēts.

"Arsenal" nevarēs palīdzēt vismaz pieci spēlētāji Teo Valkotu ieskaitot, taču favorīti vienalga šajā mačā būs mājinieki. Pēc zaudējuma Anglijas Premjerlīgas pēdējā spēlē (0:1 pret "Norwich") londoniešu galvenais treneris Vengers solījis, ka ambiciozā "Arsenal" reabilitēsies par to [ar labu spēli pret "Schalke"].

Vēl vienā spēlē laukumā dosies "Montpellier" un "Olympiacos". Ja "Montpellier" spējuši tikt pie vismaz viena punkta, tad "Olympiacos" pagaidām ir tukšā. Lai arī spēle notiek "Montpellier" laukumā, nodemonstrējot labu sniegumu pie pirmā punkta, bet varbūt pat panākuma var tikt arī viesi. Laukuma saimnieku galvenais treneris Renē Žirārs gan neuzskata, ka viņa vadītā komanda būs favorīti. Abu komandu treneri uzsver šī mača svarīgumu cīņā par iekļūšanu nākamajā turnīra fāzē.

A un B grupu 3.kārtas spēles

GrupaLaiksKomandas
A21:45Porto — Dynamo Kyiv
A21:45Dinamo Zagreb — PSG
B21:45Arsenal - Schalke
B21:45Montpellier - Olympiacos