Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Parīzes olimpiskajām spēlēs redzēsim divus Latvijas BMX sportistus

Toms Markss
Toms Markss

Parīzes olimpiskajām spēlēs redzēsim divus Latvijas BMX sportistus
Kristens Krīgers
Foto: Nico Van Dartel

Otrdien Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība informēja par piešķirtajām kvotām uz Parīzes Olimpisko spēļu BMX riteņbraukšanas sacensībām. Latviju četrgades nozīmīgākajā sporta forumā pārstāvēs divi šīs sporta veida pārstāvji. Vīru konkurencē pēc sekmīga starta pērnā gada pasaules čempionātā vietu Parīzē izcīnīja Kristens Krīgers, bet lieliski aizvadot Pasaules un Eiropas čempionātus, pēc olimpiskā nāciju ranga vienu vietu ieguvušas arī mūsu dāmas. Riteņbraukšana Parīzē jau pārstāvēta ar pieciem sportistiem.

Parīzes Olimpiskajās spēlēs startēs 24 vīru un tik pat daudz dāmu sportisti. Jau no sporta veida ienākšanas olimpisko spēļu programmā 2008. gadā katrā olimpiādē ar vismaz diviem sportistiem bija pārstāvēta Latvija. Mūsu vadošie braucēji gan vīru, gan arī dāmu konkurencē visa šī kvalifikācijas cikla laikā paveica lielu darbu, startējot visaugstākās raudzes sacensībās kā Eiropā, tā Ziemeļamerikā un Okeānijā.

Otrdien Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība informēja nacionālās federācijas un olimpiskās komitejas par piešķirtajām kvotām. Par lielu prieku Latvijas sporta līdzjutējiem, mūsu valsts saņēmusi divas vietas.

Vīriešu konkurencē Latvija pie kvotas tika pateicoties Kristenam Krīgeram. Trenera Ivo Lakuča audzēknis 2023. gada pasaules čempionātā, kas norisinājās Glāzgovā, bija labākais starp to nāciju braucējiem, kuri Parīzes Olimpiskajām spēlēm nekvalificējās pēc olimpiskā nāciju ranga vai kontinentālās kvotas. Lai arī olimpiskais nāciju rangs ir mainīgs, tomēr gada laikā situācija attiecībā uz Krīgera pozīcijām nemainījās.

Jelgavnieks Kristens Krīgers pēc titulēto Māra Štromberga un Edžus Treimaņa karjeru beigām ir bijis starp vadošajiem mūsu valsts braucējiem. Tikai nedaudz “Mītavas kumeļu” kluba braucējam pietrūka, lai kvalificētos uz Tokijas Olimpiskajām spēlēm. Šajā četrgadē Valmierā dzīvojošais sportists turpināja smagi trenēties un 27 gadu vecumā piepildīja savu lielo mērķi – kvalificēšanos olimpiādei.

Visa cikla garumā nedaudz aiz olimpiskā nāciju ranga atradās Latvijas sieviešu izlase. Lielo vezumu punktu izteiksmē nesa šī gada Pasaules un Eiropas U23 čempione Veronika Monika Stūriška, kā arī par viņu sešus gadus vecākā Vineta Pētersone. Pasaules un Eiropas čempionāts ļoti veiksmīgs bija ne tikai Latvijai, bet arī priekšā esošajiem Beļģijai, kas rangā apsteidza Japānu. Mūsu meitenes “pēdējā vilcienā” spēja ielekt kvalifikācijas zonā un kā pēdējās izcīnīja vienu kvotu dalībai četrgades nozīmīgākajā sporta forumā. Latvija aizņems Francijas vietu, kas kvotu saņem kā rīkotājvalsts. Jau drīzumā tiks apstiprināta tā sportiste, kura nesīs Latvijas godu Parīzē.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2024-06-11 16:00, pirms 2 nedēļām
Oho, patīkams pārsteigums.

Kuru dāmu sūtīs?

  +1 [+] [-]

, 2024-06-11 16:44, pirms 2 nedēļām
Ar Stūrišku varam cerēt uz medaļu!

     [+] [-]

, 2024-06-11 17:27, pirms 2 nedēļām
Pandora rakstīja: Ar Stūrišku varam cerēt uz medaļu!
Stūriška ir startējusi pieaugušo konkurencē? Ja ir, tad kādas sekmes?

  +1 [+] [-]

, 2024-06-11 17:38, pirms 2 nedēļām
Kas gan tur būtu meklējams Pētersonei?!!! Jau labu laiciņu viņa vairs nav reāli konkurētspējīga dāmu elitē, tāpēc šai sportistei olimpiskās tūristes statuss Latvijai nebūtu vajadzīgs nepavisam. Pavisam cita lieta ir ar Stūrišku, kura šogad ir pierādījusi sevi gan Eiropā, gan pasaulē. Un pie velna to 6 gadu starpību, viņai ir jauda, kuras nekad īsti nav bijis Pētersonei.
Krīgera izredzes augstu nevērtēju, taču kāds brīnums var gadīties... Un nekā labāka vīru elitē mums šobrīd nav. Lai brauc.

     [+] [-]

, 2024-06-11 18:04, pirms 2 nedēļām
Stūriška ir pelnījusi, bet vai iedos? Zinot LV, nebrīnīšos, ja iedos Pētersonei..

     [+] [-]

, 2024-06-11 21:19, pirms 2 nedēļām
petravicus rakstīja: Stūriška ir pelnījusi, bet vai iedos? Zinot LV, nebrīnīšos, ja iedos Pētersonei..
Ja reāli kāds domā par Latvijas BMX nākotni nevis aizvakardienu, tad tikai Stūriška! Kurš tad, ja ne šī gada Pasaules un Eiropas čempione!? Un nav svarīgi, ka tā ir tikai U23 vecuma grupa, viņa ir konkurētspējīga!