Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Nosauciet kaut vienu iemeslu, kādēļ "Skonto" būtu jākļūst par čempioni!"

Agris Suveizda

Pertija: "Nosauciet kaut vienu iemeslu, kādēļ "Skonto" būtu jākļūst par čempioni!"
Diskvalificētais Tamazs Pertija spēli vēroja no Slokas stadiona tribīņu pašas augšas
Foto: Juris Gūtmans

Rīgas "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija pēc zaudējuma SMScredit.lv Virslīgas spēlē pret Jūrmalas "Spartaku" (0:1) sacīja, ka nav pārsteigts par mača iznākumu. Pertija teica, ka jau trešo reizi šosezon tiek būvēta pavisam jauna komanda un ka šobrīd tā ir spējīga zaudēt jebkuram – gan pirmajai, gan pēdējai vietai.

"Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija: "Tajā, ka zaudējām, nav nekā pārsteidzoša, jo šis nav tas "Skonto", kas bija pirms trim četrām kārtām. Pavisam cita komanda, un faktiski šosezon trešo reizi būvējam [jaunu] komandu. Vienu komandu uzbūvējām, tad aizgāja spēlētāji un atkal uzbūvējām un tagad būvējam trešo reizi. Trešo reizi būvējam komandu ar jaunajiem futbolistiem, kuri vēlas spēlēt futbolu, bet viņi pagaidām nav tādā stāvoklī, lai dotu rezultātu. Uzskatu, ka šī komanda ir nākotnei – rītdienai, parītdienai, nākamajam gadam. Paši redzat pēc uzvārdiem, kādi spēlētāji spēlē.

Lai mūs saprot visi līdzjutēji un vadība, kas pieraduši, ka "Skonto" visu laiku uzvar un tam ir jāuzvar. Tagad zīmējums nedaudz mainās, un ar lielu pārliecību saku, ka šodien mums ir komanda, kas var zaudēt jebkurai pretiniecei – vai tā būtu no pēdējās vietas vai no tabulas vidus, vai pirmās vietas. Šajā sastāvā, ar kuru tagad spēlējam, ir spēlētāji, kuriem jābūt gataviem rīt, taču šodien viņi vēl nav gatavi. Nākamā spēle mums būs pret "Jelgavu", un ļoti ceru, ka pieslēgsies Klimiašvili un Rugins un kļūs nedaudz vieglāk. Kaut gan tas nespēlē nekādu milzīgu lomu, jo komanda šobrīd ir nokomplektēta ar tādiem spēlētājiem, kuri nespēj cīnīties par pirmo vietu."

Jūrmalas "Spartaka" trenera asistents Oļegs Blagonadeždins: "Pirmais puslaiks mūsu izpildījumā bija ļoti labs. Bija, pirmām kārtām, bumbas kontrole, labi uzbrukumi un arī spēle aizsardzībā. Taču otrajā puslaikā laikam nobijāmies un visu otro puslaiku pilnībā aizsargājāmies. Labi nospēlēja aizsardzība, taču kopumā otrais puslaiks bija visai vārgs. Galvenais, ka guvām vārtus un līderei atņēmām trīs punktus."

Kā saprotu, Gutkovski nomainīja traumas dēļ. Kāda situācija ar viņu?
Pertija: "Protams, nenomainījām viņu, jo viņš slikti spēlēja. Mēs tagad nevaram atļauties kādu mainīt tādēļ, ka viņš slikti spēlētu, jo mums nav maiņu. Dabūja savainojumu un pats paprasīja maiņu – mugura, neveiksmīgi nokrita."

Pret "Liepāju" Klimiašvili spēlēja uz špricēm un gāja uz maiņu. Šodien viņš nebija gatavs iziet kaut uz 20 minūtēm?
Pertija: "Nē, protams. Kā jūs domājat – ja viņš varētu, mēs būtu viņu pietaupījuši? Nevienu netaupām, jo atrodamies katastrofālā situācijā. Viņš tiešām nevarēja, un pēc spēles pret "Liepāju" viņam kļuva vēl sliktāk. Gan viņš, gan Rugins izkrita pilnībā [Ruginam pret "Spartaku" gan bija arī diskvalifikācija – A.S.]."

Teicāt, ka tagad ir pavisam cits "Skonto". Nākamā spēle būs pret "Jelgavu" – kura komanda būs favorīte?
Pertija: ""Jelgava"."

"Skonto" atņēmāt trīs svarīgus punktus cīņā par titulu. Bet par ko šobrīd cīnās pats "Spartaks"?
Blagonadeždins: "Atņemam punktus līderiem un iejaucamies viņu cīņā. Palikušas sešas kārtas, jāspēlē līdz galam, taču diemžēl starpība pret mūsu konkurentēm ir ļoti liela. Novēlu "Skonto" uzvaru nākamajā kārtā."

