Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pirmais atlaistais treneris NHL sezonā – Monreālas "Canadiens" šķiras no Žiljēna

Agris Suveizda

Pirmais atlaistais treneris NHL sezonā – Monreālas "Canadiens" šķiras no Žiljēna
Klods Žiljēns. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Monreālas "Canadiens" pavēstījusi par galvenā trenera Kloda Žiljēna un viņa asistenta Kērka Mullera atbrīvošanu no amatiem.

Monreālas "Canadiens" labi sāka sezonu un atradās arī Kanādas divīzijas vadībā, taču tagad ir piedzīvojusi piecus zaudējumus sešās spēlēs un ar 22 punktiem 18 mačos noslīdējusi uz ceturto pozīciju. Žiljēna vietā par pagaidu galveno treneri iecelts viņa palīgs un bijušais Kanādas U20 izlases vadītājs Dominiks Dišarms, kuram savukārt asistenta lomā pievienosies Alekss Barouzs. "Dominiku uzskatām par ļoti perspektīvu treneri, kurš komandā ienesīs jaunas vēsmas un enerģiju," sacīja "Canadiens" ģenerālmenedzeris Marks Beržvēns.

60 gadus vecais Žiljēns pie "Canadiens" stūres atgriezās 2017. gada februārī, un viņa vadībā Monreāla divreiz izstājās Stenlija kausa pirmajā kārtā un divreiz neiekļuva izslēgšanas spēlēs. Iepriekšējā sezonā "Canadiens" Austrumu konferences pārspēļu kārtā tika izsēta ar zemāko numuru (12.) un negaidīti izsita Pitsburgas "Penguins" (3-1), bet Stenlija kausa pirmajā kārtā ar 2-4 piekāpās Filadelfijas "Flyers". Žiljēns ir trenējis arī Ņūdžersijas "Devils" un Bostonas "Bruins", ar kuru 2011. gadā izcīnīja Stenlija kausu un 2013. gadā sasniedza finālu.

Rezultatīvākais spēlētājs komandā ar 17 (12+5) punktiem 18 spēlēs ir Tailers Tofoli, bet par punktu mazāk ir aizsargam Džefam Petrijam (6+10). Četras no nākamajām piecām spēlēm Monreāla aizvadīs pret Vinipegas "Jets".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/canadiens/news/...