Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Merzļikins sveicina nīdējus, nenokar galvu un turpina sapņot par titulu

Agris Suveizda

Merzļikins sveicina nīdējus, nenokar galvu un turpina sapņot par titulu
Elvis Merzļikins. Foto: Paul Vernon/AP/Scanpix

Latvietis Elvis Merzļikins ir divpadsmitais vislabāk atalgotais vārtsargs Nacionālajā hokeja līgā, taču virknē rādītāju šosezon ir sliktākais vai viens no sliktākajiem vārtsargiem līgā. Jaunā līguma pirmās sezonas pirmajā pusē Merzļikins jau vairākkārt ir īslaicīgi zaudējis pirmā numura lomu Metropoles divīzijas pastarītē Kolumbusas "Blue Jackets", taču ir kaujinieciski noskaņots savu sniegumu mainīt. Vispirms gan jāatgriežas ierindā pēc slimības – šonakt būs jau piektā spēle pēc kārtas, kuru Merzļikins izlaidīs konkurences vai veselības dēļ.

"Negaidīju, ka man tagad būs pauze no spēlēšanas. Mēneša sākumā tikko biju atgriezies no gurna savainojuma, tādēļ tobrīd pauzes man bija pietiekami. Tas savainojums, manuprāt, nāca par labu manam mentālajam stāvoklim, jo pašlaik savu darbu pildu diezgan briesmīgi," sarunā ar The Athletic atzina Elvis Merzļikins.

"Ja šādi spēlētu pirms gada, visdrīzāk to attaisnotu ar Matīsa [Kivlenieka] nāvi, taču treneris man iepriekšējā 4. jūlijā palīdzēja viņu palaist vaļā – un es palaidu viņu vaļā. Tas nav problēmas cēlonis," sacīja Merzļikins. "Tas ir smagi, tā ir vilšanās, jo iepriekšējā vasarā kārtīgi pastrādāju un biju gatavs sezonai – man bija ļoti daudz mērķu un motivācijas aizvest komandu pēc iespējas tālāk, iekļūt izslēgšanas spēlēs utt. Savainojums man palīdzēja nomierināties, padomāt par lietām un saprast, ka nevaru visu kontrolēt. Man ir jākoncentrējas tikai pašam uz sevi un jādara savs darbs. Nesenajās spēlēs [pēc savainojuma] man bija vairāk kontroles, taču būšu godīgs: neesmu par sevi pilnībā pārliecināts."

"Tās divas spēles pēc savainojuma bija daudz labākas, bet man ir jāturpina strādāt. Esmu pozitīvi noskaņots – ne jau visu laiku būs tā, kā ir tagad. Ticu, ka būs pārmaiņas. Nezinu, kad tās notiks, bet tādas būs," latvietis turpināja. Arī galvenais treneris Breds Lārsens ir pārliecināts, ka Merzļikins atgriezīsies savā līmenī: "Elvim sezona nav bijusi lieliska, taču viņš būs atpakaļ vārtos. Viņš taču nesēž uz vietas. Kolīdz viņš būs atpakaļ vārtos, viņš ir tāds spēlētājs, kurš var visu mainīt uz labo pusi. Ceram, ka tas notiks pēc iespējas drīzāk."

Merzļikinam šī ir pirmā sezona piecu gadu līgumā par 27 miljoniem ASV dolāru jeb vidēji 5,400 miljoniem sezonā. Viņa dublierim Jonasam Korpisalo ir viena gada līgums par 1,300 miljoniem, bet Daņiilam Tarasovam šī ir pirmā sezona trīs gadu līgumā par 3,15 miljoniem jeb vidēji 1,050 miljoniem. Viss trio šosezon aizvadījis diezgan līdzīgu spēles laiku. Merzļikins sācis 11 no 14 spēlēm un 706 minūtēs atvairījis 86,4% metienu un ielaidis vidēji 4,68 ripas, Korpisalo sācis 11 no 12 spēlēm un 612 minūtēs atvairījis 90,3% metienu un ielaidis vidēji 3,53 ripas, bet labākā statistika ir 23 gadus vecajam Tarasovam, kurš sācis 10 no 11 spēlēm un 595 minūtēs atvairījis 91,3% metienu un ielaidis vidēji 3,13 ripas.

