Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Tobers: "Pret Melnkalni jāparāda, ka esam labāki, nekā daudzi domā"

Agris Suveizda

Tobers: "Pret Melnkalni jāparāda, ka esam labāki, nekā daudzi domā"
Jānis Ikaunieks, Kristers Tobers un Roberts Uldriķis Fēru salās. Foto: LFF

Latvijas futbola izlases preses konferencē pirms rītvakar gaidāmās spēles pret Melnkalni, kas būs pirmais mačs 2022. gada Pasaules kausa atlasē, piedalījās galvenais treneris Dainis Kazakevičs un Gdaņskas "Lechia" centra pussargs Kristers Tobers.

Kazakevičs: "Apsveicu visus ar Pasaules kausa kvalifikācijas cikla sākumu un pirmo mājas spēli. No savas un komandas puses gribu teikt, ka aizvadām ļoti nopietnu gatavošanos šai spēlei. Kā jau teicu pirms nometnes, mums šis cikla sākums ir ļoti būtisks. Sāksim ar mājas spēli pret vērā ņemamu pretinieci - Melnkalnes izlasi. Zināma iepazīšanās ar komandu notika jau pagājušajā rudenī, kad aizvadījām pārbaudes spēli [1:1]. Lai arī skaidrs, ka abas komandas bija tālu no optimālā sastāva, kādu mēģinās nokomplektēt rītdienas spēlei, varējām iepazīt zināmas stilistiskās iezīmes pretinieku spēlē. Protams, arī trenera maiņa pretinieku spēlē ieviesīs novitātes gan taktiskos risinājumus, gan, iespējams, arī sastāva izvēlē, tādēļ visu analizējam un gatavojamies dažādiem variantiem.

Runājot par mūsu komandu, šobrīd ir atsevišķi spēlētāji, kuru gatavība rītdienas spēlei vēl nav skaidra, un arī šobrīd vēl nevarēšu atbildēt nedz noliedzoši, nedz apstiprinoši – atbilde, ar kuriem varēsim rēķināties vakara spēlē, varētu būt tikai rīt. Ir atsevišķi spēlētāji, kuriem šodien mēģināsim dot iespēju trenēties bez ierobežojumiem, un skatīsimies, kāda būs situācija ar viņu veselības stāvokli. Noskaņojums kopumā ir darbīgi pozitīvs. Strādājam pie tā, lai maksimāli labi sagatavotos spēlei, atjaunotu spēles momentus un informāciju par šiem spēles momentiem, ko izmantojām jau rudenī. Plus, ņemot vērā pretinieku specifiku, sagatavot atsevišķus spēles risinājumus un scenārijus tieši rītdienas spēlei pret Menkalni."

Vai kāds no savainotajiem spēlētājiem ir atsācis treniņus vai to varētu darīt šovakar? Un vai ir notikušas kapteiņa vēlēšanas?
Kazakevičs: "Kā jau vakar redzējāt, netrenējās trīs futbolisti [savainotie Kaspars Dubra un Vladislavs Gutkovskis, kā arī apslimušais Mārtiņš Ķigurs – A.S.]. Tie faktiski arī ir tie, kuri šobrīd ir zem jautājuma zīmes. Šā vakara treniņš nekādas atbildes par šiem futbolistiem vēl nedos, jo nedomāju, ka kāds no viņiem tajā piedalīsies – tāda plāna nav. Drīzāk jautājums būs rītdienas rīta medicīniskās apskates kontekstā, lai saprastu, kāda ir dinamika un kādā kontekstā ar šiem spēlētājiem rīt var rēķināties. Attiecībā uz kapteiņa vēlēšanām – šobrīd tās vēl nav notikušas, bet līdz spēlei būsim noorganizējuši kapteiņa vēlēšanas, uz spēli mūs vedīs pilntiesīgs kapteinis, kuru būs ievēlējusi komanda."

