Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL prezidents: "Ja "Dinamo" neieradīsies uz maču, tiks piešķirts tehniskais zaudējums"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

KHL prezidents: "Ja "Dinamo" neieradīsies uz maču, tiks piešķirts tehniskais zaudējums"
Aleksejs Morozovs. Foto: KHL

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksejs Morozovs atklāj, ka klubos patlaban ir 87 cilvēki ar Covid-19 diagnozi, bet 132 izveseļojušies.

"Covidjaunumu" plūsma kļūst arvien spēcīgāka. Vai situācija iziet ārpus kontroles?
- Mēs redzam, ka katrā komandā veidojas atšķirīga situācija. Tāpēc mēs katru situāciju aplūkojam atsevišķi un dinamikā. Kaut kur sākotnējais pozitīvais tests ir 1-3 spēlētājiem, bet nākamie testi nekonstatē [saslimušos] vai atklāj pēc kāda laika. Redzam, ka pēc atgriešanās no vasaras pauzes visi atsākuši strādāt, tādējādi valstī vērojams [saslimušo skaita] pieaugums. Spriežot pēc konstatēto gadījumu dinamikas mums priekšā ir divas trīs sarežģītas nedēļas. Svarīgi saprast, ka mēs pārbaudām spēlētājus un komandas personālu ik pēc piecām dienām, tāpēc identificēto gadījumu skaits ir liels. Lielākajai daļai šī slimība ir bez simptomiem. Ja mēs nebūtu tik bieži testējuši, viņi turpinātu spēlēt un nezinātu, ka ir slimi. Tāpēc mums ir tik liels gadījumu skaits. Mēs nevēlamies riskēt ar spēlētāju un komandas darbinieku veselību. Pēc karantīnas lielākā daļa spēlētāju atgriežas uz ledus pēc 14 dienām. Agrīna atklāšana ļauj spēlētājus ātrāk izolēt, lai neriskētu ar viņu veselību. Bez tam sācies rudens periods, kad ir ierastās akūtās respiratorās slimības, arī tādus mēs izolējam, ja nu kas.

Cik lielā mērā "nelaimes apmēri" pārsniedz to, kas tika gaidīts sezonas sākumā? Cik spēlētājiem patlaban ir Covid-19 diagnoze?
- Vienmēr gribas tik cauri vieglāk. Bet apmēri vienmēr ir nosacīti. Šobrīd mums ir 87 cilvēki ar pozitīvu testu, bet 132 izveseļojušies.

Vai tiek apspriesta sezonas pārtraukšana vai pilnīga apturēšana? Varbūt pazibēja doma, ka nevajadzēja sākt čempionātu?
- Patlaban mēs neizskatām tādu variantu. Ir datumi spēļu pārcelšanai. Doma pazibēja šāda: labi, ka sākām, tagad saskaramies ar jautājumu risināšanu, jau ir nepieciešamā pieredze.

Vai tas bija cirks, kad 40 minūtes pirms sākuma nebija oficiālas informācijas par "Lokomotiv" spēles atcelšanu, bet "Kunlun" jau sāka ieslidošanos?
- Jau pirms sezonas sākuma informējām visus klubus, ka šajā situācijā savlaicīgi jāplāno komandas komplektēšana, bet mača pārcelšana tiks izskatīta kā pēdējā iespēja, ja būs pārliecoši iemesli. Saprotam, ka savu situāciju visi uzskata par unikālu un lūdz iejusties viņu ādā. Tagad ir tāda situācija, kad visiem jāsaprot un jāpieņem spēles noteikumi.

Kāda ir situācija ar Rīgas "Dinamo", kas atrodas karantīnā līdz 5. oktobrim? Kāpēc viņi nevarētu spēlēt ar junioru sastāvu?
- Rīdzinieki saprot, ka viņiem jāatrisina visi organizatoriskie momenti, ieskaitot jautājumus par sastāvu. Mēs paliekam pie tā paša viedokļa, ka klubam jāatrod spēlētāji rezerves sastāvā. Situācija ir tāda pati, kādā atrodas visi pārējie klubi. Mēs saprotam visas grūtības, ar kurām saskaras rīdzinieki, taču uzskatām, ka komandu var pastiprināt ar rezervistiem. Ja tas nenotiks, klubam tiks piešķirti tehniskie zaudējumi, ja neieradīsies uz mačiem. Rīdzinieki jau informējuši līgu par to, ka neieradīsies uz 26. septembra maču pret Maskavas "Dynamo" un tāda lēmuma sekas uzņemas uz sevi saskaņā ar KHL reglamentu.

