Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Svitoļina neizservē maču pret jubilāri Bārtiju, Sabaļenka sagrauj Halepu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Svitoļina neizservē maču pret jubilāri Bārtiju, Sabaļenka sagrauj Halepu
Ešlija Bārtija ar dzimšanas dienas pušķi. Foto: Reuters/Scanpix

WTA ranga līdere Ešlija Bārtija otro dienu pēc kārtas izglābās Štutgartes WTA 500 turnīrā, kad pretiniece nespēja izservēt maču. Šodien, Bārtijas 25. dzimšanas dienā, tas notika pusfinālā pret piekto numuru Eļinu Svitoļinu, kura 2. setā pie 5:4 neizservēja maču, un Bārtija vēlāk uzvarēja ar rezultātu 4:6, 7:6(4), 6:2. Arina Sabaļenka (WTA 7.) otrajā pusfinālā ar 6:3, 6:2 sagrāva Simonu Halepu (WTA 3.), kurai arvien neizdodas sasniegt Štutgartes finālu.

Ešlija Bārtija līdzīgu uzvaru guva vakar ceturtdaļfinālā, kad maču izservēt nemācēja 2018. gada čempione Karolīna Pliškova. Bijusī "French Open" čempione Bārtija tā ar veiksmes palīdzību tika pie karjeras pirmās Top 10 uzvaras uz māla seguma. Tagad viņai ir divi tādi panākumi (2-3), abi gūti mačos, kuros pretiniece nesekmīgi servēja par uzvaru.

Austrālijas tenisiste šodien pirmos sešus geimus izspēlēja bez kļūdām, bet septītajā geimā neizturēja viņas vājā "backhand" puse, uz kuru Eļina Svitoļina spēlēja daudz un ar lieliem panākumiem. Bārtija ar "forehand" uzbrukumiem atspēlēja divas breikbumbas, bet pēc tam divreiz pēc kārtas izsita autā no neērtās puses, notiekot seta vienīgajam breikam. Pretiniecei breikbumbas nedevusī Svitoļina 1. setā servēja ar 84% precizitāti, uzvarot 19/21 izspēles ar pirmo servi.

Svitoļina 2. setā tika nobreikota jau pirmajā serves geimā, kad dabūja tikai vienu punktu – ar eisu pie 0:40. Bārtija drīz bija vadībā ar 3:0 un nedaudz vēlāk ar 4:1. Bārtijai pēc tam neprecīzs posms, zaudējot četros geimos pēc kārtas. Svitoļina pie 5:4 neizservēja maču, šajā geimā uzvarot tikai vienā izspēlē. Viņa Bārtijai breiku atgūt palīdzēja ar dubultkļūdu un divām "forehand" kļūdām. Ukrainas sportiste otro iespēju uzvaru mačā nodrošināt nespēja taibreikā, kur bija vadībā ar 4:2.

Svitoļina pēc lielās neveiksmes nespēja savākties, zaudējot arī izšķirošajā setā. Svitoļinai trešajā geimā pēc trim kļūdām 0:40 deficīts. Viņa atspēlēja visas trīs breikbumbas (pirmo ar servi, pārējās divas ar Bārtijas kļūdām), pēc tam atvairīja vēl divas, bet jau kopumā sesto šajā geimā neatspēlēja, kad vienkāršā situācijā ar sitienu tīklā pabeidza izspēli, kurā Bārtijai smagi strādāja aizsardzībā. Svitoļina servi zaudēja arī pie rezultāta 2:4.

Bārtija trešo reizi pēc kārtas uzvarēja Svitoļinu, pret kuru viņai pirms šīs uzvaru sērijas bija nelāga 0-5 bilance. Ranga līdere šogad trešo reizi sasniedza finālu. Viņa uzvarēja pirmajos divos – WTA 500 turnīrā Melburnā un WTA 1000 turnīrā Maiami. Bārtijai svētdien būs tikai karjeras otrais fināls uz māla. Pirmais bija 2019. gadā "French Open", kur viņa triumfēja ar vienu Top 30 uzvaru.

Arinai Sabaļenkai vajadzēja tikai 66 minūtes, lai sagrautu labāko māla spēlētāju Simonu Halepu. Baltkrieviete atspēlēja visas trīs breikbumbas (visas bija 1. setā) un rumānieti satrieca ar 28 tīri uzvarētām izspēlēm, kamēr Halepai bija tikai 12. Abas pirmoreiz sacentās uz māla seguma, Halepai 3-1 pārsvars cietā seguma cīņās.

Sabaļenka pirmoreiz spēlēs Štutgartes finālā, cenšoties iegūt pirmo māla titulu, bet Halepai joprojām neizdodas sasniegt ceturtā nozīmīgākā māla turnīra finālu. Simona trešo reizi zaudēja pusfinālā (2015, 2016, 2021). Halepa uzvarējusi visos trīs lielākajos māla turnīros – "French Open" (2018), Madridē (2016-17) un Romā (2020).

"Porsche Tennis Grand Prix", WTA 500 turnīrs Štutgartē uz māla seguma telpās

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Ashleigh Barty – (4) Elina Svitolina4:6 7:6(5) 6:2
(5) Aryna Sabalenka – (2) Simona Halep6:3 6:2

"TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul", WTA 250 turnīrs Stambulā uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Elise Mertens – (3) Veronika Kudermetova6:1 6:4
Sorana Cirstea – Marta Kostyuk6:4 6:4