Jautājumu vedināju uz to, ka agrāk bija tādas situācijas, kad bagātie klubi citiem solīja prēmijas, tādējādi tos motivējot. Vai "Ventspils" jums kaut ko tādu nepiedāvāja?
Blagonadeždins: "Nē."

Un, ja būtu piedāvājusi?
Blagonadeždins: "Tad arī runātu."

Ja Fedorivs nespēlēja diskvalifikācijas dēļ, kāpēc nespēlēja Kravčenko?
Bladonadeždins: "Kravčenko ir trauma. Nezinu, varbūt spēlēs jau nākamajā kārtā."

Ja jums būtu iespēja pieteikt vienu spēlētāju, kurā pozīcijā to darītu?
Pertija: "Grūti pateikt, kādā pozīcijā. Runa nav pat par to – lai jebkura cita komanda Virslīgā paspēlē futbolu 13 mēnešus bez darba algām, visu sezonu atrodas pirmajā vietā un vēl cīnās. Runa nav pat tajā – pieteikt vienu vai otru futbolistu. Jāņem vērā arī emocionālais fons, jo nedomājiet, ka Gabovs ir slikts futbolists vai Morozs, vai Gutkovskis. Nē, nekā tamlīdzīga, jo viņi sezonas gaitā jau ir parādījuši, ka prot spēlēt futbolu."

Ar šo jautājumu biju domājis to, kurā līnijā, jūsuprāt, visvairāk ir nepieciešams pastiprinājums?
Pertija: "Uzbrukumā."

Daudzi spēlētāji spēlē ar traumām vai nogurumu. Abstrakti runājot, cik minūtes komanda šobrīd ir spējīga darboties ar maksimālu jaudu?
Pertija: "Tie futbolisti, kuri spēlē bez traumām, var nospēlēt visas 90 minūtes. Un otrais puslaiks parādīja, ka, pat izejot laukumā 1996. un 1997. gadā dzimušajiem spēlētājiem, tas piederēja mums. Tāpēc arī saku, ka šis "Skonto" ir rītdienas "Skonto". Tie spēlētāji, kuriem nav savainojumu, var spēlēt 90 un pat 95 minūtes. Taču tie, kuri ir savainoti, spēlē, jo nav neviena cita. Pēc 20 minūtēm jebkurš no viņiem var izkrist [no ierindas] – piemēram, katru minūti domāju, lai tikai Apija neapstātos. Viņam ir savainojums un spēlē uz špricēm, tāpēc jebkura minūte viņam var būt pēdējā. Taču pārējie – veselie – spēlē visas 90 minūtes. Nav tā, ka mēs mača galotnē vai otrajā puslaikā sēdētu pie saviem vārtiem, neskrietu un neradītu momentus."

Pamatsastāvā izgāja Strods, bet uz maiņu nāca Virslīgas debitants Sovers. Kā vērtējat viņu spēli?
Pertija: "Ļoti labi. Strodam lielākoties problēmu nebija, taču viņš pagaidām vēl nezina, kā ir jāspēlē uzbrukumā. Vienmēr esmu atbalstījis to, ka malējiem aizsargiem ir aktīvi jāiet uzbrukumā. Viņš to nedarīja, taču citādi savā pozīcijā darbojās pilnīgi mierīgi. Savukārt Sovers, ņemot vērā, ka viņš Virslīgā izgāja pirmo reizi, man ļoti patika, jo nenobijās un savu darbu izdarīja. Taču, lai uzvarētu, kļūtu par čempioniem un dominētu, šiem puišiem ir jāaug. Tā nenotiek, ka viņš iznāk laukumā un uzreiz kļūst par komandas līderi."

Apelāciju komisija jums atdeva divus punktus. Kā vērtējat šo lēmumu?
Pertija: "Jau teicu, ka to nekomentēju. Protams, ka mums tas ir patīkami, ka mums atdeva punktus, kurus iepriekš atņēma. Trīs atņēma, divus pielika klāt. Taču nevēlos to komentēt, jo mums ir savas problēmas un domājam, kā panākt to, lai komanda spēlētu, nevis par to, cik punktu atņem vai neatņem. Mēs taču ne par ko necīnāmies."

Ja jūs ne par ko necīnāties, kāpēc pret "Liepāju" spēlēja savainoti spēlētāji?
Pertija: "Tāpēc, ka citu nav. Strods, Šilings? Viņi vispār nav gatavi iet laukumā."

