Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šteinbors: "Citi var nepiekrist, bet Nāciju līgā nespēlējām slikti – slikts bija rezultāts"

Agris Suveizda

Šteinbors: "Citi var nepiekrist, bet Nāciju līgā nespēlējām slikti – slikts bija rezultāts"
Pāvels Šteinbors. Foto: LFF

Latvijas izlase rītvakar "Skonto" stadionā pret Melnkalni uzsāks 2022. gada Pasaules kausa atlasi. Portāls Sportacentrs.com pēc pirmdienas vakara treniņa Hanzas vidusskolā uz sarunu aicināja izlases pamatvārtsargu Pāvelu Šteinboru, kurš divus gadus pēc kārtas atzīts par Latvijas labāko futbolistu.

"Katras sacensības izlasē ir īpašas. Tagad būs atlase uz Pasaules kausu, un katram no futbolistiem tie ir svētki. Ir sajūta, ka sāksies kaut kas jauns, un gatavojamies pilnīgi citā noskaņojumā," sacīja 35 gadus vecais vārtsargs, kuram tā ir atgriešanās valstsvienībā – novembra spēles viņš izlaida savainojuma dēļ. "Citi var man nepiekrist, bet teikšu tā – manuprāt, mēs iepriekšējā ciklā kā komanda nemaz neizskatījāmies slikti. Jā, rezultāti, protams, bija ļoti slikti, taču, domāju, ja pirmo spēli pret Andoru būtu uzvarējuši – iesistu to pendeli vai uzvarētu jebkādā veidā -, tas būtu devis spēkus, pārliecību. Katrs futbolists laukumā atdeva sevi pilnībā un katrā spēlē cīnījās līdz pēdējam. Pēdējās divas spēles parādīja, ka varam gūt vārtus [1:1 pret Fēru salām, 5:0 pret Andoru]. Nacionālo izlašu līmenī pat Andoru uzvarēt nav viegli. Tādēļ esmu pārliecināts, ka atdosim visu, kas mums ir, lai rezultāts būtu labāks un mūsu līdzjutēji, kuri gan nedrīkstēs atrasties stadionā un skatīsies televīzijā, beidzot būtu priecīgi."

Lai arī Latvija šajā grupā objektīvi ne tuvu nebūs starp favorītēm, Šteinbors aicina tam nepievērst lielu uzmanību un šo kvalifikācijas ciklu uztvert kā iespēju sevi atrādīt futbola tirgū: "Katrai izlasei ir spēcīgi futbolisti – Nīderlandei, Melnkalnei, Norvēģijai, Turcijai. Mums, kā futbolistiem no Latvijas, tam, tieši pretēji, ir jābūt stimulam spēlēt tādā līmenī un pret tādiem futbolistiem, lai vienkārši salīdzinātu sevi. Nevajag baidīties no viņiem, ir jābūt pārliecinātam par saviem spēkiem. Un tad jau laiks visu parādīs, kurš kur atrodas – kurš ir labāks un kurš vājāks. Šī būs ļoti laba iespēja mācīties, un tā būs ļoti laba iespēja ar vienu spēli nokārtot savu nākotni – kāpēc gan ne?!"

Ja agrāk vārtsarga pozīcija bija pēdējā, par kuru uztraucāmies, pašlaik situācija ir kritiska – Šteinbors jau kopš decembra ir zaudējis pamatvārtsarga lomu Bjalistokas "Jagiellonia", Roberts Ozols pēc šaubīgiem Covid-19 pārbaužu rezultātiem piesardzības nolūkos izlaida pirmo spēli Virslīgas sezonā un otrajā vēl palika uz rezervistu soliņa, bet aiz viņiem pieaugušo futbolā diemžēl ir ļoti maz kandidātu – tādēļ pirmoreiz izsaukts "Liepājas" otrais numurs Krišjānis Zviedris. "Pagājušā gada beigās guvu savainojumu un atgriezos, iespējams, ne līdz galam to sadziedējis. Atgriezos uz gada pēdējām spēlēm čempionātā un nospēlēju neveiksmīgi," teica Šteinbors, kurš divās spēlēs ielaida sešus vārtus pret Poznaņas "Warta" (4:3) un Vladislava Gutkovska Čenstohovas "Rakow" (2:3) un gada pēdējo spēli jau vēroja no rezervistu soliņa.