Vai atrisinājāt jautājumu ar eksprestestiem Latvijā?
- Līga nosūtīja oficiālu vēstuli Latvijas valdībai, lūdzot izskatīt iespēju atcelt obligāto pārbaudi ar eksprestestiem muitas kontroles laikā. Mēs visu detalizēti aprakstījām, kā un cik bieži notiek testēšana KHL. Gaidām oficiālo atbildi.

Vai jūs nebaidāties no iespējamiem pārmetumiem par dubultajiem standartiem?
- Līga pieņem izsvērtus lēmumus, apkopojot visu informāciju. Atliek atkārtot, ka mēs visus brīdinājām iepriekš. Mēs atbildam uz visiem zvaniem un vēstulēm. Pastāvīgi kontaktējamies ar visiem dalībniekiem.

Vai ir aptuvens skaitlis par spēlēm, kuras līgai būs iespēja pārcelt?
- Nē, tāda skaitļa nav. Skatīsimies pēc situācijas, nevis saasināsim situāciju. Gan klubi, gan līga grib spēlēt, visu izlemjam kopā. Tagad mums ir grūts mēnesis, kad visi pielāgojas jaunajiem apstākļiem un pieņems spēles noteikumus.

Vai ir iespējama situācija, kad vairs nevarēs pārcelt un būs tikai tehniskie zaudējumi?
- Pārcelšana un tehniskie zaudējumi - dažādas lietas, nevis vienas monētas divas puses. Spēles tiek pārceltas nepārvaramas varas dēļ. Ja nav nepārvaramas varas, tad nav vajadzības pārcelt. Ja šajā gadījumā komanda dod priekšroku neierasties uz spēli, tiek piešķirts tehniskais zaudējums.

Kā vērtējat Zvaigžņu spēles iespējamību janvārī [Rīgā]? Kāds ir galīgā lēmumu pieņemšanas termiņš?
- Iespējamība ir vienmēr. Pagaidām pāragri sniegt oficiālu paziņojumu. Lēmuma pieņemšanas termiņš ir novembra sākums.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru
khl.ru

  +9 [+] [-]

, 2020-09-23 21:52, pirms 4 gadiem
KHL tiešām ir Gada klauni un kolhozs sportā!

Ne jau Dinamo Rīgas bāros noķēra Covid, bet inficējās Sibīrijā - jo KHL un laukuma saimnieki nespēja nodrošināt paši sava noteiktā protokola ievērošanu. Kur viņiem sods?

     [+] [-]

, 2020-09-23 22:00, pirms 4 gadiem
Ceru, ka Kariņš & co dos vaņkām pienācīgu atbildi- "Pašol nah..."!

  +4 [+] [-]

, 2020-09-23 22:11, pirms 4 gadiem

KOLHOZS

  +3 [+] [-]

, 2020-09-23 22:56, pirms 4 gadiem
Viena no retajām reizēm, kad varu piekrist oponentiem attiecībā uz KHL spējām rast normālu problēmas risinājumu. Kolhozā katrs par sevi, viens vienīgs haoss, tāpēc arī Dinamo inficējās Sibīrijā, jo krievi nespēj nodrošināt nepieciešamos apstākļus normālai spēļu aizvadīšanai. Varbūt Maskavā vai tuvumā vēl kaut cik, bet tālāk... Šmuce. Un to vispirms KHL vadībai vajadzētu saprast, ka viņi paši ir pie šī visa haosa vainīgi. Ar pohujismu Covid-19 neuzveikt.

     [+] [-]

, 2020-09-23 23:47, pirms 4 gadiem
als rakstīja: Ceru, ka Kariņš & co dos vaņkām pienācīgu atbildi- "Pašol nah..."!
Kariņa kungs nerunā okupantu valodā, bet pasūtīt tirst droši, ka nāksies ...

     [+] [-]

, 2020-09-24 08:53, pirms 4 gadiem
Šitais vēl maļ vienu un to pašu-ka Rīgā bijuši eksprestesti . Propaganda Krievijas stilā,po***ķ morskie znaki !