Vai šo dienu laikā ir vairojies jūsu optimisms par "Skonto" stadiona zālāja kvalitāti?
Kazakevičs: "Īsti nekāds optimisms nav vairojies, jo, kā jau zināt, mēs uz "Skonto" stadiona zālāja neesam trenējušies un pirms spēles arī netrenēsimies. Vizuālā informācija par notiekošo ir, bet domāju, ka, tikai aizbraucot uz vietas un izmēģinot iesildīšanās laikā, varēsim secināt kaut ko vairāk. Cik zinu, vakar tika noņemts "Skonto" stadiona zālienu sedzošais pārklājs, līdz ar to zālāja kvalitāti varēsim redzēt tikai rīt. Skaidrs, ka tas būs izaicinājums, un nedomāju, ka šajos klimatiskajos apstākļos var gaidīt, ka zālājs varētu tikt sagatavots izcilā kondīcijā." [Arī Melnkalne pirmsspēles treniņu neaizvadīs "Skonto" stadionā – UEFA delegāts treniņu pārcēlis uz "Daugavas" stadionu – A.S.]

Vai nometnes sākums ir devis lielāku skaidrību par vārtsargu hierarhiju? Kā notiks spēlētāju rotācija, ņemot vērā, ka pirmoreiz būs trīs atlases spēles vienā logā, - jau ir aptuvens plāns vai tā būs galvenokārt improvizācija atkarībā no atjaunošanās rādītājiem?
Kazakevičs: "Runājot par vārtsargiem, šobrīd jau ir daudz lielāka skaidrība par izvēli pirmajai spēlei. Pagaidām vēl neatklāšu, bet treneru komandas ietvaros esam pieņēmuši lēmumu par izvēli pirmajai spēlei. Par visām trim spēlēm vēl ir grūti spriest tieši vārtsargu kontekstā, jo skatīsimies atkarībā no pirmajā spēlē redzētā. Kas attiecas uz sastāva rotāciju trijos mačos, pirms nometnes neapšaubāmi bija pirmais variants ar dažādiem scenārijiem, bet skaidrs, ka to ir ietekmējušas spēlētāju traumas. Atkarībā no tām šajā sakarā ir iespējamas izmaiņas, bet faktiski, jā, mums ir plāns šīm trim spēlēm – to kombinēsim gan ar atjaunošanās datiem, gan spēlētāju veselības stāvokli pēc pirmās spēles."

Tev ir pieredze uzvarēt Melnkalnes izlasi – U19 līmenī [2:1, uzvaras vārtus iesitot mazākumā un spēli pabeidzot pat deviņu spēlētāju sastāvā]. Pastāsti, ko atceries no tās spēles un ko sagaidi no spēles pret melnkalniešiem jau pieaugušo līmenī?
Tobers: "Ja pareizi atceros, spēlē pret Melnkalni nepiedalījos kartīšu limita dēļ, manuprāt, tajā spēlē sēdēju tribīnēs [Kristers visdrīzāk jauc ar U19 spēli pret Ziemeļmaķedoniju, pret melnkalniešiem viņš aizvadīja pilnu spēli un 76. minūtē vēl pie neizšķirta 1:1 neiesita pendeli – A.S.]. Ko sagaidu no šīs spēles? Sākam jaunu ciklu, gribam sākt ar pozitīvām emocijām un iesim laukumā, lai parādītu, ka neesam tik slikta komanda, kā citur rāda un apspriež. Mūsu darbs ir to parādīt laukumā. Varu garantēt, ka komanda atdos visus spēkus, lai sasniegtu labāko rezultātu."

