Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Riga" iztur 89 minūtes pret vareno Glāzgovas "Celtic" spiedienu

Emils Ozerinskis

"Riga" iztur 89 minūtes pret vareno Glāzgovas "Celtic" spiedienu
Romands Debelko. Foto: Zigismunds Zālmanis

UEFA Eiropas līgas 3. kvalifikācijas kārtu pārvarēt neizdevās "Riga" futbolistiem, kuri spēles pamatlaika pēdējā minūtē ielaida vārtus pret slaveno Glāzgovas "Celtic", piekāpjoties Skotijas čempionvienībai ar 0:1.

Mihails Koņevs pirms spēles pret vareno Glāzgovas "Celtic" pārsteidza, pamatsastāvā sūtot piecus vietējos futbolistus, kā arī uzbrukuma smailē izvēloties labu brīdi nespēlējušo Romānu Debelko.

Mača ievadā Latvijas čempione nenolika "autobusu" savā vārtu priekšā, cenšoties izveidot uzbrukumus arī paši. Rīdzinieki caur kreiso malu centās izmantot Rožera ātruma priekšrocību, taču raženais Izraēlas izlases aizsargs Nirs Bitons spēja sekmīgi atbruņot rīdzinieku brazīlieti. Pie desmit minūšu atzīmes mājinieki izprovocēja noteikumu pārkāpumu netālu no Glāzgovas komandas soda laukuma, tiekot pie labas tiešā brīvsitiena pozīcijas. Aktīvais Rožers uzņēmās sitiena izpildīšanu, taču bumba lidojas mērķim secen.

Pēc pirmajām desmit minūtēm, kurās "Riga" gana daudz spēlēja ar bumbu, turpmākajās minūtēs pilnībā bumbas kontroli pārņēma Skontijas čempionvienība, liekot "Riga" ar visiem spēkiem iespiesties savu vārtu tuvumā. "Celtic" veica saspēli ap rīdzinieku soda laukumu, labu laiku neļaujot mājiniekiem tikt pie bumbas. Pie 20 minūšu atzīmes "Riga" tika pie iespējas, kas varēja Latvijas čempionei ļaut izvirzīties vadībā. Trīs mājinieku komandas spēlētāji pēc bumbas pārtveršanas devās izrāvienu Glāzgovas komandas aizsargu, taču tā vietā, lai nogādātu bumbu vienam pret vārtiem skrienošajam komandas biedriem, Vladimirs Kamešs piespēlēja bumbu pēdējā aizsarga kājās, izšķērdējot lielisko izdevību.

35. minūtē divas reizes īsā brīdī Robertam Ozolam bija jāglābj "Riga" no nonākšanas iedzinējos. Vispirms Eduards izpildīja sitienu no distances, bet pēc stūra sitiena Ozolam bija jātver Bitona izpildītais sitiens no soda laukuma. "Celtic" spiediens turpinājās un viesi teju tika pie vārtu guvuma tukšos vārtos, taču Ritavrs Rugins pēdējā brīdī apturēja piespēles ceļu uz brīvo Džeremiju Frimpongu, kuram citi "Riga" spēlētāji nevarēja traucēt gūt vārtus. Lai gan "Celtik" spiediens puslaika izskaņā bija ļoti draudīgs, taču Latvijas čempione savus aizsardzības bastionus noturēja neieņemtus, pārtraukumā ejot ar kaujiniecisku neizšķirtu 0:0.

Arī otrajā puslaikā taktiskais zīmējums nemainījās, "Riga" futbolistiem precīzi spēlējot aizsardzībā un ik pa desmit minūtēm veicot izrāvienu uz pretinieku vārtiem. Taču arī 54. minūtē, kad Kamešs ar piespēli uz tikšanos ar pretinieku pēdējiem aizsargiem izvirzīja Rožeru, meistarības, lai tiktu līdz sitiena pozīcijai, pietrūka. Pēc nospēlētas stundas "Celtic" bija iespēja izvirzīties vadībā, taču Ozols atsita Raiena Kristija raidīto bumbu, pats paspējot saķert sevis atsisto bumbu pirms līdz tai paspēja tikt Frimpongs.