"Mūsu komandā ir 17 gadus vecs vārtsargs [Ksavjers Dzekoņskis], kurš skaitās viens no talantīgākajiem spēlētajiem Polijā, un viņš labi spēlēja un šo iespēju nopelnīja. Tā ka viss ir taisnīgi. Man godīgi pateica – Paša, tu mums esi ļoti vajadzīgs, taču tagad iespēja būs jaunajam vārtsargam. Okay, nekādu problēmu! Iepriekšējos piecus gadus spēlēju no zvana līdz zvanam, bet tagad diemžēl ir radusies šāda situācija. Vārtsargu dzīvē tā gadās, tādēļ to uztvēru ļoti normāli un strādāju tālāk," sacīja Šteinbors, kuram līgums ar klubu ir līdz 2022. gada vasarai. "Domu par komandas maiņu pagaidām nav, jo vēl nav pagājis tik daudz laika. Paskatīsimies, kā būs vasarā, - esmu pārliecināts, ka viss būs kārtībā un savu līgumu "Jagiellonia" atstrādāšu līdz galam."

Vakardienas treniņā no 28 izsauktajiem futbolistiem laukumā bija 25. Latvijas izlases aizsardzības balsts Kaspars Dubra svētdien Ukrainas Premjerlīgā guva savainojumu, tiekot nomainīts pirmajā puslaikā, un viņa dalība spēlē pret Melnkalni esot zem jautājuma zīmes. Tāpat viesnīcā palika Mārtiņš Ķigurs, kurš saaukstēšanās simptomu dēļ izlaida arī pirmo treniņu svētdienas vakarā, taču tas neesot Covid-19 – līdzšinējās pārbaudes bija negatīvas. Un tāpat treniņu no malas skatījās Gutkovskis, kurš arī ieradies ar nelielu savainojumu. Atgādinām, ka no kandidātu saraksta tika svītrots Elvis Stuglis, kuram bijušas pozitīvas Covid-19 pārbaudes. Paliekot bez diviem centra aizsargiem, treniņā kā rezerves centra aizsargs tika iespēlēts Vitālijs Maksimenko, kuru Dainis Kazakevičs izlasē redz primāri malējā aizsarga pozīcijā. Ar Maksimenko pēc treniņa aprunājās "Futbolbumbas". Lūk, video.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-23 10:49, pirms 3 gadiem
Protams, ka izlases speleja vienkarsi drausmigi. nezinu, kapes Steinbors ir izdomajis ta teikt. Varbut lai pielabinatos Dainim, jo vieta vartos bus jadala ar Ozolu nakotne? Nav man saprotams, kapec sadas mulkibas teik teiktas. Praktiski visas speles Naciju liga tika aizvaditas vienlidzigas cinas, kur tika uzvareta tikai 1 spele. Sis nav tas gadijums, kur Latvija vislaik spiez, rada labu speli, bet kautkur vienkarsi nepaveicas. Kadu sviestu vins tur tagad vel runa? Ja Feru salas speles zinu mus vazaja pa laukumu, kamer ar Maltu mes bumbas kontroli un sitienus dalijam uz pusem. Par kadu labu speli seit var runat? Kritika nebutu tik liela, ja speles butu aizvaditas laba tempa ar labiem uzbrukumiem, bet kautkur vienkarsi nebutu paveicies. NCilveki saprastu un teiktu, nekas, nakamreiz bus labak. Neviens pats ta nesaka. Ja, steinboram spele bija ok, bet tas ari bija vienigais speletajs, kuru varetu uzcelt. Nevajag jau list galejibas ar saviem izteikumiem.
Slēpts komentārs: sinajs
Slēpts komentārs: sinajs

  +1 [+] [-]

, 2021-03-23 11:10, pirms 3 gadiem
Jūs spēlējāt lieliski! fantastiski! Visa pasaule pameta esošās lietas, lai skrietu skatīties lielisko latvijcu futbaļēru kārtējos paraugdemonstrējumus pret Vareno Gobraltāru! Brūss Viliss jau ir piekritis filmēties Armagedon 2, kuras sižeta pamatā ir latvijcu futbaļistu izcilā bumbas spārdīšana.
šitiem vēl vajag pieslēgt šmihelsonu, tad pa muti dabūs arī nepārspējamie friči!

     [+] [-]

, 2021-03-23 11:15, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Katrā ziņā pērnais komandas modelis spēlēja simpātiskāku futbolu nekā vismaz pēdējos 10 iepriekšējos gados pie citiem treneriem.
Pundurvalstis nav mēraukla. Rezultātu tāpat nesasniedza. Simpātiskākais futbols bija pie Pahara.

