Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Lietuvas zvaigznes tēvs kļūst par Baltijas līgas direktoru

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lietuvas zvaigznes tēvs kļūst par Baltijas līgas direktoru
Alvīds Jocis un Arvīds Klovs. Foto: Video times production

"Betsafe" Sieviešu Baltijas basketbola līgai ir jauni vadītāji. Par WBBL prezidentu kļuvis uzņēmējs Arvīds Klovs (Arvydas Klovas), savukārt direktora pienākumus uzņēmies Eiropas junioru čempiones Justes Jocītes tēvs Alvīds Jocis (Alvydas Jocys).

Privātās akciju sabiedrības “Osteca” vadītājs Klovs no 2023. gada vasaras ir Lietuvas Sieviešu basketbola līgas (MLKL) prezidents. “Osteca” piederošais diētiskās pārtikas zīmols “Smart Way” kļuva par nacionālā čempionāta ģenerālsponsoru.

Alvīds Jocis nāk no basketbola ģimenes un jaunatnē pārstāvēja Pluņģes “Olimpas” komandu. Viņa brālis Ēvalds devās mācīties uz ASV. Spēka uzbrucējs sākumā spēlēja NJCAA komandā “Western Nebraska” (1996-1998), bet vēlāk pievienojās NCAA pirmās divīzijas vienībai “East Carolina”.

Ēvalds 1996. gadā Lietuvas U22 izlases sastāvā kļuva par Eiropas čempionu, bet pēc studiju gaitām profesionāli spēlēja Izraēlā, Vācijā un Beļģijā. Alvīda panākumi bija pieticīgāki – viņš spēlēja “Mid Plains” junioru koledžā (1997-1999) un NAIA līgas komandā “Bellevue University” (1999-2001).

Desmit gadus vēlāk Alvīds iestājās Kauņas Tehnoloģiju universitātē, kur 2014. gadā ieguva maģistra grādu starptautiskajā uzņēmējdarbībā. No 2016. līdz 2023. gadam viņš strādāja apdrošināšanas uzņēmumos “Compensa Vienna Insurance Group” un “Lietuvos draudimas”.

Pērnā gada jūlijā Jocis kļuva par MLKL direktoru. Pusgadu vēlāk viņš uzņēmās arī Baltijas līgas direktora pienākumus – sezonas pirmajā pusē šajā pozīcijā strādāja bijusī Kauņas “Aistes” spēlētāja Rasa Žemantauskaite-Matlašaitiene. Pirms tam – Rima Valentiene un Giedrs Gusts.

Alvīda dēls Rokas – dzimis 2004. gadā – pirmo sezonu pārstāv NCAA pirmās divīzijas komandu “Manhattan”. Viņa gadu jaunākā māsa Juste spēlē Tonijam Pārkeram piederošajā Francijas klubā “Lyon ASVEL” un 2022. gadā ar Lietuvas junioru izlasi uzvarēja Eiropas U18 čempionātā.

“Šosezon Baltijas līgā spēlē sešas Lietuvas un septiņas Latvijas komandas. Mūsu vienībām ļoti noder spēles pret Rīgas TTT komandu, kura šosezon Eiropas kausā uzvarējusi visās spēlēs,” teica Klovs. “Daudz runājam ar Lietuvas basketbola sabiedrību. Zinām, ka ir liels pieprasījums pēc starptautiskām spēlēm un stiprākiem pretiniekiem. Baltijas līgā redzam labu potenciālu.”

Galvenie Joča un Klova uzdevumi: atrast jaunu līgas ģenerālsponsoru, uzlabot tiešraižu kvalitāti un paplašināt turnīra ģeogrāfiju. “Vēlamies redzēt Igaunijas komandu atgriešanos, tāpat līdzdalību apsver daži Polijas klubi. Priekšā daudz darba, lai paceltu sieviešu basketbolu augstākā līmenī.”

Domāju, ka Baltijas līgas kopvērtējums atspoguļo pozitīvās pārmaiņas Lietuvā. Piecu labāko komandu vidū ir četras lietuviešu un tikai viena latviešu komanda “TTT Rīga”, kuras budžets pēc manis lasītās informācijas sasniedz 850 tūkstošus eiro,” teica Jocis.

“Arī pārējās divas mūsu komandas – Kauņas “Aistes LSMU” un “Panevežys” – ir konkurētspējīgas. Mums ir, ar ko lepoties, taču ir lietas, kuras Lietuvas klubi var mācīties no latviešiem un otrādi. Sezona rit bez aizķeršanās. Analizējam, ko varētu darīt labāk, un mēģināsim to nākamajā sezonā.”

Izmantotie resursi:
https://www.lrt.lt/naujienos/sporta...
https://womenbbl.com/news-200680-ne...
WBBL 2024: kalendārs, tiešraides un jaunākās ziņas

     [+] [-]

, 2024-01-24 17:25, pirms 4 mēnešiem
Tiešām TTT budžets ir 850 tūkstoši?

     [+] [-]

, 2024-01-24 21:55, pirms 4 mēnešiem
Lasot virsrakstu domāju Sabonis ... Autors noķēra intrigu un piesaistīja lieku lasītāju. Spalvas akrobāti.