Neilgu brīdi pirms 70. minūtes "Riga" atkal centās izrauties uz vārtiem, bet pieredzējušajam Skotam Braunam bija labāka pozīcija un Vladimirs Kamešs izklupienā notrieca 35 gadus veco "Celtic" kapteini, saņemot dzeletno kartīti. 72. minūtē ar izcilām vārtu gūšanas iespējām apmainījās abu komandu uz maiņu nākušie spēlētāji. Glazgovas vienībai Albians Ajeti nespēja no vārtu priekšas raidīt bumbu garām kaķa lēcienā bumbu tverošajam Ozolam, bet Felipi Brizolas sitiens no soda laukuma iestrēga aizsargu burzmā.

"Riga" futbolistiem izmisīgi nācās cīnīties aizsardzībā, lai arī līdz spēles astoņdesmitajai minūtei nosargātu bezvārtu neizšķirtu. 84. minūtē "Celtic" aizsargi nesadalīja bumbu, ļaujot Rožeram to iegūt un aizvest līdz soda laukuma, taču Rožera piespēli gar vārtiem Skotijas čempionvienības aizsargi apturēja. Latvijas čempione pamatlaika pēdējās minūtēs ar saviem uzbrukumiem metās uz priekšu, atverot brīvās zonas aiz savas aizsardzības. Pēc mājinieku pazaudētas bumbas, "Celtic" ar tālu piespēli uz laukuma stūri izvirzīja Frimpongu. Pozicionāli kļūdu pieļāva centra aizsargs Elvis Stuglis, dodoties cīņā uz stūti, taču Fimpongs paspēja izdarīt piespēli uz soda laukuma vidu, kur Muhameds Eljunusi raidīja bumbu garām "Riga" vārtsargam, salaužot Latvijas futbola līdzjutēju sirdis. Kompensācijas laikā pie rezultāta 0:1 "Riga" futbolisti metās uz priekšu, taču vārtus šajā mačā Latvijas čempionei gūt tā arī neizdevās. Latvijas čempionei tādējādi Eirokausu sezona noslēgusies ar ļoti cienījamu maču pret Latvijas klubu futbola spožāko pretinieci šajā desmitgadē.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 3. kārta

"Riga" - "Celtic" 0:1 (0:0)
Vārti: Eliununsi 90'
Brīdinājumi: Kamešs - Brauns, Dafijs
Riga: Ozols, Pētersons, Stuglis, Prenga, Rugins, Paničs, Veslijs (Brizola 71'), Džurišičs, Kamešs, Rožers, Debelko (Miloševičs 67', Nkololo 90'+1).
Celtic: Barkass, Bitons, Dafijs, Ajers, Teilors, Forests (Frimpongs 34'), Makgregors, Kristijs, Brauns, Eduards (Eljunusi 82'), Nčams (Ajeti 72').
Galvenais tiesnesis: Fabio Veresimo (Portugāle)

Statistika

Sitieni: 3 (0) - 16 (7)
Bloķēti sitieni: 2 - 5
Stūra sitieni: 2 - 6
Aizmugures: 2 - 1

1 2 68 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2020-09-24 21:59, pirms 4 gadiem
Butu ielaidusi 3 min butu poh, bet 89 minute sapigi, tiesi latviesi nokaveja savas pozicijas un nav ari pieredze, ka jaspele savas speles lidz beigam

  +7 [+] [-]

, 2020-09-24 22:00, pirms 4 gadiem
Varonīgi cīnījās, bet žēl, ka atkal mazliet pietrūka. Spēle noteikti bija daudz skatāmāka nekā pret Maccabi.

Krievi translēja šo spēli arī, un komentētājs slavēja un teica, ka Rīgai noteikti jābūt gandarītai par šo spēli
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +1 [+] [-]

, 2020-09-24 22:01, pirms 4 gadiem
..žēl!

  +5 [+] [-]

, 2020-09-24 22:02, pirms 4 gadiem
Beigās viss likumsakarīgi! Rigai ef cī nav ko pārmest, bet Celtic un Lenonam ir šis tas jāpārdomā, lai tiktu grupu turnīrā.

  +5 [+] [-]

, 2020-09-24 22:02, pirms 4 gadiem
Viena kļūda, pat neprecizitāte aizsardzībā maksāja spēli. Bet nocīnījās rīdzinieki pret grandiem cienīgi, īpaši vārtu vīrs.

