Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Vitkovice" sasniedz pusfinālu - Polis - izšķirošo maču

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Vitkovice" sasniedz pusfinālu - Polis - izšķirošo maču
"Sokoli Pardubice", foto: Davida Kratochvíla (Sokoli Pardubice)

Čehijas florbola Ekstralīgā noskaidroti arī pēdējie pusfinālisti un par tiem kļuvuši "1.SC Tempish Vitkovice", kas sestajā spēlē viesos apspēlēja "Bohemians". Tikmēr dramatiskā veidā izšķirošo septīto maču cīņā par vietas saglabāšanu līgā panācis Ralfa Poļa klubs.

Divos ceturtdaļfināla pāros uzvarētāju noskaidrošanai bija pieticis ar četriem mačiem, savukārt divu Prāgas komandu duelī tika izspēlēti četri mači. Kā jau to varēja paredzēt, saistošākais izvērtās duelis starp Ostavas komandu “Vitkovice” un Prāgas “Bohemians”. Pēc piecām spēlēm rezultāts sērijā bija 3:2 Ostavas vienības labā, bet sestais mačs tika aizadīts Prāgā, kur “Bohemians” iesāka vareni un mača septītajā minūtē pēc diviem Karela Petraka rezultatīvajiem metieniem iekrāja 2:0 vadību. Trešdaļas viducī pretuzbrukumā viesiem vienus vārtus atspēlēja Lukašs Hajeks, bet drīz pēc pārtraukuma jau 2:2. Otrā trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu 3:3 rezultātu, bet noslēdzošais spēles nogrieznis neveiksmīgs izvērtās mājiniekiem, kuri palika bez vārtu guvumiem, kamēr Ostravas florbolisti pamanījās tikt pie trim precīziem metieniem, tādējādi tiekot pie uzvaras spēlē ar 6:3 un sērijā triumfējot ar 4:2. Līdz ar to pusfinālā iekļuva visas četras komandas, kas bija spēcīgākās pēc regulārās sezonas.

Tikmēr cīņu par vietas saglabāšanu Ekstralīgā turpina Ralfa Poļa pārstāvētais “Sokoli Pardubice”, kas sestajā play-out spēlē savās mājās ar rezultātu 6:5 pieveica “Black Angels”, tādējādi sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3:3. Spēle izvērtās dramatiska, jo sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, viesi atradās vadībā ar rezultātu 5:3 un nekas neliecināja, ka šeit kaut kas var mainīties. Taču mainījās gan, kad 35 sekunžu laikā hat-trick sevi noformēja Poļa komandas biedrs Petrs Krinka, ar neticamu performanci visu sagriežot kājām gaisā un nodrošinot “Sokoli” komandai 6:5 uzvaru mačā un 3:3 sērijā. Salīdzinoši mazs spēles laiks šoreiz Latvijas izlases uzbrucējam, kurš laukumā pavadīja 15 minūtes, taču atzīmējās pirmajā Krinkas vārtu guvumā, tobrīd pietuvinot savu komandu līdz 4:5. Izšķirošā septītā spēle paredzēta 24. martā Prāgā.

Čehijas florbola Ekstralīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Tatran Strešovice – 4FBC Clean Česka Lipa11:47:313:66:24:0
Predvyber.CZ Florbal MB – FBC Liberec10:19:85:410:54:0
1.SC Tempish Vitkovice – FbŠ Bohemians1:36:16:54:96:56:34:2
FatPipe Florbal Chodov – ACEMA Sparta Praha8:44:29:67:8 (PM)5:34:1