Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolistes nenosargā pārsvaru, taču “bullīšos” apspēlē Dāniju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistes nenosargā pārsvaru, taču “bullīšos” apspēlē Dāniju
Latvijas izlase, foto: Floorball.lv

6-Nāciju florbola turnīra otrajā spēļu kārtā pie panākuma izdevies tikt Latvijas sieviešu valstsvienībai, kas gan mača izskaņā izsēja divu vārtu pārsvaru un vien pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 apspēlēja Dāniju.

Turnīra ievadā latvietes piedzīvoja smagu zaudējumu, ar rezultātu 4:11 piekāpjoties turnīra rīkotājvalsts Slovākijas izlasei. Tikmēr dānietes sacensību ievadā ar rezultātu 2:4 zaudēja Polijai. Līdz ar to savstarpējā spēlē abas izlases laukumā devās cīņā par pirmo panākumu sacensībās.

Spēle iesākās bez liekas taustīšanās, jo jau pirmajā minūtē kā Latvijas tā Dānijas izlasei bija izcila iespēja atklāt rezultātu, taču neizdevās izmantot izgājienus vienatnē pret vārtsargu. Ceturtajā minūtē rezultātu atklāja Jāņa Inģista vadītā Latvijas izlase, kad pēc soda izspēles Kate Meldere izdarīja tālu metienu pēc pagrieziena un veiksmīgāk varēja nospēlēt pretinieču vārtsardze, kura izlaida bumbiņu starp kājām. Pirmajā trešdaļā tas arī izrādījās vienīgais vārtu guvums.

Pēc pārtraukuma latvietes nopelnīja skaitlisko mazākumu, kuru sekmīgi spēja izturēt. Laukumā risinājās līdzvērtīga spēkošanās, bet bez rezultatīviem metieniem. Kad jau ritēja trešdaļas pēdējās sekundes, dānietes tomēr spēja rezultātu līdzsvarot, kad no vārtu priekšas ar neērto nūjas pusi bumbiņu vārtos raidīja Anna Habersatere. Lai gan līdz pārtraukumam palika vien nieka 11 sekundes, latvietēm ar to bija gana, lai atjaunotu vadību. Pēc ātras saspēles no Jūlijas Rozītes piespēles bumbiņu tukšos vārtos raidīja Anna Ankudinova - 2:1.

Ar pozitīvām emocijām devušās pārtraukumā, latvietes trešā perioda ievadā noorganizēja vēl vienu skaistu saspēli, jo iesāka Jūlija Rozīte, atrodot Evelīnu Garbari. Lai gan pieredzējusī spēlētāja bija lieliskā pozīcijā, lai izdarītu metienu, sekoja piespēle Simonai Grāpēnai, kurai atlika trāpīt bumbiņu tukšos vārtos, lai panāktu 3:1.

Drīz pēc tam Latvijas valstsvienība prasmīgi izturēja vēl vienu skaitlisko mazākumu, bet nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Harersatere ar negaidītu tālmetienu pēc pagrieziena rezultātu sadeldēja līdz minimumam. Dānijas izlases treneri uzreiz pieprasīja 30 sekunžu pārtraukum, drīz pēc tā sākot spēlēt ar sešām laukuma spēlētājām. Punktu mačam varēja pielikt Rozīte, taču neizdevās no tuvas distances iemest tukšos vārtos, metot ar nūjas neērto pusi.

Ritēja jau pēdējās sekundes un šķita, ka uzvara neizpaliks, taču tad kļūdu pieļāva Latvijas izlases vārtsardze Allana Kolosova – pēc tāla metiena garām vārtiem bumbiņa atsitās pret aizvārtes apmali. Vārtsardze, acīmredzot, domāja, ka bumbiņa atstās laukumu un nedaudz atslābinājās. Taču bumbiņa atlēca atpakaļ laukumā tieši mūsu izlases vārtu priekšā. Šādam pavērsienam Kolosova nebija gatava un Frida Vestergārda panāca 3:3.

Turnīra nolikums paredz, ka neizšķirta gadījumā uzreiz tiek izpildīta pēcspēles metienu sērija, komandām izpildīt trīs metienus. Sāka dānietes, kuru pirmo metienu atvairīja Kolosova, bet Latvijas izlasei precīza bija Garbare. Otro iespēju dānietes neizmantoja, jo pēc māņkustības neizdevās trāpīt bumbiņai. Tikmēr Inģists pēcspēles metienu izpildīt sūtīja mūsu labāko šī amata speciālisti Ankudinovu, kura nepievīla, ar finta palīdzību ievirzot bumbiņu vārtos.

Latvijas izlasē par labāko spēlētāju atzina Anniju Dārtu Dankfeldi. Turnīra tabulā gan Latvijas izlase pirmo dienu, visticamāk, noslēgs vien piektajā vietā, bet sacensības turpinās rīt, pulksten 12:00 sacenšoties ar Vāciju, bet pulksten 16:00 – ar Polijas izlasi.

6-Nāciju florbola turnīrs Slovākijā

Latvija – Dānija 4:3 (1:0; 1:1; 1:2; 1:0)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Simona Grāpēna 1 (1+0), Kate Meldere 1 (1+0), Anna Ankudinova 1 (1+0), Jūlija Rozīte 1 (0+1), Evelīna Garbare 1 (0+1), Annija Dārta Dankfelde 1 (0+1)