Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bļugers rezultatīvs ceturto spēli pēc kārtas, kaldinot kārtējo "Penguins" uzvaru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bļugers rezultatīvs ceturto spēli pēc kārtas, kaldinot kārtējo "Penguins" uzvaru
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Trešo uzvaru pēc kārtas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izcīnīja Pitsburgas "Penguins", kas izbraukumā ar 3:2 pagarinājumā apspēlēja Vašingtonas "Capitals", latviešu uzbrucējam Teodoram Bļugeram filigrāni asistējot pitsburgiešu uzvaras vārtu guvumā un tādējādi esot rezultatīvam ceturto maču pēc kārtas.

VIDEO: Bļugers rezultatīvi asistē "Penguins" uzvaras vārtu guvumā Vašingtonā

26 gadus vecais Bļugers šonakt cīnījās nomināli trešajā "Penguins" virknējumā kopā ar sev ierastajiem partneriem Zaku Estonu-Rīzu un Brendonu Tanevu. Latvietis laukumā pavadīja nedaudz mazāk nekā 15 minūtes (tostarp 1:52 minūtes spēlējot skaitliskajā mazākumā), neskaitot savu 11. (3+8) rezultativitātes punktu šosezon, izceļoties arī ar diviem metieniem pa vārtiem, vienu spēka paņēmienu, 75% uzvarētu iemetienu, vienu pretiniekam atņemtu ripu un lietderības koeficientu +1.

"Capitals" un "Penguins" šī bija jau piektā savstarpējā cīņa šosezon, līdz šim trīs uzvaras esot izcīnījušiem pingvīniem. Šonakt Pitsburgas klubs izdarīja par 15 metieniem vairāk (37-22) nekā pretinieki. Pirmos vārtus mača septītajā minūtē vairākumā iemeta Jevgeņijs Malkins, savukārt otrajā periodā "Capitals" pēc Ričarda Panīka un bijušā pitsburgieša Konora Šīrija precīziem metieniem ne tikai atspēlējās, bet arī uz 22 sekundēm pārņēma vadību (2:1). "Penguins" operatīvo atspēlēšanos pēcāk nokārtoja Džeiks Gencels. Interesanti, ka "Penguins" lielākais pārsvars laukumā piederēja tieši otrajā trešdaļā, kad viesi ielaida abus vārtus.

Diemžēl trešajā periodā, lai arī Pitsburga nezaudēja vārtus, tomēr zaudēja vienu no uzbrucējiem, Džeisonam Zukeram spēli pametot kreisās potītes savainojuma dēļ. Pagarinājumā izšķirošo "Penguins" uzbrukumu pēc vārtsarga Tristana Džerija atvairītā metiena uzsāka tieši Teodors Bļugers, kurš kopā ar Kasperi Kapanenu izrāvās divatā pret vienu "Capitals" aizsargu. Bļugers veica teicamu piespēli un soms trieca ripu Viteka Vanečeka sargātajā cietoksnī - 3:2.

"Penguins" šī bija piektā uzvara pēdējās sešās spēlēs, komandai ar kopumā 17 mačos nopelnītu 21 punktu pakāpjoties uz Austrumu divīzijas trešo pozīciju. "Capitals" aizvadītajās 18 cīņās tikusi pie 22 punktiem. Naktī uz 26. februāri abas komandas Vašingtonā spēkosies atkārtoti.

Tikmēr paralēli notikušajā Centrālās divīzijas komandu spēlē Kolumbusas "Blue Jackets", latviešu vārtsargam Matīsam Edmundam Kivleniekam atrodoties uz rezervistu soliņa, mājās divreiz likvidēja divu vārtu deficīta, tomēr bullīšu sērijā ar 5:6 atzina Čikāgas "Blackhawks" pārākumu. Soms Jonass Korpisalo tika galā ar 29 no 34 čikāgiešu izdarītajiem metieniem, kā arī ar vienu no diviem pēcspēles izgājieniem.

Kolumbusas vienība piedzīvoja ceturto neveiksmi pēdējās piecās spēlēs, ar 20 mačos sakrātu 21 punktu Centrālajā divīzijā saglabājot piekto vietu. "Blackhawks" ar 24 punktiem 20 spēlēs šajā divīzijā ir trešā. Abas komandas 26. februārī savā starpā cīnīsies vēlreiz.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

  -2 [+] [-]

, 2021-02-24 06:07, pirms 3 gadiem
pēcspēles izgājiens
pēcspēles izjājiens no Torta?

