Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Pasaules labākajai daiļslidotājai iespaidīga īsā daļa Čeļabinskā (+video)

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules labākajai daiļslidotājai iespaidīga īsā daļa Čeļabinskā (+video)
Jevgeņija Medvedeva
Foto: Donat Sorokokin / tass.ru

Urālu pilsētā Čeļabinskā šajās dienās notiek Krievijas čempionāts daiļslidošanā. Globāla uzmanība pievērsta sieviešu sacensībām (translē pat ESPN), jo tur konkurence ir pasaules čempionāta līmenī.

Pēc uzvārdiem šogad sieviešu sastāvs ir mazāk iespaidīgs, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad startēja arī Soču individuālā olimpiskā čempione Adelīna Sotņikova un Soču komandu olimpiskā čempione Jūlija Ļipņicka. Šķita, ka šoreiz līmenis būs mazliet zemāks, taču faktiski vismaz īsajā programmā šīs bažas izrādījās liekas - ne tik zināmas daiļslidotājas stājās slavenību vietā un nebija sliktākas.

Te jāpiemin, ka krievu dopinga skandāli neskar daiļslidošanu, ja neskaitām ar meldoniju pieķerto un pēcāk attaisnoto Jekaterinu Bobrovu. Līdz ar to var pieņemt - šīs dāmas ir "tīras".

Īsās programmas lielākais notikums bija pasaules čempiones un sezonas līderes Jevgeņijas Medvedevas brīnišķīgā uzstāšanās. Šī perfekcioniste regulāri spēj būt perfekta! 80.08 neoficiāli ir visu laiku otrais labākais rādītājs, neoficiālais pasaules rekords pieder dienvidkorejietei Junai Kimai (80.60). Kā jau ziņots, augstāko rezultātu ieskaitē nacionālie čempionāti netiek ņemti vērā. Oficiālo pasaules rekordu Jevgeņija Medvedeva laboja pirms pāris nedēļām (79.21).

Medaļnieces tiks noteiktas pēc garās programmas, kur gaidāma ne tikai aizraujoša cīņa par pjedestālu, bet arī spraiga spēkošanās par trijām ceļazīmēm uz janvāra Eiropas čempionātu.

Atgādinām, ka 2016. gada Eiropas čempionātā mūsu Angelina Kučvaļska demonstrēja reti iespaidīgu sniegumu garajā programmā un galu galā ar fantastisku nacionālo rekordu (176.99) izcīnīja necerēti augsto 4. vietu. Otro gadu pēc kārtas visu pjedestālu aizņēma Krievijas daiļslidotājas.

Krievijas čempionāta īsa programma

#DaiļslidotājaRezultāts
1.Jevgeņija Medvedeva80.08
2.Marija Sotskova74.39
3.Alīna Zagitova74.26
4.Anna Pogorila73.45
5.Jeļena Rodionova70.19
6.Jeļizaveta Tuktamiševa69.17
7.Staņislava Konstantinova68.34

Medvedevas 80.08 īsajā programmā

Izmantotie resursi:
goldenskate.com
fsrussia.ru

  +2 [+] [-]

, 2016-12-24 00:20, pirms 7 gadiem
Man ļoti patīk sākums, it sevišķi, kad viņa tā tipina-lēkā uz 'pirkstgaliem'. Marseļā tobrīd bija pliks ledus, bet tagad viņa to speciāli darīja pa attiecīgo zemledus uzrakstu!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-24 01:27, pirms 7 gadiem
EČ medaļas tiek jau dalītas :d

  +1 [+] [-]

, 2016-12-24 01:30, pirms 7 gadiem
točka rakstīja: Man ļoti patīk sākums, it sevišķi, kad viņa tā tipina-lēkā uz 'pirkstgaliem'. Marseļā tobrīd bija pliks ledus, bet tagad viņa to speciāli darīja pa attiecīgo zemledus uzrakstu!

Labi, bet viņa ir krieviete, vajag fanot par Angelīnu :d

  +1 [+] [-]

, 2016-12-24 02:50, pirms 7 gadiem
točka rakstīja: Man ļoti patīk sākums, it sevišķi, kad viņa tā tipina-lēkā uz 'pirkstgaliem'. Marseļā tobrīd bija pliks ledus, bet tagad viņa to speciāli darīja pa attiecīgo zemledus uzrakstu!

cik saprotu runa iet par 0:32 - 0:38 no video, ja?