Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Livonia'' zaudē ''Top'' līgas finālā un pirmo reizi izcīna sudraba medaļas

''Livonia'' zaudē ''Top'' līgas finālā un pirmo reizi izcīna sudraba medaļas
"Livonia" regbisti. Foto: RK "Livonia"/LRF.

LETA. Regbija klubs "Livonia" sestdien Šauļos cieta zaudējumu Baltijas "Top" līgas finālā, ar 20:38 piekāpjoties Lietuvas ''Vairas-Kalvis-Jupoja'' komandai.

Izšķirīgo pārsvaru 72.minūtē panāca Jons Mihalčus, kurš laukuma vidū izmantoja viesu kļūdu, nenoķerot bumbu, un pa kreiso laukuma malu aizskrēja līdz ieskaites laukumam. Brīdi vēlāk realizāciju iesita Donats Viļmavičs, panākdams 33:20 pārsvaru.

Trešo vietu līgā izcīnīja pagājušā gada čempione Šauļu "Baltrex", kas ar 39:22 pieveica Kauņas "Ažuolas".

Jau ziņots, ka "Livonia" kluba preses konferencē trešdien Rīgā "Livonia" valdes loceklis Jānis Zuments apliecināja, ka kluba mērķis ir uzvara "Top" līgas finālā.

Baltijas līgas spēlēm "Livonia" šosezon piesaistīja citu klubu - "Ežu" un "Fēnikss" - spēlētājus, kā arī papildu ārzemniekus.

Savukārt pēc neveiksmes Latvijas čempionātā klubs veica izmaiņas arī treneru korpusā, piesaistot Zviedrijā strādājošo Nīlu Džonsonu.

Džonsons pirms fināla teica, ka mačā ar Šauļu komandu jāizvairās no nepiespiestām kļūdām, jāsamazina kļūdu daudzums un jānospēlē divi labi puslaiki.

"Livonia" finālā spēlēja pirmo reizi kluba vēsturē.

Pusfinālā "Livonia" divu spēļu summā bija pārāka par Kauņas "Ažuolas" ar 56:55, bet "Vairas-Kalvis-Jupoja" ar viena punkta pārsvaru pieveica pagājušā gada čempioni Šauļu "Baltrex". Pirmā savstarpējā spēle beidzās ar neizšķirtu, bet otrajā ar 23:22 uzvaru izcīnīja "Vairas".

Pēc viena apļa pamatturnīra, kurā sacentās divas Latvijas un sešas Lietuvas vienības ("Vairas-Kalvis-Jupoja", "Ažuolas", "VRA-Tomosta", "Šiauliai", Šauļu "Baltrex", "Geležinis Vilkas"), tika aizvadīti pusfināli, kuros labākās četras komandas turpināja cīņas par medaļām, bet pārējās četras vienības spēkojās par piekto vietu, "Miesnieki"/"Ķekava" regbistiem izcīnot septīto vietu "Top" līgā.

Pamatturnīrs tika noslēgts 25.septembrī, no 1. līdz 8.oktobrim tika aizvadītas pusfināla cīņas, bet 22.oktobrī tika noskaidrota čempionvienība.

Iepriekšējā sezonā "Garkalne"/"Livonia" tika līdz cīņai par bronzu, taču traumu dēļ mačus neaizvadīja.

Izmantotie resursi:
LETA


Foto: RK "Livonia".

"Baltic XL/Livonia" rekordliela "sausā" uzvara pār "Lāčiem/MŪKU SALU"

Vakar vakarā Latvijas regbija-15 čempionātu uzsāka vicečempioni “Baltic XL/Livonia”, kas savā laukumā lieliskajā Upesciema stadionā uzņēma Rāmavas “Lāčus/MŪKU SALU”, svinot rekordlielu “sauso” uzvaru ar 138:0.
"Fēnikss" (zaļā forma) pret "Eži". Foto: Zigismunds Zālmanis.

Ļoti spraigā un dzelteno kartīšu bagātā spēlē regbijā "Eži" uzvar "Fēniksu"

Pagājušajā nedēļas nogalē Valmierā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem ļoti spraigā un dzelteno kartīšu bagātā spēlē mājinieki “Fēnikss” ar 15:19 piekāpās “Ežiem”, kuri izcīnīja pirmo uzvaru.
RK "Livonia" komanda Šauļu turnīrā. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" uzvar Latvijas komandu derbijā un Šauļos regbijā-7 izcīna 5. vietu

RK “Livonia” pārliecinoši pārspēja RK “Miesnieki” spēlē par piekto vietu un kā piektā labākā komanda noslēdza ikgadējo un spēcīgo starptautisko regbija-7 turnīru Lietuvas pilsētā Šauļos.