Merzļikins noliedz, ka viņa sniegumu ietekmētu līguma parakstīšana: "Par to pat nedomāju – patiešām ne. Man allaž riebies, ja spēlētāji spēlē naudas dēļ. Jā, tas ir bizness, jā, tas ir mans darbs, man ir jāpelna nauda, bet es spēlēju tādēļ, ka mīlu šo spēli. Vienmēr tā esmu domājis. Varat man piedāvāt izvēlēties starp 20 miljoniem un titulu, un varat būt droši: es iešu pēc titula. Tas ir iemesls, kādēļ es spēlēju hokeju. Visapkārt ir daudz nīdēju – sveiciens viņiem -, bet kādu dienu es tikšu pie tā gredzena."

Arī nīdēji šosezon nav jauna tēma, jo Merzļikinam un viņa ģimenei nācies klausīties gan apvainojumus, gan arī draudus – kopš sievai spēlēs nodrošināti drošāki apstākļi, situācija gan uzlabojusies. "Sievai vairs nekas netiek. Man gan – pēc katras spēles, taču es šīs ziņas pat nelasu. Esmu tik ļoti noguris no tā visa, ka sociālos tīklus vairs pat nepieskatu. Tā ir skumja pasaule. Tie, kuri tevi mīl, ir īsti cilvēki – nevis tie, kuri slēpjas aiz sava telefona ekrāna, aiz izdomāties vārdiem un izdomātām personībām. Viņiem nepietiek dūšas atklāt savu īsto vārdu vai savu īsto identitāti. Varat man teikt, ka nekad nederu, ka esmu briesmīgs, bet, lūdzu, saņemiet sevi rokās un pienāciet pēc spēles man to pateikt sejā, stāvvietā. Ja kāds pienāktu un pateiktu, ka nekam nederu un esmu šausmīgs, tad atbildēšu, ka tā ir tiesa un pateikšos par atklātību un drosmi man to pateikt sejā."

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/4030248/202...

  +1 [+] [-]

, 2022-12-23 21:21, pirms gada
Atkal viens nīdēju upuris, pilnīgi raudāt gribas... Nesen gāja runa par Vezīnu, tagad jau par gredzenu.. Nu ja katrā komandā varētu ierakstīt pieteikumā nevis divus, bet piecus vārtsargus, tad ļoti reāls variants ar gredzenu, bet ne uz šodienu
Slēpts komentārs: Leitnants

     [+] [-]

, 2022-12-23 21:55, pirms gada
Dvj. Ir tikai jāmauc, gnjw., kkad viss būs vecajās sliedēs!

  +4 [+] [-]

, 2022-12-23 22:01, pirms gada
Ei nu, Leitnant! Ja Muštukovs būtu bijis tik labs, tad kādreiz dzīvē būtu bijis kaut vai Čehijas ekstralīgas viens no labākajiem vārtsargiem. Dzīves netaisnība vairāku gadu garumā, kad ğenerālmenedžeri šauj sev kājā un komandā neņem darba rūķi Muštukovu.

  +2 [+] [-]

, 2022-12-23 22:09, pirms gada
Leitnants rakstīja: Neesmu viņa nīdējs, man šis frukts vienkārši nekad nav paticis.
Ar ko viņš ir labāks par Muštukovu, kurš ir smagi strādājis, bet kuļas Eiropas līgās par sīceni?
Kādēļ Raitums var aizmirst par Vezinu un Ziemeļamerikas gredzenu?
Sportā ir netaisnība.
a kā Tu zini, kā strādājis ir Merzļikins un kā Muštukovs un kā Raitums??? Klāt stāvēji? To, ka Raitums pamatīgā šmigā no otrā stāva novēlās un smagas galvas traumas guva, to gan es atceros...