Bet jūs taču teicāt, ka ne par ko necīnāties.
Pertija: "Nē, nekā tamlīdzīga – es taču neteicu, ka mums ir jāapkauno sevi. Varbūt pret "Liepāju" vajadzēja izlaist Grīnbergu? Kad būsiet "Skonto" treneris, tad arī tā darīsiet. Sākumā lemsim mēs."

Nē, jautājuma būtība ir tajā, ka jūs sakāt, ka ne par ko necīnāties, tad…[Pertija pārtrauc un neļauj pavaicāt, kādēļ tad jāmoka spēlētāji?]
Pertija: "Ne par ko nē – mēs necīnāmies par čempionu titulu. Mums nav tiesību par to cīnīties – katru reizi to saku. Tāpēc, ka komanda, esot tādā situācijā, nevar cīnīties par titulu. Varbūt mums tas sanāks, bet nav tā, ka mēs par to [obligāti] cīnāmies. Mums katra spēle ir cīņa un gribam uzvarēt katrā spēlē, taču sākumā galvā mums nebija tādas domas, ka gribam kļūt par čempioniem. Paskaidrojiet, kāpēc mums būtu jākļūst par čempioniem? Nosauciet kaut vienu iemeslu!"

  +1 [+] [-]

, 2014-09-22 18:04, pirms 10 gadiem
Pertija: "Ne par ko nē – mēs necīnāmies par čempionu titulu. Mums nav tiesību par to cīnīties – katru reizi to saku.
----
Taisnība,ar es to pašu saku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-22 19:05, pirms 10 gadiem
Atbilde ir elementāra - jo Skonto FC ir Indriksona projekts un Villerušs ar LFF dara visu, lai Skonto izcīnītu titulu!!!

  +3 [+] [-]

, 2014-09-22 20:47, pirms 10 gadiem
Ambrē rakstīja: Atbilde ir elementāra - jo Skonto FC ir Indriksona projekts un Villerušs ar LFF dara visu, lai Skonto izcīnītu titulu!!!
Tu pats saproti ko nupat uzrakstīji?
Villerušs rukā lai skonta izcīnītu titulu?
Priekš titula ir tādi instrumenti kā :Treimaņi ,Anufrijevi, Direktorenko, Caunes u.t.t. Tik pasvilpj šiem un tie dejos skontas stabulē!Laikam tik vakar esi sācis guņas līgai sekot līdzi....
----
palabošu tavu teikumu!
skonta FC ir Indriksona TOTO projekts un LFF dara visu, lai skonta nestu peļņu!

p.s.nezinu vai šis TOTO projekts vēl nākamgad eksistēs,jo domāju ka ir sevi izsmēlis,tiesa šosezon šis projekts vērtējams ar + zīmi,bet pārāk jau briesmīgi tas viss no malas izskatījās!

  -1 [+] [-]

, 2014-09-22 21:26, pirms 10 gadiem
Andri , kurās spēlēs Skonto spēlēja toto? Beidz apvainot , davai faktus!

  +4 [+] [-]

, 2014-09-22 21:26, pirms 10 gadiem
Cik izmisušam un bezpalīdzīgam būtu jābūt spēlētājam, lai bez algas, savainotam bizotu pa laukumu, lai sevi pierādītu un kaut kad nākotnē nočakarēts varētu spēlēt citur.
Slēpts komentārs: T.G.H.

  -2 [+] [-]

, 2014-09-22 21:52, pirms 10 gadiem
kegums rakstīja: Cik izmisušam un bezpalīdzīgam būtu jābūt spēlētājam, lai bez algas, savainotam bizotu pa laukumu, lai sevi pierādītu un kaut kad nākotnē nočakarēts varētu spēlēt citur.
Tapec, ka SKO ir vienīgais klubs, no kura latviešu puikas var tikt uz normaliem ārzemju klubiem, tapēc viņi tur ar bizo bez algas, padoma tak pats !

  +5 [+] [-]

, 2014-09-22 21:58, pirms 10 gadiem
Beidziet gvelzt muļķibas! Bez "algas" skonto var skraidit tikai jaunie, parejie saņem piķi no citiem klubiem. Vai kads vel tic, ka gruzins strada par "paldies"?

  +3 [+] [-]

, 2014-09-22 21:59, pirms 10 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Andri , kurās spēlēs Skonto spēlēja toto? Beidz apvainot , davai faktus!
Andri!
Tādu klubu kā skonta vispār jāizolē no futbola sabiedrības,bet ja šāds klubs netiek izolēts,tātad ar mērķi!Kāds tad būtu tas mērķis?
Šāds klubs ir potenciāls noziedzinieks ar galveno treneri pie ruļļiem ,kurš savulaik ticis uz mūžu diskvalificēts sakarā ar TOTO!
Jādomā ar galvu,pirms šādus klubus laist čempim klāt!Bet kā jau rakstīju kādam tas bija izdevīgi un ne jau no sportiskās puses!

