Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

"Giro d'Italia" debitants Štainhauzers svin pirmo uzvaru, Pogačars palielina pārsvaru

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"Giro d'Italia" debitants Štainhauzers svin pirmo uzvaru, Pogačars palielina pārsvaru
Georgs Štainhauers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

LETA--AFP. Vācijas riteņbraucējs Georgs Štainhauzers trešdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 17.posmā, savukārt slovēnis Tadejs Pogačars vēl vairāk palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā.

Trešdien riteņbraucēji lietainos un drēgnos laikapstākļos veica 159 kilometrus, vispirms pārvarot augstākās grūtības pakāpes "hors categorie" kāpumu, bet pēc tam braucot pāri vēl četriem kāpumiem, pēdējo no tiem finišā.

Apmēram 50 kilometrus pirms finiša Štainhauzers ("EF Education - EasyPost") pievienojās eritrejietim Amanuelam Gebreigzabhīram ("Lidl - Trek"), bet pēc 20 kilometriem aizbrauca solo atrāvienā. 22 gadus vecais vācietis, kurš ir Jana Ulriha māsasdēls, savā lielo tūru debijā izcīnīja pirmo profesionālo uzvaru, finišējot četrās stundās 28 minūtēs un 51 sekundē.

Vienu minūti un 24 sekundes vēlāk finišēja Pogačars (UAE), bet vēl pēc 18 sekundēm posmu beidza piecu riteņbraucēju grupa, kurā bija viņa sīvākie konkurenti kopvērtējumā. Trešo vietu izcīnīja itālis Antonio Tibēri ("Bahrain - Victorious").

Pogačara pārsvars pār vicelīderi kolumbieti Danielu Felipi Martinesu ("Bora-hansgrohe") sasniedzis jau septiņas minūtes un 42 sekundes. Ceturtdien distance lielākoties vedīs pa līdzenumu un paredzams sprinta finišs.

107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26.maijā Romā.

Latvijas riteņbraucēji velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ieņēma 31.vietu.

Izmantotie resursi:
LETA