Ar tik augsta līmeņa komandām rudenī nespēlējām. Vai satrauc, ka rudenī neizdevās iespēlēt aizsardzības futbola modeli, jo skaidrs, ka šiem pretiniekiem uzbrukuma futbolu diez vai uzspiedīsim?
Kazakevičs: "Bez šaubām, ir daudzi momenti, kurus nevaram pārnest no rudens posma, ņemot vērā pretinieku gan spēles stilu, gan līmeni. Laikam melotu, ja teiktu, ka tas mani nesatrauc. Taktiskajā ziņā var būt nianses, kuras mums būs izaicinājums, jo, kā jau pareizi teici, mums nebija iespējas izmēģināt savus spēkus šādā modelī pret tāda līmeņa pretiniekiem, bet manī raisa optimismu tas, kādā veidā komanda gatavojas, kāda ir attieksme, kāds ir noskaņojums. Domāju, ka zināmas taktiskās problēmas būs iespējams kompensēt ar fizisko aktivitāti, pašatdevi, agresīvāku spēli. Izaicinājumi noteikti būs gan pirmajā, gan noteikti arī otrajā un trešajā spēlē. Tam gatavojamies, bet, kā izdosies tikt ar to galā, parādīs tikai spēle."

Cik labā gatavībā esi ieradies? Un jāvaicā, kā jāspēlē pret Stevanu Jovetiču, ar kuru droši vien laukumā tiksies diezgan bieži?
Tobers: "Runājot par fizisko kondīciju, teiktu, ka jūtos daudz labāk nekā oktobra nometnē, kad ierados tūliņ pēc traumas. Tagad jūtos daudz labāk, Polijā esmu aizvadījis sešas spēles pēc kārtas pa 90 minūtēm. Tā ka fiziskā kondīcija ir daudz labāka – jūtos ļoti labi. Atbildot uz otru jautājumu, [Jovetičs] ir ļoti augsta kalibra spēlētājs – nedrīkstam ļaut viņam tik viegli saņemt bumbu un izdarīt asas piespēles, kurām pievērsām uzmanību analīzē. Tas būs mans, kā balsta pussarga, uzdevums kopā ar centra aizsargiem neļaut apgriezties [ar seju pret vārtiem] un neļaut izveidot bīstamus momentus pie mūsu vārtiem."

Vai ir plānoti kādi īpaši, neierasti pasākumi jaunievedumi psiholoģiskajā ziņā, kā pirms spēles motivēt komandu?
Kazakevičs: "Komandas iekšienē gan teorētiskais darbs, gan darbs laukumā ir galvenais, pie kā strādājam. Strādājam arī individuāli ar spēlētājiem. Pārējās aktivitātes šobrīd ir stipri ierobežotas saistībā ar UEFA sanitāro protokolu, un šajā ziņā esam ļoti uzmanīgi, ņemot vērā arī mūsu pieredzi iepriekšējā nometnē novembrī. Iespējas ir ierobežotas, bet kopumā iespējas spēlei gatavoties teorētiskā un mentālā ziņā ir pilnvērtīgas. Būtiskākais ir tas, lai paši ticētu tām idejām, kuras gatavojamies rīt realizēt laukumā. Lai mēs būtu gatavi neveiksmīgās epizodēs kompensēt meistarības starpību ar citām komponentēm, kurās varam būt līdzvērtīgi vai pat labāki par rītdienas pretiniekiem. Tas ir akcents, par kuru runājam komandas iekšienē, lai varētu pretendēt uz pozitīvu rezultātu spēlēs pret komandām, kurām spēlētāju individuālais līmenis ir acīmredzami spēcīgāks par mūsu. Mums jānospēlē spēcīgāk par pretiniekiem tieši kā komandai. Tā ir recepte, kuru gatavojam, un faktors, kas rītdien lielā mērā būs noteicošais."

Tā kā no ierindas izkrita Elvis Stuglis un Kaspars Dubra, vai nebija domas izsaukt vēl vienu centra aizsargu?
Kazakevičs: "Treniņos kreisā centra aizsarga pozīcijā izmantojām Vitāliju Maksimenko, līdz ar to spēlei gatavojas četri centra aizsargi, kas ir pilnīgi pietiekami."