  +4 [+] [-]

, 2020-09-24 22:03, pirms 4 gadiem
RAGNARS rakstīja: FU*K THE CELTIC !!!! Nekas. mēs viņus 17 datumā uzmauksim un parādīsim kur tām salag*m ir vieta!

Rìga spēlëja labi. Malači un novēlu turpināt augt!
Uzmauks uzmauks 😂
Skaties ka atkal 1-5 neierijat 😂

  +5 [+] [-]

, 2020-09-24 22:04, pirms 4 gadiem
RAGNARS rakstīja: FU*K THE CELTIC !!!! Nekas. mēs viņus 17 datumā uzmauksim un parādīsim kur tām salag*m ir vieta!

Rìga spēlëja labi. Malači un novēlu turpināt augt!
Kad Tu saki "mēs", vai varu gaidīt tevi sākumsastāvā?

  -2 [+] [-]

, 2020-09-24 22:05, pirms 4 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Beigās viss likumsakarīgi! Rigai ef cī nav ko pārmest, bet Celtic un Lenonam ir šis tas jāpārdomā, lai tiktu grupu turnīrā.
Ko Tu gaidīji pie Rīgas, kura spēlēja tā kā šodien, nevis tā kā pret Maccabi?
Tas ir Celtic, nevis... Barca 🤭
Klasiskā skotu stilā vilka dzīvību un beigās kko iebakstīja... par laimi sev

Tagad, kā tajā jokā par atšķirību starp zīdaini un Celtics fanu... droši vien viss internets pinkšķ... atkal varenais superklubs buksējis

  +2 [+] [-]

, 2020-09-24 22:08, pirms 4 gadiem
krievu visatļautība Latvijas klubu futbolā un federacijā dod rezultātus. Vēl tik jāpāriet uz 10 leģiem un krieveni kā oficiālo LFF valodu.
Slēpts komentārs: DaMarcus

  -4 [+] [-]

, 2020-09-24 22:12, pirms 4 gadiem
Bija 2-3 pusmomenti, no kuriem vismaz vienā (Kameša un Rodžera tīrais izgājiens diviem pret vienu aizsargu) bija jānonāk līdz bīstamam sitienam. Principā Celtic na haļavu tika cauri, jo pa visu spēli Ozolam nekas nebija jāglābj. Tādi bumbas kontroles čempioni un švaku skotu sitēji vien ir, nekādas varenības tur nebija.

  +6 [+] [-]

, 2020-09-24 22:13, pirms 4 gadiem
huters rakstīja: krievu visatļautība Latvijas klubu futbolā un federacijā dod rezultātus. Vēl tik jāpāriet uz 10 leģiem un krieveni kā oficiālo LFF valodu.
Šitas ir vairāk kā smieklīgi, kad komanda ar domu par EL nolīgst 14 (!!!!) leģionārus, un ar lielām grūtībām uzvar tikai Sanmarino klubu.
Šodien stabils autobuss savā soda laukumā, un pāris puslīdz bīstamas izdevības. Un paši pamanāmākie laukumā vietējie -Kamešs, Pētersons un Ozols.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2020-09-24 22:16, pirms 4 gadiem
RAGNARS rakstīja: Mēs esam ar ar katru gadu labæki un drīz jau būsim tik labi kæ pirms gadiem 10!
Vai skoti tevi nesauc par balto pērtiķi ?

  +3 [+] [-]

, 2020-09-24 22:16, pirms 4 gadiem
Šoreiz sāpīgais skaistais zaudējums

  -3 [+] [-]

, 2020-09-24 22:17, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šitas ir vairāk kā smieklīgi, kad komanda ar domu par EL nolīgst 14 (!!!!) leģionārus, un ar lielām grūtībām uzvar tikai Sanmarino klubu.
Šodien stabils autobuss savā soda laukumā, un pāris puslīdz bīstamas izdevības. Un paši pamanāmākie laukumā vietējie -Kamešs, Pētersons un Ozols.
Arzemnieki tiek nemti jau ar domu par nakamo sezonu. Neticami tizls komentars no Liepajnieka, kuram komanda ir melnie vairak ka baltie bet ok

  -2 [+] [-]

, 2020-09-24 22:18, pirms 4 gadiem
Pie sadas izspeles kartibas zaur EL 4. kartam ir nereali tikt grupu turnira. Tas nekad nenotiks...ja vie paveicas ar ar izlozi CL.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-24 22:18, pirms 4 gadiem
Žēl, ka zaudējām pašās beigās un ka nekomentēja Kreipāns. Pendelēs mēs būtu uzvarējuši. Vīri labi nocīnījās, bet uzvarēja stiprākais.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2020-09-24 22:19, pirms 4 gadiem
RAGNARS rakstīja: Mēs esam ar ar katru gadu labæki un drīz jau būsim tik labi kæ pirms gadiem 10!
Kas, Tev kaut kāda futbola garjačka piemetusies? Pabi slēgti?

