Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Chodov” sasniedz pusfinālu, “Viktovice” nonāk soli no tā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Chodov” sasniedz pusfinālu, “Viktovice” nonāk soli no tā
"1.SC Tempish Vitkovice" uzvarējuši piekto maču un tuvojas pusfinālam, foto: Tempish Vitkovice

Čehijas florbola Ekstralīgā aizvadītas ceturtdaļfinālu piektās spēles, pēc kurām par trešo pusfinālisti kļuvusi “Chodov” komanda. Tikmēr “1.SC Vitkovice” nonākusi viena panākuma attālumā no iekļūšanas labāko kvartetā.

Ar minimālo spēļu skaitu, lai iekļūtu pusfinālā, pietika regulārās sezonas divām vadošajām komandām “Tatran Strešovice” un “Mlada Boleslav”, kamēr pārējos mačos spēļu vajadzēja vairāk. Tuvu uzvarai četrās spēlēs bija “FatPipe Florbal Chodov”, taču ceturtajā mačā viņi pēcspēles metienos piekāpās “ACEMA Sparta Praha”. Divu galvaspilsētas komandu duelī piektajā mačā mājinieku statusā varēja iejusties “Chodov”, kuri pirmajā periodā ātri nonāca iedzinējos, bet trešdaļas beigās ar diviem vārtu guvumiem pārņēma vadību. Otrajā trešdaļā sekmīgāki bija “Sparta” florbolisti, kuri pirms izšķirošā perioda ieguva minimālu 3:2 vadību. Tomēr pēdējā periodā krietni sekmīgāki bija laukuma saimnieki, kuri guva trīs vārtus, pēdējos no tiem brīdī, kad oponentu vārtsargs jau bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Tādējādi “Chodov” uzvarēja mačā ar rezultātu 5:3 un sērijā triumfēja ar 4:1, iekļūstot pusfinālā, kamēr “Sparta” florbolistiem sezona ir noslēgusies.

Ļoti spraigi tikmēr turpinās sērija starp “1.SC Vitkovice” un “FbŠ Bohemians”, kur pēc četrām spēlēm rezultāts bija neizšķirts. Savās mājās piektajā mačā laukuma saimnieki spēles vidū panāca 3:0 vadību un šķietami droši tuvojās uzvarai, bet tad 32. minūtē vienus vārtus atspēlēja Jans Maličs, bet pēc 43. sekundēm Karels Petraks deficītu sadeldēja līdz minimumam. Prāgas komanda centās glābt spēli un četras minūtes pirms pamatlaika beigām Petraks panāca 5:5 izlīdzinājumu. Līdz papildlaikam neviena šīs sērijas spēle nebija nonākusi un nenonāca arī šoreiz, jo 19 sekundes pēc Petraka vārtu guvuma Mareks Matejčiks atjaunoja vadību Ostravas komandai, kura minimālo 6:5 pārsvaru prata nosargāt līdz spēles beigām, tādējādi sērijā panākot 3:2 vadību un nonākot vienas uzvaras attālumā no pusfināla.

Sērijas sestā spēle ieplānota 21. martā Prāgā. Savukārt jau 20. martā savu play-out sēriju turpinās Ralfa Poļa pārstāvētā komanda.

Čehijas florbola Ekstralīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Tatran Strešovice – 4FBC Clean Česka Lipa11:47:313:66:24:0
Predvyber.CZ Florbal MB – FBC Liberec10:19:85:410:54:0
1.SC Tempish Vitkovice – FbŠ Bohemians1:36:16:54:96:53:2
FatPipe Florbal Chodov – ACEMA Sparta Praha8:44:29:67:8 (PM)5:34:1