1 2 37 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2021-03-23 17:00, pirms 3 gadiem
Jākož! Šteinboram hettriks, Latvijai - uzvara!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-23 18:36, pirms 3 gadiem
Parādat nu gan!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-23 18:52, pirms 3 gadiem
Lūdzu visas šitas runas pēc spēles. Jo bieži vien ir teksti pirms spēles, esam labāki, esam tādi un šitādi, bet realitātē uz laukuma neesat nekas jo visiem pakāšat, tikai kādus maizniekus un pastniekus un no mazajām pundurvalstīm varat uzvarēt. Un arī nevienmēr tos. Vajag nolaisties uz zemes un saprast, ka jūs esat vājākā izlase Eiropā.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-23 18:53, pirms 3 gadiem
Jo ko nozīmē mēģināt uzvarēt, arī maximas strādnieki var mēģināt uzvarēt, bet starp mēģināšanu un varēšanu ir ārkārtīgi liela robeža

  -3 [+] [-]

, 2021-03-23 19:16, pirms 3 gadiem
Kā jūs to parādīsiet, ja jūs vada pilnīgs im.. ne treneris.

  -4 [+] [-]

, 2021-03-23 19:17, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Jo ko nozīmē mēģināt uzvarēt, arī maximas strādnieki var mēģināt uzvarēt, bet starp mēģināšanu un varēšanu ir ārkārtīgi liela robeža
Man liekas tie maksimas strādnieki pat labāk nospēlētu, par LV izlasi, vismaz būtu centība un mērķtiecība, nevis plika bumbas ripināsana ap savu soda laukumu..

  -4 [+] [-]

, 2021-03-23 19:46, pirms 3 gadiem
Kas tie par komentãriem?! Vienreiz mums ir latviska komanda, péc ilgiem laikiem latvieśu treneris! Izskatãs ka komenté krievu muźiki no Pleskavas guberñas!

  +5 [+] [-]

, 2021-03-23 20:05, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Kas tie par komentãriem?! Vienreiz mums ir latviska komanda, péc ilgiem laikiem latvieśu treneris! Izskatãs ka komenté krievu muźiki no Pleskavas guberñas!
Nē, tikai cilvēki, kuri redzēja, kā Latvijas izlase savā laukumā zaudēja Maltai. Kā arī cilvēki, kuri redzēja, kā Latvijas izlase nāciju līgas punduru divīzijā savā apakšgrupā ieņēma priekšpēdējo vietu!
Slēpts komentārs: Jānis Derums

     [+] [-]

, 2021-03-23 21:17, pirms 3 gadiem
Atlantique rakstīja: Nē, tikai cilvēki, kuri redzēja, kā Latvijas izlase savā laukumā zaudēja Maltai. Kā arī cilvēki, kuri redzēja, kā Latvijas izlase nāciju līgas punduru divīzijā savā apakšgrupā ieņēma priekšpēdējo vietu!
Zaudējumā pret Maltu Latvija spēlēja labāk un golu ielaida pēdējās sekundēs pēc Oša kļūdas. Maltas uzvara nepavisam nebija loģisks iznākums.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-23 21:17, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Kas tie par komentãriem?! Vienreiz mums ir latviska komanda, péc ilgiem laikiem latvieśu treneris! Izskatãs ka komenté krievu muźiki no Pleskavas guberñas!
Neviens, izņemot Tevi un vēl pāris indivīdus, par nacionālo jautājumu vispār nerunā.
Bet gan par spēles kvalitāti.