  +1 [+] [-]

, 2021-02-24 06:28, pirms 3 gadiem
Kolumbusa ar Čikāgu uzrīko tādas uguņošanas, ka abu komandu vārtsargiem šīs tikšanās izvēršas par murgu. Iepriekš bija tas pats. Skatītājiem šovs pa pirmo. Vašingtonai tā Pitsburga jau aknās sēž. Pēc kārtējās tikšanās reizes ğērbtuvēs noteikti valda dusmīga atmosfēra.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-24 07:12, pirms 3 gadiem
Tedijs atdeva piespēli izcilā brīdī, perfekta epiziode OT..

  +2 [+] [-]

, 2021-02-24 07:27, pirms 3 gadiem
Jautājums, vai Tedijam būs vairāk punkti sezonas beigās kā Rīgas Dinamo, paliek vien aktuālāks
Slēpts komentārs: xoweag

  +1 [+] [-]

, 2021-02-24 08:59, pirms 3 gadiem
Esam, godīgi Bļugērs ir šobrīd labākais hokeja spēlētājs no Latvijas, jo vien tikt pieteikumā, tik augsta kalibra komandā kā Pitsburga ir māksla!
Prieks, par Tediju, teikšu godīgi diez vai čalis tiks uz PČ, ar šādu labu sezonu, lai notiek vislabākais kas var notikt Stenlija kausu novēlu!

     [+] [-]

, 2021-02-24 09:39, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Esam, godīgi Bļugērs ir šobrīd labākais hokeja spēlētājs no Latvijas, jo vien tikt pieteikumā, tik augsta kalibra komandā kā Pitsburga ir māksla!
Prieks, par Tediju, teikšu godīgi diez vai čalis tiks uz PČ, ar šādu labu sezonu, lai notiek vislabākais kas var notikt Stenlija kausu novēlu!
Nū Elvis,Tedis,Daugava...

     [+] [-]

, 2021-02-24 09:54, pirms 3 gadiem
Diezgan liels pārsteigums, ka Tedijs OT vispār bija uz ledus.

     [+] [-]

, 2021-02-24 10:20, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Tedijs atdeva piespēli izcilā brīdī, perfekta epiziode OT..
Gar pašu aizsarga slidu vai pat ripa mazliet tai pieskārās.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-24 10:23, pirms 3 gadiem
Ja paskatās uz rezultativitāti, diži neatpaliek no lielajiem komandas dūžīem - Krosbija un Malkina, tikai atšķirība, ka tie abi spēlē lielākas minūtes un iet vairākumā, kur Bļugers praktiski netiek izmantots.

     [+] [-]

, 2021-02-24 10:28, pirms 3 gadiem
Kāds prieks ,ka Tedim tā iet šogad! Visa Pitsburgas komanda manuprāt ļoti interesanta. Nez kādas izredzes šiem paņemt kausu? Neizskatās, ka baigi dominētu tur savā divīzijā, bet šķiet, ka komanda ar vairāk spēlēm ieskrienās ar vien vairāk un vairāk.

     [+] [-]

, 2021-02-24 10:44, pirms 3 gadiem
Krizz14 rakstīja: Kāds prieks ,ka Tedim tā iet šogad! Visa Pitsburgas komanda manuprāt ļoti interesanta. Nez kādas izredzes šiem paņemt kausu? Neizskatās, ka baigi dominētu tur savā divīzijā, bet šķiet, ka komanda ar vairāk spēlēm ieskrienās ar vien vairāk un vairāk.
šobrīd absolūti nekādas.. Taču redzēsim - nereti kādi pavērsieni notiek pirms trade deadline, kad komandas, kuras vairs nepretendē uz kausu, atbrīojas no liekiem assetiem, teiksim, pēdējiem līguma gadiem u.t.t. (ar nosacījumu, ka tas spēlētājs jaunu neparaksta) un tad komandam ir iespējas pastiprināies.. Tā savulaik Pitsburga ir ieguvusi gan Hossu, gan Iginlu, pagājušo gad - Marlo (kas tagad ar Balceru SJS) u.t.t. Par playoffu cīnīsies, bet pagaidām nekas vairāk

     [+] [-]

, 2021-02-24 11:00, pirms 3 gadiem
Būt Pitsburgā 4.vietā rezultatīvāko sarakstā, ir jābūt talantam

     [+] [-]

, 2021-02-24 11:10, pirms 3 gadiem
Tā vien izskatās, ka te daudzi dzīvo pagātnē un vēl aizvien uzskata, ka PIT ir vērā ņemams spēks.

Jau trīs sezonas pēc kārtas PIT izstājas agrajās plejofu kārtās, turklāt ne tikai izstājas, bet absolūti netalantīgi zaudē un ar katru gadu aizvien agrākā turnīra posmā.

PIT aizgājušo gadu superduets Krosbijs&Malkins vairs nav nekāds SUPER duets un viņi vairs nevar izšķirt mačus vienatnē. Viņu "bekvokālisti" arī ir daudz vārgāki, ja salīdzina ar pēdējiem čempionu gadiem un pat ne tikai tiem.

Tad PIT bija komanda uz kurieni veterāni gāja cīnīties par kausu. Tagad jau sen kā neviens ar šādām domām uz turieni neiet un rezultāts ir acīmredzams.

Nemaz nerunājot par vārtsargiem, kas no Flerī-Mareja-Džarija trio ir pārvērties par Džarijs-Desmits-Larmi, par spēli nemaz nerunājot.
Jā, arī Flerī PIT sastāvā nebija nekāds baigais spīdeklis, taču viņam priekšā bija DAUDZ labāka komanda.

Īsāk sakot - ja kāds cer uz to, ka PIT būs Stenlija kauss šogad, labāk, lai necer. Nebūs.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-24 11:12, pirms 3 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Būt Pitsburgā 4.vietā rezultatīvāko sarakstā, ir jābūt talantam
Piektajam.
Malkinam pie vienāda spēļu skaita ir vairāk vārtu un tāpēc pēc NHL pieņemtajiem statistikas standartiem, viņš būs augstāk par Bļugeru.

     [+] [-]

, 2021-02-24 11:30, pirms 3 gadiem
Jā, Bļugeram un Malkinam ir ļoti līdzīgi stati, tik vienā ailītē milzu atšķirība- lietderības koeficients. Tur starpība veseli 12 ači!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-24 11:55, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Piektajam.
Malkinam pie vienāda spēļu skaita ir vairāk vārtu un tāpēc pēc NHL pieņemtajiem statistikas standartiem, viņš būs augstāk par Bļugeru.
Protams, ka Malkins būs krietni rezultatīvāks par Tedi agri vai vēlu šosezon, bet pagaidām PIT var uzsist sev pa plecu attiecībā par Tedi. Džeks par minimalku rukājot trešajā maiņā un pirmajā mazākumā ir praktiski tik pat rezultatīvs kā viņa titulētais krievu komandas biedrs, kurš spēlē augstākā maiņā, vairāk laika pavada uz ledus, iet vairākumā uz velna paraušanu un protams saņem tur pat 13 reizes lielāku algu. Un nav jau tā, ka 3 spēles vien nospēlētas sezonā, tomēr jau 1/3 sezonas nospēlēta.

Krieviem pagaidām vispār tikai 2 hokejisti Top 50 rezultatīvāko spēlētāju sarakstā un kopā vien 5 simtniekā. Ieskrienas baigi lēnām šogad.

Jāsaka arī, ka Krosbijs diezgan bēdīgi izskatījās pēdējā spēlē ko skatījos pret NYI. Divas tādas piespēles ar minūtes intervālu neskatoties no savas aizvārtes, caur centru, pretiniekam uz nūjas puszonā pa metienam bija ko vērtas. Klupdami, krisdami vārtus neielaida PIT, bet tādus amatieru izgājienus no Sida neatceros. Arī fiziski divcīņās ne īpaši ieinteresēts izskatījās man, tāds saguris.

Kīperi arī nevelk PIT.

Pagaidām nekas neliecina, ka šī komanda uz kaut ko ir spējīga baigi, bet Es viņus pavisam vēl nenorakstītu.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-24 12:02, pirms 3 gadiem
b2 rakstīja: Jā, Bļugeram un Malkinam ir ļoti līdzīgi stati, tik vienā ailītē milzu atšķirība- lietderības koeficients. Tur starpība veseli 12 ači!
Pie karjeras laikā gūtajiem 1087 punktiem (924 spēlēs), kas ir 4. labākā punktu summa kopš 05./06. gada sezonas, Malkina lietderības koeficients ir tikai +67 (55. vieta līgā).
Un arī izslēgšanas mačos pie 169 punktiem 166 spēlēs lietderība ir tikai +6.

Malkins nekad nav bijis lietderības monstrs.

Un jau pirms kāda laika minēju, tāpēc atkārtošos - vēl var ļoti plaši diskutēt vai uzbrucējam lietderības koeficients ir būtisks rādītājs un, ja ir, tad cik ļoti un vai visiem uzbrucējiem.

     [+] [-]

, 2021-02-24 12:11, pirms 3 gadiem
ogreskijs rakstīja: Protams, ka Malkins būs krietni rezultatīvāks par Tedi agri vai vēlu šosezon, bet pagaidām PIT var uzsist sev pa plecu attiecībā par Tedi. Džeks par minimalku rukājot trešajā maiņā un pirmajā mazākumā ir praktiski tik pat rezultatīvs kā viņa titulētais krievu komandas biedrs, kurš spēlē augstākā maiņā, vairāk laika pavada uz ledus, iet vairākumā uz velna paraušanu un protams saņem tur pat 13 reizes lielāku algu. Un nav jau tā, ka 3 spēles vien nospēlētas sezonā, tomēr jau 1/3 sezonas nospēlēta.

Krieviem pagaidām vispār tikai 2 hokejisti Top 50 rezultatīvāko spēlētāju sarakstā un kopā vien 5 simtniekā. Ieskrienas baigi lēnām šogad.

Jāsaka arī, ka Krosbijs diezgan bēdīgi izskatījās pēdējā spēlē ko skatījos pret NYI. Divas tādas piespēles ar minūtes intervālu neskatoties no savas aizvārtes, caur centru, pretiniekam uz nūjas puszonā pa metienam bija ko vērtas. Klupdami, krisdami vārtus neielaida PIT, bet tādus amatieru izgājienus no Sida neatceros. Arī fiziski divcīņās ne īpaši ieinteresēts izskatījās man, tāds saguris.

Kīperi arī nevelk PIT.

Pagaidām nekas neliecina, ka šī komanda uz kaut ko ir spējīga baigi, bet Es viņus pavisam vēl nenorakstītu.
Algas NHL maksā par padarīto un perspektīvu, tāpēc, jā, gadās, ka kāds lielās algas saņēmējs nav labākais līgas vai komandas hokejists.
Malkins - viņam šī sezona ir samocīta, taču iepriekšējā bija viena no labākajām karjerā. Domāju, ka tas ir saistīts, t.i., šogad vienkārši nav spēka skriet tā pat + gatavošanās bija tāda kā bija.

Un, redz, kā sanāk - vienam nepatīk, Malkina lietderība, cits runā par to, ka Malkinam PP laiks liels... nav tā, ka šie apstākļi varētu būt savstarpēji saistīti?

Bļugers nespēlē par minimālo algu. Minimālā ir 700 tūkstoši, Teodors saņem 750 tūkstošus.

Norakstīt? Nē, tā ir komanda, kas cīnīsies par PO, bet tā arī būs šīs komandas vienīgā un lielākā cīņa, jo PO, kas šogad arī ir KRIETNI atšķirīgā formātā, viņiem neko labu nesola.

     [+] [-]

, 2021-02-24 12:59, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Algas NHL maksā par padarīto un perspektīvu, tāpēc, jā, gadās, ka kāds lielās algas saņēmējs nav labākais līgas vai komandas hokejists.
Malkins - viņam šī sezona ir samocīta, taču iepriekšējā bija viena no labākajām karjerā. Domāju, ka tas ir saistīts, t.i., šogad vienkārši nav spēka skriet tā pat + gatavošanās bija tāda kā bija.

Un, redz, kā sanāk - vienam nepatīk, Malkina lietderība, cits runā par to, ka Malkinam PP laiks liels... nav tā, ka šie apstākļi varētu būt savstarpēji saistīti?

Bļugers nespēlē par minimālo algu. Minimālā ir 700 tūkstoši, Teodors saņem 750 tūkstošus.

Norakstīt? Nē, tā ir komanda, kas cīnīsies par PO, bet tā arī būs šīs komandas vienīgā un lielākā cīņa, jo PO, kas šogad arī ir KRIETNI atšķirīgā formātā, viņiem neko labu nesola.
Nu ja tu izej uz ledus katru reizi, kad komandai ir vairākums, kopā ar tādiem zēniem kā Krosbijs, Letangs, Genzels, Rasts tad jā, prasīs no tevis punktus, noteikti ka prasīs.

Nav jau arī tā, ka neko nav salasījuši, bet uz Krosbija un Malkina vēl joprojām viss turās PIT spēlē laukumā un PIT filozofija kā tāda. Diez vai kaut kas tik drīz mainīsies, ja šie sasparoties mazliet un rādīs labu spēli. Bet ja turpinās apmēram šādi vai pat švakāk, tad viss var ātri mainīties. Sidu neaiztiks, bet Džīno gan var tikt aizmainīts, kamēr ir vērtīgs.

700k vai 750k protams ir nenormāli izšķiroša atšķirība domu taču saprati - pret Malkina 9,5 ļamiem tās ir kapeikas komandas algu budžeta sakarā.

     [+] [-]

, 2021-02-24 13:14, pirms 3 gadiem
b2 rakstīja: Jā, Bļugeram un Malkinam ir ļoti līdzīgi stati, tik vienā ailītē milzu atšķirība- lietderības koeficients. Tur starpība veseli 12 ači!
Malkins vienas spēles laikā gūs vārtus, atdos piespēli vairākumā vai vienkārši būs laukumā vairākumā, kad kāds cits gūst vārtus - pluss klāt nenāks, bet ja ielaidīs vienādos sastāvos - būs ailītē mīnuss. Spēlē būs, piemēram, gūti 3 vārti, kad Malkins laukumā, bet zaudēti 1 vārti vienādos sastāvos. Ko šādā gadījumā tas koeficients izteiks, ja mačs uzvarēts, nopelnīti kādi 2 punkti, bet koeficients -1?! Ka nav bijis īpaši lietderīgs?

     [+] [-]

, 2021-02-24 13:41, pirms 3 gadiem
Air
Protams ja viņš aktīvi piedalās PP, bet nedabū punktu tas ir pluss treneru bļodiņā.
Bet tpt var būt ielaistie vārti uz tava rēķina.

Punkti ir vairāk statistikai (pašam, faniem), bet to cik labs spēlētājs bija karjeras laikā un cik labi iederās komandā lemj treneris, menedžeri.

     [+] [-]

, 2021-02-24 14:19, pirms 3 gadiem
ogreskijs rakstīja: Nu ja tu izej uz ledus katru reizi, kad komandai ir vairākums, kopā ar tādiem zēniem kā Krosbijs, Letangs, Genzels, Rasts tad jā, prasīs no tevis punktus, noteikti ka prasīs.

Nav jau arī tā, ka neko nav salasījuši, bet uz Krosbija un Malkina vēl joprojām viss turās PIT spēlē laukumā un PIT filozofija kā tāda. Diez vai kaut kas tik drīz mainīsies, ja šie sasparoties mazliet un rādīs labu spēli. Bet ja turpinās apmēram šādi vai pat švakāk, tad viss var ātri mainīties. Sidu neaiztiks, bet Džīno gan var tikt aizmainīts, kamēr ir vērtīgs.

700k vai 750k protams ir nenormāli izšķiroša atšķirība domu taču saprati - pret Malkina 9,5 ļamiem tās ir kapeikas komandas algu budžeta sakarā.
Redz, tu par punktiem un arī visu pareizi stāsti, bet citiem vajag plusus. Savukārt vairākumā spēlējot tie plusi nekrāsies. Pagājušajā sezonā rezultatīvākie PP kadri un divi rezultatīvākie overall, Draizaitls ar Makdeividu, bija mīnusos.

Tāpēc arī teicu, ka, nu, uzbrucējam lietderības koeficients nav tas rādītājs uz kuru ir jāakcentē primārā uzmanība.

Par PIT nākotni - tu runā nākotnes un varbūtības formā, virspusēji, bet fakts ir tāds, ka Malkins ar Krosbiju jau atrodas krituma fāzē un, ja, piemēram, tas Malkins, kuru visi iedomājas bija 1.2+ punkti/spēlē hokejists, tad tagad, lai arī ne lineāri, bet viņš jau ir noslīdējis līdz knapam punktam spēlē (uz 82 maču sezonu tie ir 16 papildus punkti).

Un ļoti līdzīgi ir arī ar Krosbiju, kuram šobrīd ir tikai 0.88 punkti spēlē, kas ir PIRMĀ reize karjerā, kad viņš ir zem punkta spēlē.

Abiem diviem arī jau ir pagājuši "labākie gadi", vienam - šogad paliks jau 35, otram - 34.
Viņi vairs nav spēlētāji uz kuriem balstīt komandu, bet tas, ka PIT no viņiem grib spiest ārā pēdējās sulas arī parāda, ka lielu variantu komandas pastiprināšanai (abus atstājot komandā) viņiem nav.

Turklāt, ja mēs salīdzinām tos sastāvus, kādi bija čempionu sezonās vai vienkārši iepriekš un kādi tagad... lai arī "value lines" ir ok, "secondary scoring" un arī pieredzes ir daudz mazāk. Tā vienkārši nav PO komanda, kur nu vēl tāda, lai cīnītos par SC.

50 tūkstošu atšķirība sezonā (līgums uz 2 gadiem) ļauj sportistam nopirkt vienu jaunu un nebūt ne sliktāko SUVu.

Uz papīra viss izskatās mazliet "piezemētāks" nekā tad, kad sāc skaitīt. Piemēram, Panarins saņem 13, bet Ovečkins - 10 miljonus. Nu, izskatās, ka ne pārāk liela starpība.
Taču 2 gadi ar lielāko līgumu faktiski ļauj cilvēkam bez lieliem "vikrutasiem" nestrādāt un līdz mūža galam dzīvot tikai no šīs starpības vien (50 gadus tērējot pa 10 tūkstošiem mēnesī).

     [+] [-]

, 2021-02-24 14:39, pirms 3 gadiem
Bet, ja par PIT kopumā - bija jau viņiem teju identiska situācija, kad deviņdesmitajos gados tā bija ļoti laba komanda, tika pie diviem kausiem, spēlēja Lemjē ar Jāgru, tad visa čehoslovāku komūna... un tad sākās 21. gadsimts, kad PIT palika galīgi nekādi pat ar visu to, ka tur bija palikuši pat daži iepriekšējo gadu varoņi.

Tas ir normāls process. Tādu iziet visas komandas. Kā pēc diviem tituliem veicās LAK? Arī CHI nav tā, ka baigi konkurētspējīgi būtu.

Kas TAGAD ir jādara PIT - jāstrādā uz nākotni, kas viņiem ir galīgi tumša.

Labi, viss, kas saistās ar esošo komandu un tās iespējamajiem panākumiem, pagarinot Sida un Dženo "čempionu logu" ir viena lieta, bet PIT 2021. gada draftā ir tikai piecas (no 7 standarta) izvēles - 2., 5. un 7. (trīs) kārtās (pirmās kārtas izvēles nebija 2 gadus pēc kārtas) un tādu augsti vērtētu prospektu arī nav.

Vēl vairāk - no pēdējo 6 gadu draftiem, kuros ir bijusi tikai viena 1. kārtas izvēle, līdz NHL ir tikuši tikai 4 spēlētāji (no 30). Neviens no viņiem šobrīd nav PIT sistēmā.

Tā ir tā maksa par to, ka PIT jau padsmit gadus ir stabila plejofu komanda un tam, ka viņi neatkāpjas idejas par Krosbiju un Malkinu kā galvenajiem panākumu stutētājiem.

     [+] [-]

, 2021-02-24 14:44, pirms 3 gadiem
Pipec, nu i palagi Aspirantam Cik sapratu, pamatdoma ir tāda, ka jānahrenizē Krosbijs ar Malkinu un vieta ir jādod jaunajiem prospektiem Labi, piekrītu, lai arī tā būtu, taču interesanti, pie tāda rasklada, kādas ir izredzes Bļugeram kļūt par stabilu pirmās maiņas centru?

     [+] [-]

, 2021-02-24 14:50, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Pipec, nu i palagi Aspirantam Cik sapratu, pamatdoma ir tāda, ka jānahrenizē Krosbijs ar Malkinu un vieta ir jādod jaunajiem prospektiem Labi, piekrītu, lai arī tā būtu, taču interesanti, pie tāda rasklada, kādas ir izredzes Bļugeram kļūt par stabilu pirmās maiņas centru?
Pietiks, ja tiks mainīts prom viens (Malkins, par kura nebūšanu PIT nākotnes vīzijā baumo jau pāris gadus) un par viņu iemainīs komandas nākotni.

Šajā ziņā gan žēl, ka viss ievilkās uz šo sezonu, pirms gada viņu varētu mainīt kā TOP uzbrucēju. Tagad - labu palīgu.

