Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvietes piekāpjas Norvēģijai, turnīru noslēdzot 3. vietā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvietes piekāpjas Norvēģijai, turnīru noslēdzot 3. vietā
Latvijas sieviešu florbola izlase. Foto: floorball.lv

Ar izcīnītu 3.vietu starptautisko pārbaudes turnīru sieviešu izlasēm Slovākijas pilsētā Banksa Bistricā noslēgusi Latvijas florbola izlase, kas pēdējā mačā ar rezultātu 2:4 piekāpās Norvēģijai.Latvijas izlasē labākā šoreiz Dārta Derupa, kura piedalījās abos vārtu guvumos.

Pirms abu izlašu savstarpējās spēles, kas bija kā pēdējā šajā 6-Nāciju florbola turnīrā, norvēģietes ar deviņiem punktiem ieņēma otro vietu, kamēr latvietes, tiekot pie trim uzvarām, no kurām gan divas bija pēcspēles metienos un piedzīvojot vienu zaudējumu, ar septiņiem punktiem bija trešajā vietā. Lai apsteigtu Norvēģiju, latvietēm bija nepieciešama uzvara pamatlaikā.

Interesanti, ka visas iepriekšējās Latvijas izlases spēles tika aizvadītas ar spēles laiku 3x15 minūtes, bet, ņemot vērā, ka slimības dēļ no turnīra tika atsaukta Polija, pēdējā mačā komandas spēlēja 3x20 minūšu garu cīņu.

Spēle latvietēm nesākās veiksmīgi, jo jau ceturtajā minūtē nācās nonākt iedzinējos pēc tam, kad pretuzbrukumā Johanna Ragnarsone izdeva lielisku piespēli starp mūsu aizsardzēm Martu Drilli un Anniju Dārtu Dankfeldi, Marijai Gundersenai noslēdzot izgājienu pret vārtsardzi - 0:1. Mūsu izlasei līdzsvaru izdevās atgūt mača 17. minūtē, kar ar negaidītu metienu tuvajā vārtu stūrī precīza bija Dārta Derupa - 1:1 pēc 20 spēlētām minūtēm.

Otrajā trešdaļā bija nospēlētas nedaudz vairāk par piecām minūtēm, kad no stūra bumbiņa tika iespēlēta Latvijas izlases vārtu priekšā, netverami metot Linei Terjesenai - 1:2. Mūsu izlases vārtsardze Allana Kolosova metienu centās atvairīt ar galvu, taču nesekmīgi. Trešdaļas otrajā pusē divu minūšu sodu nopelnīja mūsu izlases rezultatīvākā spēlētāja turnīrā Anna Ankudinova, taču vienā no pretuzbrukumiem pēc lieliskas Derupas un Simonas Grāpēnas saspēles pēdējā raidīja bumbiņu vārtos. Latvietēm izlīdzinājumu 2:2 izdevās panākt brīdī, kad bija jāspēlē skaitliskajā mazākumā.

Diemžēl arī trešajā periodā tieši latvietēm bija jādomā par atspēlēšanos. Kad periods bija praktiski pusē, norvēģietes nopelnīja soda izspēli pie kreisās laukuma apmales. Sāncenses izspēlēja standartu, taču tiesneši lika izspēli atkārtot. Ja pirmā reize bija neveiksmīga, tad pēc atkārtota mēģinājuma Marija Volfa ar metienu teju no laukuma centra trešo reizi vadībā izvirzīja konkurentes – 2:3. Pagāja vien pāris minūtes, kad ātrajā pretuzbrukumā Ida Sundberga guva vēl vienus vārtus, norvēģietēm pirmo reizi mačā panākot divu vārtu pārsvaru (2:4), kas jau bija nopietns pieteikums otrajai vietai turnīrā.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Latvijas izlase pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, pie pirmās iespējas mainot Kolosovu pret sesto laukuma spēlētāju. Tomēr vēlamo rezultātu tas nedeva un komandas atlikušajā laikā ar vārtu guvumiem vairs neizcēlās.

Norvēģija uzvarēja ar 4:2, tādējādi ierindojoties otrajā vietā turnīrā. Tikmēr Latvijas izlase sacensības noslēdza trešajā pozīcijā. Par labāko spēlētāju turnīra pēdējā mačā Latvijas valstsvienībā tika atzīta Dārta Derupa.

6-Nāciju florbola turnīrs Slovākijā

Latvija – Norvēģija 2:4 (1:1; 1:1; 0:2)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Dārta Derupa 2 (1+1), Simona Grāpēna 1 (1+0)

Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Slovākija550037:1215
2.Norvēģija540130:1112
3.Latvija512218:207
4.Polija520311:236
5.Vācija511313:254
6.Dānija501410:281

     [+] [-]

, 2023-10-22 14:33, pirms 7 mēnešiem
Autor, cik punktus dod par "neizšķirtu"? Lai gan nevienā iepriekšējā rakstā neesmu lasījis, ka LV būtu spēlējusi neizšķirti ar kādu komandu.