Respektīvi, nevis komentētājos ir vaina, bet gan tajā, ka Tu komentāru kontekstā vispār neiebrauc. Komentētāji komentē par āboliem, bet Tu turpini par banāniem 🤦‍♂️ Un pēcāk esi sašutis, kāpēc komentētāji nav laimīgi, ka banāns ir dzeltens (izlase latviska)
Doooh... jo neviens nerunā par banāniem 😁🙈

  +1 [+] [-]

, 2021-03-23 21:59, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Jau vairãk kã 10 gadus Latvijas izlase pa pédéjãm vietãm Eiropã. Tagad kad vérojams pozitïvas pãrmaiñas, jauns paśmãju treneris, gluži kã suñu bars rej Laikam daudziem nepatïk, kã nacionãlã izlase no sveśvalodã bulduréjośas komandas kłûst tãda kãdai ir jãbût nacionãlai izlasei, kur godã ir latviéśu valoda.
Kauns par śiem vaimanãtãjiem, bet piełauju, ka tie nav latvieśi
Pirms 10 gadiem (rēķinu 2010. gadu, jo 2021. vēl neesam spēlējuši) Pasaules kausa kvalifikācijā ieņēmām 3. vietu grupā, zaudējot tikai Šveicei un Grieķiem ar kuriem par 2. vietu sitāmies līdz gandrīz pēdējai kārtai.
2021. gada EČ kvalī grupā bijām 4.
Nu galīgi nav pēdējās vietas visā Eiropā.
Šobrīd par tādiem rādītājiem varam tikai sapņot.
Un valodu te neviens nepiemin. Visi runā par rezultātu un kvalitāti. Valodas, nacionaliātes jautājumu pin iekšā tikai tu.

     [+] [-]

, 2021-03-23 22:02, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Zaudējumā pret Maltu Latvija spēlēja labāk un golu ielaida pēdējās sekundēs pēc Oša kļūdas. Maltas uzvara nepavisam nebija loģisks iznākums.
Bumbu vairāk kontrolēja Malta, piespēles izdarīja vairāk un precīzāk Malta, pārkāpumi un aizmugures vairāk Latvijai, stūri vienādi. Latvija "labak izskatījās" pateicoties atsevišķiem 10-15 minūtes ilgiem nogriežņiem, kuros veica vairākus bīstamus bet nerealizētus momentus. Realitātē - ļoti līdzīga spēle un tieši šādās spēlēs 1 moments, kas izšķir rezultātu ir ļoti loģisks. Senais teiciens - neiesit tu, iesit tev.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-23 22:14, pirms 3 gadiem
Neko daźi neatceras, ne 0-6 pret Niderlandi, ne 0-5 pret Gruziju, vél vairãkas spéles ar lïdzïgiem rezultãtiem pret Austriju utt., ne neizśķirtu pret Sanmarino pie Džonsona. Tã kã labi rezultãti pat łoti tãlã pagãtné. Un pat tajãs spélés, kur rezultãts bija cieśamãks, kã to panãca? Uzlika autobusu, atsitãs un ceréja uz kãdu dullo golu, kas pa retam izdevãs.

     [+] [-]

, 2021-03-23 22:17, pirms 3 gadiem
Par nacionãlo , ka darba valodai jãbùt latviéśu valodai pat nav ko atkãrtoties, truli mankurti to nesapratïs!

     [+] [-]

, 2021-03-23 22:24, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Par nacionãlo , ka darba valodai jãbùt latviéśu valodai pat nav ko atkãrtoties, truli mankurti to nesapratïs!
Iet runa par Latvijas izlases spēles kvalitāti, Tu par izlases krieviem pārdzīvo

  -2 [+] [-]

, 2021-03-23 22:25, pirms 3 gadiem
Ārzemju treneris bija 100% labāks, bet futbola gudrie tā nedomāja. Ar Slavišu bija labas futbola sistēmas iezīmes un viņš saprata Latvijas futbola problēmu, kādam tas nepatika un nafig nomainīja nost. Ielika šito Daini kā izbāzeni, kurš pats nesaprot, ko dara pie izlases stūres. Kaut kādu sūdu tikai runā par pareiziem vektoriem, bet realitātē kā treneris 0. Valodai te nekāda sakara

     [+] [-]

, 2021-03-23 22:26, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Zaudējumā pret Maltu Latvija spēlēja labāk un golu ielaida pēdējās sekundēs pēc Oša kļūdas. Maltas uzvara nepavisam nebija loģisks iznākums.
3 punktus dod tam, kurš kādā spēles nogrieznī bija labāks vai tam, kurš gūst vairāk vārtus?

