Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ogre uzvar kvalifikācijas A grupā, uz Latvijas Olimpiādi tiek arī Jūrmala

Jānis Pārums

Ogre uzvar kvalifikācijas A grupā, uz Latvijas Olimpiādi tiek arī Jūrmala
Artis Kurmēns (Ogres novads)
Foto: Ritvars Raits

Šodien noslēdzās Latvijas IV Olimpiādes kvalifikācijas turnīra A grupas turnīrs. Ogres novads finālspēlē sagrāva Ludzu, bet spēlē par trešo vietu un pēdējo ceļazīmi uz finālturnīru Jūrmala pārspēja Vaiņodes novadu.

Jāatgādina, ka atbilstoši izlozes rezultātiem komandas sacenšas A un B kvalifikācijas grupās (pa četrām katrā) pēc play off principa. Katra pusfināla pāra uzvarētājs finālā cīnīsies par pirmo vietu grupā, bet zaudētāji sacentīsies par trešo vietu un pēdējām ceļazīmēm uz Latvijas Olimpiādi. Katras grupas 1.,2.un 3.vieta kvalificēsies Latvijas IV Olimpiādes finālturnīram un tiks izliktas attiecīgi pēc izcīnītās vietas kvalifikācijas turnīrā. Komandas, kas katrā grupā paliek pēdējās, finālturnīram nekvalificējas.

Vīriešu kvalifikācijas sacensībās A grupā startē Ludzas novads, Ogres novads, Vaiņodes novads un Jūrmalas pilsēta, bet B grupā - Inčukalna novads, Dobeles novads, Rīgas pilsēta un Salaspils novads.

Iepriekš A kvalifikācijas grupas pusfināla cīņās Ogres novads ar 27:23 pieveica Vaiņodes novadu, bet Ludzas novads pieveica Jūrmalu - 25:20. Tādējādi par uzvaru grupā sacentās ludzānieši un ogrēnieši, bet par trešo vietu un pēdējo ceļazīmi uz Latvijas IV Olimpiādi spēkiem mērojās Jūrmala un Vaiņodes novads.

Ogres novada handbolisti, kas uz spēli ieradās vien astoņu spēlētāju sastāvā, spēli pret Ludzu sāka iespaidīgi – četrreiz izceļoties Artim Laganovskim, reizi Artim Kurmēnam, viesi pirmo piecu minūšu laikā panāca 5:0, piespiežot ludzāniešus pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pirmos vārtus Ludzas novads guva vien astotās minūtes sākumā, bet Ogres dominance turpinājās, sasniedzot +9 puslaika vidū – 11:2! Vienubrīd atrāviens sasniedza pat +13 (17:4), bet puslaiks tika noslēgts ar 19:7.

Ogres novads turpināja saimniekot laukumā arī otrajā puslaikā un 50.minūtē pēc Mārtiņa Dāvidnieka metiena viesi sasniedza jau divdesmit vārtu pārsvaru – 31:11. Visā spēlē Ogres novads triumfēja ar 35:16, uzvarēja A kvalifikācijas grupā, kas Latvijas IV Olimpiādē ļaus sacensības sākt no pusfināla.

Spēle par trešo vietu A kvalifikācijas grupā pirmo desmit minūšu laikā panāca 6:1 un tikai pēc vaiņodnieku minūtes pārtraukuma spēles gaita nedaudz mainījās. Viesi sāka demonstrēt rezultatīvāku sniegumu, tomēr tuvāk par četriem vārtiem nespēja pietuvoties – 15:11 Jūrmalas novada labā pēc pirmā puslaika.

Otro puslaiku Vaiņodes novads sāka ar trim vārtiem divu minūšu laikā, kas ļāva pietuvoties līdz minimumam un atgriezt intrigu spēlē – 15:14. Izlīdzinājumu gan viesu komandai neizdevās panākt, jo Jūrmala atkal atrāvās un diezgan droši saglabāja vairāku vārtu pārsvaru. Spēles galotnē Vaiņode vēlreiz spēja saasināt cīņu, pietuvojoties divu vārtu attālumā, taču Jūrmala uzvaru nosargāja un kvalificējās Latvijas IV Olimpiādei – 27:25.

Latvijas IV Olimpiāde. Kvalifikācijas A grupa. Fināls

Ludzas novads – Ogres novads 16:35 (7:19)
Ludzas novads: Rancāns 4, Seņkāns 4/1, Zinovjevs 3, Tretjakovs 2, Lisovskis 2, Strazds 1.
Ogres novads: Dāvidnieks 13, Kurmēns 10, Arvis Laganovskis 5, Artis Laganovskis 4, Želna 1, Strazdiņš 1, Jasaitis 1.

Latvijas IV Olimpiāde. Kvalifikācijas A grupa. Par 3.vietu

Jūrmala – Vaiņodes novads 27:25 (15:11)
Jūrmala: Gulbis 12/3, Kupčs 4, Lībergs 4, Popens 3, Turkupols 1, Korzāns 1, Zvejnieks 1, Gramsts 1.
Vaiņodes novads: O. Pāvils 10/3, Grēberis 5/1, Vilsons 4, Taujēns 4, Mickus 1, A. Pāvils 1.

Latvijas IV Olimpiādes sadaļa
Kvalifikācijas kalendārs/izspēles kārtība
Nolikums / finālturnīra izspēles kārtība
Komandu sastāvi

Sievietēm kvalifikācijas turnīrs netiek aizvadīts un uzreiz finālturnīrā startēs Salaspils novads, Dobeles novads, Jēkabpils pilsēta, Ludzas novads un Stopiņu novads.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv