Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Neftekhimik" dramatiskā cīņā Habarovskā nonāk ļoti tuvu iekļūšanai "play-off"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Neftekhimik" dramatiskā cīņā Habarovskā nonāk ļoti tuvu iekļūšanai "play-off"
Foto: hcamur.ru

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) otro ļoti svarīgo panākumu divu dienu laikā svinējusi Ņižņekamskas "Neftekhimik" vienība, kas izlaida pārsvaru, pamatlaika beigās atspēlējās un pagarinājumā ar 3:2 pieveica tiešo konkurenti cīņā par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā Habarovskas "Amur".

Vakardienas spēlē "Neftekhimik" habarovskiešus sagrāva ar 8:0, savukārt šodien viesi no Tatarstānas vadībā izvirzījās septītajā minūtē, kad no vārtu priekšas 1:0 panāca Zaks Mičels. Otrajā periodā "Neftekhimik" neizmantoja trīs iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā. Savukārt trešā perioda ievadā 5+20 minūšu noraidījumu nopelnīja Ņižņekamskas aizsargs Aleksejs Volgins, "Amur" čehu leģionāram Mihalam Jordānam atgūstot līdzsvaru - 1:1. Neilgi pēc tam Kirils Raskazovs "Amur" labā panāca 2:1, tomēr mājiniekiem panākumu noturēt neizdevās, trīsarpus minūtes līdz pamatlaika izskaņai Jevgeņijam Rjasenskim ar tālu metienu izraujot neizšķirtu - 2:2.

Spēles kulminācija tika sasniegta pagarinājumā, kad 33. sekundē par nūjas izmešanu mājinieki tika sodīti ar bullīti. To devās izpildīt Mets Vaits, kurš pārspēja Jevgeņiju Aļikinu "Amur" vārtos, ļaujot Ņižņekamskas hokejistiem līksmot - 3:2.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Neftekhimik" ar 62 punktiem pakāpās uz astoto vietu. Savukārt "Amur" ar 60 punktiem zaudēja izredzes iekļūt "play-off" un ir desmitā.

Nākamajā mačā viesos ar Vladivostokas "Admiral" "Neftekhimik" komandai šīsdienas Pekinas "Kunlun Red Star" uzvaras gadījumā būs nepieciešams viens punkts, lai nodrošinātu vietu "play-off".

Paralēlajā spēlē tikai ar Kazahstānas hokejistiem šodien spēlējošā Nursultanas "Barys" realizēja savus pirmos trīs metienus, viesos ar 3:1 apspēlējot "Admiral". Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās 20 gadus vecais Valērijs Orehovs.

"Barys", kas regulārā čempionāta pēdējā mačā spēkosies ar Habarovskas "Amur", apsteidza Boba Hārtlija trenēto Omskas "Avangard", ar 84 punktiem izvirzoties Austrumu konferences vicelīderes pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/