  +1 [+] [-]

, 2021-03-23 22:32, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka tur visiem ir nodota komanda - uz žurnālistu jautājumiem atbildiet: spēlējam labāk, nekā izskatās. Citādi nav izskaidrojuma, ka divi spēlētāju runā vienu un to pašu.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-23 22:34, pirms 3 gadiem
Turklãt veidojas jauna komanda, jauns treneris , śï komanda vél pat gadu nav nospéléjusi. Vértésim cikla beigãs! Naivi arî gaidït pret Nïderlandi, Turciju, Norvéģiju uzvaras. Visticamãk kã bùs cïña par 4. Vietu ar Montenegro, kas principã ir spécïgãka śobrïd. Un galvenais bûs parãdïtã spéle un pat ne rezultãts, var arïgadïties , ka pirmãjãs trïs spélés neizdosies izcïnït punktus, bet tã nebûs traģédija, ja komandas spélé bùs vérojams progress.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-23 22:40, pirms 3 gadiem
Nacionãlã izlasé valodai pat ir łoti liela nozïme, tas nav klubs.
Var jau naturalizét vairãkus melnos, kãdu aziãtu, dienvidamerikãni un bûs arï vairãk kãda uzvara. Bet vai mums vajadzïga tãda Latvijas futbola izlase?

  +1 [+] [-]

, 2021-03-23 22:44, pirms 3 gadiem
Un tie kungi, kuri uzskata ka valodai nav nozïme, vai var nosaukt kãdu valsts izlasi, kur saziña nenotiek valsts valodã! Latvijã kã vienïgã valstï pasaulé vél nesen tã bija?!

  -1 [+] [-]

, 2021-03-23 23:49, pirms 3 gadiem
facepalm, runa nav par valodu bet sniegumu, amurs pilnigs

  +1 [+] [-]

, 2021-03-23 23:50, pirms 3 gadiem
Labi, ka Dainis zin latv. val. bet laukumā tā ir jārunā centra aizsargiem un vārtsargam, es nezinu kā Šteinbors bļaustās ?

     [+] [-]

, 2021-03-24 00:34, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Nacionãlã izlasé valodai pat ir łoti liela nozïme, tas nav klubs.
Var jau naturalizét vairãkus melnos, kãdu aziãtu, dienvidamerikãni un bûs arï vairãk kãda uzvara. Bet vai mums vajadzïga tãda Latvijas futbola izlase?
Kā būtu ar pamatskolas beigšanu? Man no tavas latviešu valodas acis asiņo!

  -2 [+] [-]

, 2021-03-24 06:17, pirms 3 gadiem
Jānis Derums, tu par kādu latviešu valodu tur murgo? Tu spēles arī skaties? Tur pārsvarā krievu valodā mauc.

  -3 [+] [-]

, 2021-03-24 08:17, pirms 3 gadiem
Kaa tik raksts par futeni taa Ostapenko slepenais milnieks ir klat palaizit Kazakevica bruuno.

Treneris nu nebut nav tas, kuram jabut latvietim par visam varitem. Piekritisu, ka ir patikami, ka speletaju kodols paliek aizvien latviskaks, bet trenerim galvenais ir no tas komandas kko izspiest. Savadk bus ka ar Vecvagaru, Stelmaheru.

