Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Latviešu riteņbraucējs Skujiņš dienu pirms dzimšanas dienas pagarina līgumu

Agris Suveizda

Latviešu riteņbraucējs Skujiņš dienu pirms dzimšanas dienas pagarina līgumu
Toms Skujiņš. Foto: racing.trekbikes.com

Riteņbraukšanas komanda "Lidl-Trek" dienu pirms Toma Skujiņa 33. dzimšanas dienas pavēstījusi par līguma pagarināšanu uz vēl divām sezonām, sadarbību noslēdzot līdz 2026. gadam.

"Vai jūs viņu pazīstat pēc trakajām deju kustībām, mīlestības pret kartupeļiem vai nepadošanās trasē, Toms Skujiņš ir iekarojis "Lidl-Trek" ģimenes sirdis un tajā paliks vēl (vismaz) divus gadus. No viņa iespaidīgā uzbrukuma Omloop het Nieuwsblad velobraucienā līdz otrajai vietai Strade Bianche velobraucienā un palīdzībai neskaitāmās uzvarās - var droši sacīt, ka Skujiņš atrodas savas labākās sezonas vidū," sacīts komandas paziņojumā, kurā izcelta arī Skujiņa daudzpusība.

"Šķiet, katru reizi līguma pagarināšana notiek arvien agrākā un agrākā sezonas posmā, jo cieņa un patika ir abpusēja. Arī komandas virziens mani priecē. Ejam uz priekšu un progresējam kā komanda, un būtu grūti sevi iedomāties kādas citas komandas krekliņā," bilda Skujiņš, kurš "Lidl-Trek" pārstāv jau kopš 2018. gada. "Noteikti vēl neesmu komandas ilgākais dalībnieks, bet noteikti tam tuvojos. Atrasties vienā un tajā pašā vidē ir patīkami, bet vienlaikus komanda uz priekšu stumj gan mani, gan arī pati sevi. Tas, manuprāt, ir perfekts līdzsvars. Sportā ir viegli dzīties pakaļ lielākam līgumam, taču domāju, ka tevi ātrāku padara vide, kurā esi laimīgs, nevis vairāk naudas bankas kontā."

Marta sākumā Skujiņš izcīnīja otro vietu Strade Bianche velobraucienā Itālijā, marta izskaņā bija desmitais Flandrijas velobraucienā, bet aprīļa beigās sasniedza savu rekordu UCI pasaules rangā – 28. vietu. Pašlaik Skujiņš atrodas 51. pozīcijā. Skujiņš ir pieckārtējs "Tour de France" dalībnieks, pa reizei startējis arī Spānijas un Itālijas tūrēs, Francijas un Itālijas tūrēs izcīnot pa otrajai vietai atsevišķos posmos, sešreiz kļuvis par Latvijas čempionu, startējis divās olimpiskajās spēlēs, sešos pasaules čempionātos, pirms gada iegūstot astoto vietu, un četros Eiropas čempionātos. Agrāk pārstāvējis arī tādas komandas kā "La Pomme Marseille", "Rietumu-Delfin", "Hincapie Development" un "Cannondale".

     [+] [-]

, 2024-06-14 12:49, pirms 4 dienām
BOMBA! Apsveicu!

     [+] [-]

, 2024-06-14 12:51, pirms 4 dienām
2 sezonas varēs nedomāt par klubu līgumiem.

     [+] [-]

, 2024-06-14 13:58, pirms 4 dienām
Le Tour!