  +6 [+] [-]

, 2021-03-23 11:51, pirms 3 gadiem
Nesaprotu, kas te ir mēģināts pateikt.
Ja par izlases baudāmu spēli, tad, piedodiet, Pahara izlase, kura varēja gan sisties ar čehiem, gan dabūt pa pieri ar 0:6, jo spēlēja futbolu atklātā modē, bija daudz baudāmāka. Es gan tādu pašnāvnieku futbolu neatbalstu. Tas mūsdienās nenes rezultātu ilgtermiņā, bet gan atsevišķos mačos.
Ja par izlases labu spēli runājam, nu tad atkal tas pats - ir starpība tomēr sisties līdzīgi ar turkiem, čehiem, vai sisties līdzīgi ar... Maltu...
Vienīgais, kas šai izlasei ir labāks, ir stabilitāte. Diemžēl, ļoti negatīvā ziņā ir šī stabilitāte.

Lai veicas izlasei.
Bet pinkšķēt spilvenā, ka spēlējam labi un neviens mūs nesaprot, šobrīd, ir ABSURDS.
Ja grib uz ko tādu kandidēt, ir regulāri jāuzvar par sevi uz papīra vājākos. Ne jau jāsagrauj... nevajag sapņot. Bet jāuzvar regulāri 🤭

  +2 [+] [-]

, 2021-03-23 14:07, pirms 3 gadiem
Būtu pavisam bēdīgi, ja pret tādiem pretiniekiem kādi mums bija vēl spēle būtu sūdīga. Vājš mierinājums. Labāk nebūtu komentējis.

     [+] [-]

, 2021-03-23 14:25, pirms 3 gadiem
Spēle aizmirstas, bet rezultāts paliek.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-23 14:45, pirms 3 gadiem
Par savu priekšnieku publiski negatīvi izteikties nav pieņemts.
Nezinu, es un daži citi laikam skatījāmies citas spēles tad.

Pret Maltu - līdzīgs pret līdzīgu.
Pret Fēru salām - neizskatījāmies labāk.
Pret Andoru - sanāca ātri iesist.

2. - 3.vieta pēc parādītā snieguma.

Izskatīties labi, būtu 1. vieta ar pāris punktu atstatumu.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-23 16:17, pirms 3 gadiem
Mūsu izlase īstenībā ir daudz, daudz labāka, nekā tā izskatās futbola spēļu laikā. Noņemiet no laukuma pretiniekus un redzēsiet, cik izsmalcināti, atlētiski un braši mūsu Vilki spēj kombinēt un noslēgt uzbrukumus ar neatvairāmiem un ļoti precīziem sitieniem.

Kā jūs domājat, kā Maksimas krāvējs izskatīsies savā darba vietā, ja viņam nepārtraukti traucēs vienpadsmit pinkaini maza auguma andorieši? Pret 11 pinkainiem andoriešiem nespētu programmēt neviens programmētājs, vārīt neviens pavārs, mācīt neviens skolotājs. Kāds tur brīnums, ka arī futbolistiem rodas grūtības veikt savu darbu mākslinieciski augstvērtīgā formā?

  +1 [+] [-]

, 2021-03-23 16:30, pirms 3 gadiem
Ja pirmajãs 3 spélés izcînïs kaut vienu punktu, tad bûs labs rezultãts, bet galvenais kãdu spéli komanda parãdîs!

     [+] [-]

, 2021-03-23 21:32, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Ja pirmajãs 3 spélés izcînïs kaut vienu punktu, tad bûs labs rezultãts, bet galvenais kãdu spéli komanda parãdîs!
Futbols nav daiļslidošana. Par labu sniegumu punktus nedod. Labāk ar neskatāmu spēli tikt pie punktiem, kā priecāties par skaistu spēli un 3 nullītēm tabulā. Attaisnojums būtu ja rīkotos kā basketā, kad pēc tagad vai nekad tika paņemts jauns treneris un izveidota patiešām jauna un zaļa komanda, ziedojot pirmo ciklu sapratnes veidošanai. Šeit nav ne jaunas komandas, jo liela daļa spēlētāju spēlējuši jau pie entajiem izlases treneriem un ir veterāni/tuvu tam spēlētāji, kamēr galīgi zaļu gurķu praktiski nav + 1 cikls apbružāties jau bija. Šajā ciklā jau jārāda rezultātu.

     [+] [-]

, 2021-03-23 22:55, pirms 3 gadiem
Labs rezultãts bùs 4.vieta, galvenais gan vai bùs redzams progress komandas sniegumã.

     [+] [-]

, 2021-04-10 20:50, pirms 3 gadiem
Nejau Dainis atmeta Latvijas kājbumbas valstvienību pie vārguļiem !