Abu mainīšana būtu radikāls solis, taču arī tas komandas nākotnei būtu DAUDZ labāk. Daudz vairāk varētu iegūt.

     [+] [-]

, 2021-02-24 14:53, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pietiks, ja tiks mainīts prom viens (Malkins, par kura nebūšanu PIT nākotnes vīzijā baumo jau pāris gadus) un par viņu iemainīs komandas nākotni.

Šajā ziņā gan žēl, ka viss ievilkās uz šo sezonu, pirms gada viņu varētu mainīt kā TOP uzbrucēju. Tagad - labu palīgu.
Tad kā tur būs, "komandas nākotne" vai Bļugers pirmajā maiņā? Tās ir divas lielas šķirbas
Jeb arī "komandas nākotne" var nemaz nebūt uzbrucējs?

     [+] [-]

, 2021-02-24 14:58, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pietiks, ja tiks mainīts prom viens (Malkins, par kura nebūšanu PIT nākotnes vīzijā baumo jau pāris gadus) un par viņu iemainīs komandas nākotni.

Šajā ziņā gan žēl, ka viss ievilkās uz šo sezonu, pirms gada viņu varētu mainīt kā TOP uzbrucēju. Tagad - labu palīgu.

Abu mainīšana būtu radikāls solis, taču arī tas komandas nākotnei būtu DAUDZ labāk. Daudz vairāk varētu iegūt.
Asprirant, saproti vienu, mani interesē tikai un vienīgi Teodora Bļugera tālākās individuālās perspektīvas, nevis NHL kluba Pitsburgas Pingvins kopumā! Kāda vieta var turpmāk tikt iezēmēta tieši Tedim, ar vai bez "komandas nākotnēm"?

  +1 [+] [-]

, 2021-02-24 15:05, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Asprirant, saproti vienu, mani interesē tikai un vienīgi Teodora Bļugera tālākās individuālās perspektīvas, nevis NHL kluba Pitsburgas Pingvins kopumā! Kāda vieta var turpmāk tikt iezēmēta tieši Tedim, ar vai bez "komandas nākotnēm"?
Bez tevis te ir vēl daži tūkstoši lasītāju.

Bļugera nākotne ir ne mazāk neskaidra kā visam PIT, jo šovasar viņam beidzas līgums un šajā vasarā būs vēl arī Sietlas jaun-komandas drafts, kurai Bļugera profila spēlētāji varētu būt ļoti vajadzīgi.

Tāpēc - Bļugers pašlaik jau ir stabils NHL spēlētājs, bet vai PIT viņš būs vai kur citur, tas jau ir liels jautājums.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-24 15:17, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Bez tevis te ir vēl daži tūkstoši lasītāju.

Bļugera nākotne ir ne mazāk neskaidra kā visam PIT, jo šovasar viņam beidzas līgums un šajā vasarā būs vēl arī Sietlas jaun-komandas drafts, kurai Bļugera profila spēlētāji varētu būt ļoti vajadzīgi.

Tāpēc - Bļugers pašlaik jau ir stabils NHL spēlētājs, bet vai PIT viņš būs vai kur citur, tas jau ir liels jautājums.
Daži tūkstoši, nopietni? Man gan šķita, ka labākajā gadījumā daži desmiti, nu bet labi, tas nav tik svarīgi, kaut gan, pipec, no otras puses, ja kāds no maniem korišiem Latvijā te ar uzturas
Par Sietlu runājot, nu nezinu, var gadīties visādi, vismaz Pistburgā Tedis ir sevi atradis, kaut vai 3. maiņas ne tajā sūdīgākajā pozīcijā, citviet var izrādīties krietni bēdīgāk, spēle var neaiziet un treneri- cirvji vai puscirvji nosūtīs uz fermu vai arī Šveicē nokļūs, īstenojot Rozenberga/Jirgena/Džo/Cimermaņa viskvēlāko sapni

     [+] [-]

, 2021-02-24 15:27, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Daži tūkstoši, nopietni? Man gan šķita, ka labākajā gadījumā daži desmiti, nu bet labi, tas nav tik svarīgi, kaut gan, pipec, no otras puses, ja kāds no maniem korišiem Latvijā te ar uzturas
Par Sietlu runājot, nu nezinu, var gadīties visādi, vismaz Pistburgā Tedis ir sevi atradis, kaut vai 3. maiņas ne tajā sūdīgākajā pozīcijā, citviet var izrādīties krietni bēdīgāk, spēle var neaiziet un treneri- cirvji vai puscirvji nosūtīs uz fermu vai arī Šveicē nokļūs, īstenojot Rozenberga/Jirgena/Džo/Cimermaņa viskvēlāko sapni
Lasījumi un aktīvie komentētāji ir divas dažādas lietas.