Lidz sim nav bijis neviens pozitivs vektors.... Nenorakstu vel Daini, lai shis cikls klust par merauklu, bet tavas jeelaas slavas dziesmas sartvaidzitim pie katra raksta ir apnikushas.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 08:21, pirms 3 gadiem
Davai veči, saņemās un samizojam tos nabagus! 😅

     [+] [-]

, 2021-03-24 08:50, pirms 3 gadiem
Teorijā es arī nenoliedzu, ka no šīs izlases var kaut ko izspiest. Izlase šobrīd ir vēl sliktāka nekā tās spēlētāju kopums. Pilnīgi impotenta. Kamēr komandu sportā būtu jābūt otrādi - ka komanda spēj sasniegt vairāk nekā spēlētāji atsevišķi.

Skatīsimies spēli.

Bet man zudīs jebkāds optimisms tajā brīdī, kad redzēšu laukumā vienu uzbrucēju, plus vēl Cigaņiku uzbrūkošā lomā. Tajā brīdī būs skaidrs, ka atkal nekā nebūs. Priekš manis, tas, ka tur skraida Cigaņiks, kur būtu jābūt tādam spēlētājam kā Kara, parāda, cik neobjektīvs un līdz ar to nekvalificēts treneris ir Dainis. Nu nevar likt aizsargu uzbrukumā un nevar iesist vārtus, ja ir viens uzbrucējs. Tās ir vienkāršas lietas, kas laukumā nav atrisinātas. Ko tad gribēt sarežģītākās, taktiskās lietās.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-24 09:01, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Un tie kungi, kuri uzskata ka valodai nav nozïme, vai var nosaukt kãdu valsts izlasi, kur saziña nenotiek valsts valodã! Latvijã kã vienïgã valstï pasaulé vél nesen tã bija?!
Ukraina, Baltkrievija, Kazahstāna, visa komunikācija Krievu mēlē

  -2 [+] [-]

, 2021-03-24 09:30, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Ukraina, Baltkrievija, Kazahstāna, visa komunikācija Krievu mēlē
Bēdīgi, ja tev šis pārkrievotās komandas ir piemērs!

  -1 [+] [-]

, 2021-03-24 10:08, pirms 3 gadiem
Tak nav jēgas atbildēt viņam, pilnigs dalbojobs

     [+] [-]

, 2021-03-24 10:29, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Bēdīgi, ja tev šis pārkrievotās komandas ir piemērs!
Pārkrievotas ir valstis, nevis komandas Rietumukraina ir izņēmums

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 11:05, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Pārkrievotas ir valstis, nevis komandas Rietumukraina ir izņēmums
Nu jau ukrainojas atpakaļ, ar pliku utaino bildurējamo jau vairs neizlīdīs un būt mongolim tur vairs nav topā! viņi labāk grib būt slāvi
Kazahstāna drīz pat pāries no kirilicas uz latīņu alfabētu, tur arī lēnām viss sakārtojas, tauta atgūst pašcieņu
Baltkrievijā gan laikam neatgriezeniski viss sajāts, būs tādu austrumeiropas īri, kuri vairs nerunā savā valodā

  +2 [+] [-]

, 2021-03-24 11:26, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Bumbu vairāk kontrolēja Malta, piespēles izdarīja vairāk un precīzāk Malta, pārkāpumi un aizmugures vairāk Latvijai, stūri vienādi. Latvija "labak izskatījās" pateicoties atsevišķiem 10-15 minūtes ilgiem nogriežņiem, kuros veica vairākus bīstamus bet nerealizētus momentus. Realitātē - ļoti līdzīga spēle un tieši šādās spēlēs 1 moments, kas izšķir rezultātu ir ļoti loģisks. Senais teiciens - neiesit tu, iesit tev.
Spēli atceros. Maltas bumbas kontrole bija pārsvarā tālu no LV vārtiem un sitienus viņi salasīja pretuzbrukumos un standartos.
Izšķirošo golu ielaida pēc aizsarga individuālas apspēlēšanas un noskriešanas (elementa, kuru LV maz izmanto un ir maz spēlētāju, kuri to spētu uzņemties izdarīt) un piespēles gar vārtiem.
1 2 37 komentāri