  -2 [+] [-]

, 2022-12-23 22:20, pirms gada
Nu tad sāc darīt.

  +4 [+] [-]

, 2022-12-23 23:26, pirms gada
Leitnants rakstīja: Neesmu viņa nīdējs, man šis frukts vienkārši nekad nav paticis.
Ar ko viņš ir labāks par Muštukovu, kurš ir smagi strādājis, bet kuļas Eiropas līgās par sīceni?
Kādēļ Raitums var aizmirst par Vezinu un Ziemeļamerikas gredzenu?
Sportā ir netaisnība.
Vēl pamatīgs nīdejs esi

  +1 [+] [-]

, 2022-12-23 23:42, pirms gada
Diemžēl gribas rakstīt - Elvis "The hole" Merzļikins.

Bet ceru, ka čalis izrāpsies no bedres, un jau drīz.

  +3 [+] [-]

, 2022-12-24 00:51, pirms gada
Pumpainie tineidzeri ir bedigi ka neasniegs to ko ir sasniedzis merzly

  +4 [+] [-]

, 2022-12-24 03:27, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Pumpainie tineidzeri ir bedigi ka neasniegs to ko ir sasniedzis merzly
Kāds sakars? Tāds ir profesionālais sports, daļa no līguma, tevi nodirsīs fani par sliktu sniegumu, jo tu saņem miljonus un pievil viņu komandu, var čīkstēt par heiteriem ko grib un taisīt no sevis upuri, bet tā ir bijis un būs gan viņam, gan citiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-24 07:38, pirms gada
fall in love rakstīja: Kāds sakars? Tāds ir profesionālais sports, daļa no līguma, tevi nodirsīs fani par sliktu sniegumu, jo tu saņem miljonus un pievil viņu komandu, var čīkstēt par heiteriem ko grib un taisīt no sevis upuri, bet tā ir bijis un būs gan viņam, gan citiem.
fana būšana nav attaisnojums, kad fans uzvedās kā mazgadīgais ar savu notiršanu
pateikt, ka Elvis spēlē sūdīgi? jā, tā ir patiesība. bet sūtīt nāves draudus un tamlīdzīgu sūdu ir apbrīnojami tupi.

     [+] [-]

, 2022-12-24 08:43, pirms gada
Nav ko dzīvot sociālajos tīklos un lasīt visas šīs muļķības. Izej no tiem un galva pati sakārtosies!!!

     [+] [-]

, 2022-12-24 09:28, pirms gada
fall in love rakstīja: Kāds sakars? Tāds ir profesionālais sports, daļa no līguma, tevi nodirsīs fani par sliktu sniegumu, jo tu saņem miljonus un pievil viņu komandu, var čīkstēt par heiteriem ko grib un taisīt no sevis upuri, bet tā ir bijis un būs gan viņam, gan citiem.
jāsāk striķa sākumā skatīties, ne beigās. ja komanda aizsardzībā nevēlas spēlēt, tad arī striķa gals, kaut vai #1 algu saņemot, nebūs glābējs.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-24 09:49, pirms gada
Kad izaugšu, tad es jūs...bērnudārza runas. Talants un prasmes ir, bet paurītī gan haoss. Un komandas katastrofālā aizsardzība tikai pasliktina situāciju. Novēlētu citu blici un aizmirst šo murgu.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-24 11:13, pirms gada
Vairāk jākoncentrējās uz savu spēli, savu varējumu, un mazāk jātērē spēki gariem spriedelējumiem un sociālajām virinātavām.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-24 12:45, pirms gada
Nu kamēr laidīs 6-7 ripas pa spēli, tikmēr jāsamierinās....