  +1 [+] [-]

, 2020-09-24 22:20, pirms 4 gadiem
Daini Kazakeviču par kluba treneri, atgriezt garumzīmi vārdam Rīga, FK Rīga kā Latvijas izlases bāzes klubs !

  +3 [+] [-]

, 2020-09-24 22:20, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Iedzer "Baltais" un uzvelc prievīti.
...un ģeogrāfiju pamācies 😉😉😉
Tad piemēram Paničs, kur nu vēl Brizola un Rožers neliksies vairs krievi

Krievi nāk!!!!!
Jā, bļaut ''krievi nāk!!!'nav tev svešs jēdziens, jo droši vien, gan jau senči pastāstīja, kā muka no krieviem.
Tas gan tev un tev līdzīgiem netraucē tagad mums pamācīt, kā mums te jādzīvo.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-24 22:21, pirms 4 gadiem
T.G.H. rakstīja: Pie sadas izspeles kartibas zaur EL 4. kartam ir nereali tikt grupu turnira. Tas nekad nenotiks...ja vie paveicas ar ar izlozi CL.
3 kārtas max ir jāparvar no ČL kvaļa izkritušajiem klubiem EL kvalī.
Tiesa, nākošsezon būs jaunais turnīrs un LV čempionam, lai tiktu EL, būs kaut kada kārta (laikam pat divas, ja nekļūdos) jāpārvar ČL, jo EL grupu turnīrā no nākošās sezonas spēlēs tikai 32 klubi.

  +3 [+] [-]

, 2020-09-24 22:21, pirms 4 gadiem
viss logiski rigai nebija daudz variantu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2020-09-24 22:22, pirms 4 gadiem
T.G.H. rakstīja: Arzemnieki tiek nemti jau ar domu par nakamo sezonu. Neticami tizls komentars no Liepajnieka, kuram komanda ir melnie vairak ka baltie bet ok
Bet es jau iesmeju arī par Liepājas futbola komandu, kura priekš manis, un vel daudziem liepājniekiem uz labākie laikiem gaidot šobrīd ir mirusi komanda.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-24 22:25, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jā, bļaut ''krievi nāk!!!'nav tev svešs jēdziens, jo droši vien, gan jau senči pastāstīja, kā muka no krieviem.
Tas gan tev un tev līdzīgiem netraucē tagad mums pamācīt, kā mums te jādzīvo.
šitam senči bļāva "krievi nāk!" un skrēja bučot utaino kājautus!

  +2 [+] [-]

, 2020-09-24 22:27, pirms 4 gadiem
Florai pendeles pret Maltas klubu. Vai Baltija būs pārstāvēta EL play-off kārtā?

  -1 [+] [-]

, 2020-09-24 22:27, pirms 4 gadiem
huters rakstīja: šitam senči bļāva "krievi nāk!" un skrēja bučot utaino kājautus!
Nē, muka ilgi un tālu pretējā virzienā.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-24 22:32, pirms 4 gadiem
Ļoti skumīgi...spēlējām pieklājīgi, bet kārtējo reizi nedaudz...pietrūka. Jaasaka, ka žēl,jo pietrūka tikai nedaudz

  +3 [+] [-]

, 2020-09-24 22:34, pirms 4 gadiem
Žēl, sāpīgi šādi zaudēt... Ok, pa lielam jau Celtic bija stiprāks, taču šajā spēlē varēja notikt jebkas. Patika mūsējo spēle, atšķirībā no dažām citām. Un par šādu zaudējumu nav ko kaunēties. Jācer, ka kvalitātes saglabāsies arī turpmāk, un citreiz arī izloze būs veiksmīgāka.
1 2 68 komentāri