Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Everton" atlaiž galveno treneri Kūmanu

Andrejs Siliņš

"Everton" atlaiž galveno treneri Kūmanu
Ronalds Kūmans
Foto: PA Wire / Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba "Everton" vadība nolēmusi uzteikt darbu komandas galvenajam trenerim Ronaldam Kūmanam.

Nīderlandiešu speciālists Liverpūles klubam pievienojās pagājušā gada jūnijā, parakstot līgumu uz trim sezonām. Pirmajā no tām komanda izcīnīja septīto vietu Premjerlīgā, tiekot pie iespējas spēlēt UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Starpsezonā komanda zaudēja pagājušās sezonas labāko vārtu guvēju Romelu Lukaku, kuru par 85 miljoniem eiro klubs pārdeva "Manchester United". Pretējā virzienā devās Veins Rūnijs, pēc līguma beigām ar "United" atgriežoties savā pirmajā Premjerlīgas klubā par velti. "Everton" gan neskopojās ar naudu un iztērēja teju 160 miljonus eiro jaunu spēlētāju iegādei.

Tomēr tas nelīdzēja - jauno sezonu "Everton" sākusi ar pieciem zaudējumiem un diviem neizšķirtiem deviņās spēlēs, kas ar astoņiem punktiem ļauj ieņemt vien 18. pozīciju Premjerlīgas tabulā. Aizvadītajā nedēļas nogalē "Everton" mājās ar 2:5 atzina Londonas "Arsenal" pārākumu.

Eiropas līgā izdevās kvalificēties grupu turnīram, taču tajā pēc pirmā apļa viens neizšķirts, viens punkts un pēdējā ceturtā vieta E grupā, pat aiz Kipras trešā spēcīgākā kluba "Apollon".

54 gadus vecais Kūmans iepriekš vadījis arī "Southampton", "Feyenoord", AZ, "Valencia", PSV, "Benfica", "Ajax" un "Vitesse" komandas, bet k asistents strādājis "Barcelona" un Nīderlandes izlasē.

Izmantotie resursi:
BBC

     [+] [-]

, 2017-10-24 18:01, pirms 7 gadiem
Es jau sen šito gaidīju. Tagad vēl Biliča kārta.