  +5 [+] [-]

, 2022-12-24 13:21, pirms gada
latvānijs rakstīja: Kad izaugšu, tad es jūs...bērnudārza runas. Talants un prasmes ir, bet paurītī gan haoss. Un komandas katastrofālā aizsardzība tikai pasliktina situāciju. Novēlētu citu blici un aizmirst šo murgu.
Daudzi nesaprot, ka tieši šī brīžiem nepamatotā pārliecība ir tā, kas ir likusi Elvim tik tālu izsisties. Vienmēr atceros Sporta Studijas 2014. gada sižetu, kurā Elvis pārliecinoši teica - ''Pēc 5 gadiem spēlēšu NHL.'' Tas bija uzreiz pēc drafta, tad arī netrūka kaudze nīdēju - ko tu tur muldi, neko vēl neesi sasniedzis, bet redz kas notika, pagāja tieši 5 gadi un Elvis bija NHL vārtsargs. Novēlu čalim nekad nemainīt attieksmi un skatīties tikai uz priekšu.

https://www.youtube.com/watch?v=qyG... - paklausieties kāda viņam bija pārliecība jau tādā vecumā.

     [+] [-]

, 2022-12-24 14:04, pirms gada
Turies, Elvi. Tev ir mērķis. Un tu uz to ej. Bez nīdējiem nekur. Lielākā daļa nīdēju to dara, jo paši neko nav sasnieguši. Tā dzīvē notiek. Tiek, kas paši kko sasnieguši, tiem nav laika nīdēt citus.

     [+] [-]

, 2022-12-24 15:32, pirms gada
fokusņiks

     [+] [-]

, 2022-12-24 15:58, pirms gada
Kadu laiku atpakal,kad interveja kadu no basketbolistiem,atbilde bija- es spelej sav spel,man spel ir lab spel,vajg spelt- nodomaju- ka stulbenis iemacijas driblet,bet ir tacu vej.aunis...

     [+] [-]

, 2022-12-24 16:08, pirms gada
Šim sietam vajag mazāk runāt un vairāk darīt. Nu kāda tur Vezina, par ko viņš gvelza? Varbūt vispirms tiec kaut attālā sarunā par Vezinas iegūšanu (kaut top-10) un tad runā par tādiem mērķiem.. Pilnīgs klauns - būtut tas pats, kas Podriņķis tagad pateiktu, ka viņam mērķis ir MVP - nu ko no tādām runām var gribēt? Ambīcijas un mērķi - ļoti labi, bet esi vismaz kaut nedaudz reālists.

     [+] [-]

, 2022-12-25 06:43, pirms gada
Es uzskatu ,ka Elvim nekad vairs nevajag braukt uz izlasi ,jo daļa mūsu mīzeļ fanu to grib,lai gan viņš stabili ir mūsu labākais vārtsargs.

     [+] [-]

, 2022-12-25 06:43, pirms gada
Visgudrākais rakstīja: Šim sietam vajag mazāk runāt un vairāk darīt. Nu kāda tur Vezina, par ko viņš gvelza? Varbūt vispirms tiec kaut attālā sarunā par Vezinas iegūšanu (kaut top-10) un tad runā par tādiem mērķiem.. Pilnīgs klauns - būtut tas pats, kas Podriņķis tagad pateiktu, ka viņam mērķis ir MVP - nu ko no tādām runām var gribēt? Ambīcijas un mērķi - ļoti labi, bet esi vismaz kaut nedaudz reālists.
Tintenieks esi tu.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-25 10:36, pirms gada
Manā bērnībā lielībniekiem parasti atbildēja
- Lielīb naudu nemaksā
Pied..rš bikses - izmazgā!

     [+] [-]

, 2022-12-25 18:49, pirms gada
Visgudrākais rakstīja: Šim sietam vajag mazāk runāt un vairāk darīt. Nu kāda tur Vezina, par ko viņš gvelza? Varbūt vispirms tiec kaut attālā sarunā par Vezinas iegūšanu (kaut top-10) un tad runā par tādiem mērķiem.. Pilnīgs klauns - būtut tas pats, kas Podriņķis tagad pateiktu, ka viņam mērķis ir MVP - nu ko no tādām runām var gribēt? Ambīcijas un mērķi - ļoti labi, bet esi vismaz kaut nedaudz reālists.
Savā pirmajā sezonā jau bija. Top5