Paplašināšanas draftā nevienam neprasa gribi vai negribi uz jauno komandu, komanda izvēlas sev spēlētājus no visiem pieejamajiem un spēlētājam nav baigās teikšanas par to, ka viņš uz turieni negrib.

     [+] [-]

, 2021-02-24 15:36, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Bet, ja par PIT kopumā - bija jau viņiem teju identiska situācija, kad deviņdesmitajos gados tā bija ļoti laba komanda, tika pie diviem kausiem, spēlēja Lemjē ar Jāgru, tad visa čehoslovāku komūna... un tad sākās 21. gadsimts, kad PIT palika galīgi nekādi pat ar visu to, ka tur bija palikuši pat daži iepriekšējo gadu varoņi.

Tas ir normāls process. Tādu iziet visas komandas. Kā pēc diviem tituliem veicās LAK? Arī CHI nav tā, ka baigi konkurētspējīgi būtu.

Kas TAGAD ir jādara PIT - jāstrādā uz nākotni, kas viņiem ir galīgi tumša.

Labi, viss, kas saistās ar esošo komandu un tās iespējamajiem panākumiem, pagarinot Sida un Dženo "čempionu logu" ir viena lieta, bet PIT 2021. gada draftā ir tikai piecas (no 7 standarta) izvēles - 2., 5. un 7. (trīs) kārtās (pirmās kārtas izvēles nebija 2 gadus pēc kārtas) un tādu augsti vērtētu prospektu arī nav.

Vēl vairāk - no pēdējo 6 gadu draftiem, kuros ir bijusi tikai viena 1. kārtas izvēle, līdz NHL ir tikuši tikai 4 spēlētāji (no 30). Neviens no viņiem šobrīd nav PIT sistēmā.

Tā ir tā maksa par to, ka PIT jau padsmit gadus ir stabila plejofu komanda un tam, ka viņi neatkāpjas idejas par Krosbiju un Malkinu kā galvenajiem panākumu stutētājiem.
O jā, Kā Lemjē&co tad grieza, tas bija kaut kas fenomenāls. Pretiniekus kā tādus konusus treniņā apbrauca. Un PIT pagrimums pēc 2000 līdz Krosbija ēras sākumam liekas kā vakar. Nespēju dažreiz aptvert, ka šie veči ir jau veterāni.

Šobrīd 14 sezonas pēc kārtas PO, vesela paaudze izaugusi nekad neredzot PIT ārpus PO. Kā ar Red Wings savulaik. Šajā laikā trīs SC, viens fināls zaudēts, konferences fināli, pusfināli...katras komandas ilgtermiņa sapnis!

Bet nu tūlīt, tūlīt atkal sāksies jau pēc mileniumā pieredzētās paģiras, tas ir skaidrs. Un par trūcīgo drafta piku situāciju nebiju tik ļoti iedziļinājies. Tas visu padarīs smagāku.

Bet ne PIT vienīgā šobrīd ir apmēram tādā situācijā. Patiesībā vienmēr kāds ir tādā situācijā iekš NHL. Kā kurš tiek galā, tas ir cits jautājums

     [+] [-]

, 2021-02-24 15:43, pirms 3 gadiem
ogreskijs rakstīja: Bet ne PIT vienīgā šobrīd ir apmēram tādā situācijā. Patiesībā vienmēr kāds ir tādā situācijā iekš NHL. Kā kurš tiek galā, tas ir cits jautājums
Protams, ka pārbūves un tādas lietas ir daudziem, Sanhosē, piemēram, arī tagad jau veido to komandu, kura, tomēr, varbūt, tiks pie kausa, bet... PIT pašlaik ir vienu soli pirms nosacītās iekrišanas būvbedrē, kas viņiem, kā ilggadīgai PO komandai un 3x SC ieguvējiem jaunajā NHL ērā, būs ĻOTI liels pārbaudījums.

No otras puses, ko jau minēju PP, iespējams, ka tieši tāpēc uz PIT ir pasaukts (no niknāko pretinieku nometnes, PHI) Hekstāls un Burks (kuram vispār po par uzvārdiem, viņam patīk spēlēties tādās smilškastēs).