  +2 [+] [-]

, 2014-09-22 23:35, pirms 10 gadiem
Es priecājos par katru spēli kurā Skonto FC, FC Jūrmala un FC Daugava Daugavpils zaudē punktus!!!

     [+] [-]

, 2014-09-22 23:37, pirms 10 gadiem
T.G.H. rakstīja: Protams dara visu, atņēma 4p SKO izcila palidziba
Kā Villerušs un LFF palīdz??? Skonto un Jūrmalai atņēma sākumā vairāk punktus, bet tad uztaisīja arbitrāžas lēmumu, kurā šie divi klubi dabūja daļu punktus atpakaļ!!!
Šie klubi ir jāsviež projām uz 1.līgu - tāpat kā tas notika ar Fiorentina, Juventus, Portsmouth, Rangers, Oslo Lyn utt.!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-09-23 09:44, pirms 10 gadiem
Visu laiku par algām vaid. Neticu, ka vadošie futbolisti un pats Pertija visu laiku neko nesaņem. Bet principā visām Latvijas virslīgas komandām nav nemaz jābūt profesionālām, jo kā redzams priekš tā nepietiek meistarīgu spēlētāju. Lai ir pusprofesionālas komandas, daži profi, pārējie lai iet un strādā un brīvā laikā trenējas un spēlē. Mūsu klubi Eiropas kausos ir vairākas reizes spēlējuši ar principā amatieru komandām, kur spēlē pastnieki, klerki, pārdevēji. . . un bieži pat mūsu profi ir zaudējuši. Kāpēc mūsējie nevar no rīta iznēsāt avīzes, stadionā apcirpt zālīti, vai ko citu darīt, saņemt algu un pēcpusdienā iet uz treniņu? Spēļu dienā jau atbrīvotu uz spēli, ja tā ir citā pilsētā gan jau aizvestu un vēl pabarotu un varbūt iedotu vēl kādu prēmiju! Jauniem futbolistiem pat tāds režīms būtu normāls, tāpat veterāniem, kuriem karjerā iet uz beigām, bet kuri mīl futbolu un grib spēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-23 11:22, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Visu laiku par algām vaid. Neticu, ka vadošie futbolisti un pats Pertija visu laiku neko nesaņem. Bet principā visām Latvijas virslīgas komandām nav nemaz jābūt profesionālām, jo kā redzams priekš tā nepietiek meistarīgu spēlētāju. Lai ir pusprofesionālas komandas, daži profi, pārējie lai iet un strādā un brīvā laikā trenējas un spēlē. Mūsu klubi Eiropas kausos ir vairākas reizes spēlējuši ar principā amatieru komandām, kur spēlē pastnieki, klerki, pārdevēji. . . un bieži pat mūsu profi ir zaudējuši. Kāpēc mūsējie nevar no rīta iznēsāt avīzes, stadionā apcirpt zālīti, vai ko citu darīt, saņemt algu un pēcpusdienā iet uz treniņu? Spēļu dienā jau atbrīvotu uz spēli, ja tā ir citā pilsētā gan jau aizvestu un vēl pabarotu un varbūt iedotu vēl kādu prēmiju! Jauniem futbolistiem pat tāds režīms būtu normāls, tāpat veterāniem, kuriem karjerā iet uz beigām, bet kuri mīl futbolu un grib spēlēt.
Jāni!
Vadošajiem 3-4 klubiem Latvijā ir jābūt profesionāliem!
Liepāja par tādu kļūs,FKV tāda laikam ir,tik spēles nav!

Rīga vai tad nav spējīga vienu kārtīgu prof. blici uzturēt?
Smiekli nāk par Rīgas futbolu!
skonta-bankrotējošs un parados noslīcis TOTO klubs,
DR - leišu TOTO klubs(pasekojiet šā kluba spēlem otrajā puslaikā sezonas sākumā,gandrīz vai JUR variants)
Metta/LU-studenti,kuri 2012 gadā ieņem 8 vietu,2013 gadā 9 vietu , 2014 gadā 9 vai 10??? Kas zin vēl...

Protams guntis šeit visu kontrolē,un tur ir problēmas,TOTO sistēmai ir izdevīgāk šādi nīkuļojoši klubi kādi ir šobrīd!
Jelgava,Jūrmala ar var uzturēt prof. klubus!

  -1 [+] [-]

, 2014-09-23 11:25, pirms 10 gadiem
Greizo spoguļu pasaule Latvijas futbola vide.