Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Jeige kļūst par NLB čempioni, Filipsonei un Grāpēnai mainīgas sekmes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jeige kļūst par NLB čempioni, Filipsonei un Grāpēnai mainīgas sekmes
"Jonkoping IBK", foto: Jonkoping

Par Šveices otrās spēcīgākās florbola līgas čempioni kļuvusi latviešu vārtsardze Elīna Jeige, kamēr citai vārtsardzei Janai Filipsonei neveiksmīgi sākušās izslēgšanas cīņas par tikšanu Zviedrijas vadošajā florbola līgā. Čehijas Ekstralīgā tikmēr pusfināla sēriju ar uzvaru sākusi Simona Grāpēna.

Grāpēna piespēlē, komanda uzvar pirmajā pusfinālā

Čehijas florbola Ekstralīgā sākušies pusfinālu mači dāmu konkurencē un Ostravas pilsētas derbiju ar panākumu sācis Simonas Grāpēnas pārstāvētais “1.SC Tempish Vitkovice”, kas savās mājās ar rezultātu 4:3 (2:1; 0:0; 2:2) apspēlēja “FBC ČPP Bystron Group Ostrava’, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0 un sperot pirmo soli pusfināla virzienā. Līdz desmitajai minūtei komandas nespēja gūt vārtus, bet tad īsā laika posmā rezultatīvas bija abas komandas. Drīz vien Mihaela Kubečkova vadībā izvirzīja mājinieces un 2:1 uz tablo saglabājās līdz pat 45. minutei, kad viešņām izdevās rezultātu līdzsvarot. Mājinieču trešajos gūtajos vārtos ar rezultatīvu piespēli izcēlās arī Latvijas izlases uzbrukuma līder. Neilgi pirms mača beigām mājinieces panāca arī 4:2, bet viesu komandai pēdējā minūtē “Bystron” komanda deficītu sadeldēja līdz minimumam.

Filipsonei neveiksme pirmajā kvalifikācijas mačā

Cīņu par atgriešanos Zviedrijas spēcīgākajā florbola līgā ar zaudējumu savās mājās sācis Latvijas izlases vārtsardzes Janas Filipsones pārstāvētais “Jonkopings IK”, kas ar rezultātu 3:4 (0:2; 3:1; 0:0; 0:1) papildlaikā atzina “Skoghalls IBK” pārākumu. Mača sākums Jenčepingas komandai bija neveiksmīgs, jo nācās nonākt 0:2 iedzinējos. Tomēr otrajā periodā sešu minūšu laikā tika gūti trīs vārti, kas deva jau 3:2 vadību latvietes komandai. Tomēr jau 23 sekundes pēc mājinieču trešajiem vārtiem arī viešņas atbildēja ar savu vārtu guvumu. Lai gan pamatlaiks bija vien nedaudz pāri viducim, atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti, līdz ar to uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks. Tajā bija nospēlētas trīs ar pusi minūtes, kad Klāra Svana guva uzvaras vārtus viešņām. Jana Filipsone šoreiz tika galā ar 13 no 17 pretinieču metieniem. Sērijā līdz divām uzvarām nākamā spēle ieplānota 28. martā “Skoghalls IBK” mājvietā.

Jeige kļūst par NLB čempioni

Par Šveices otrās spēcīgākās līgas čempioni kļuvusi Elīna Jeige un viņas pārstāvētais “UH Lejon Zaziwil”, kas finālsērijas ceturtajā mačā savās mājās ar rezultātu 8:5 (2:1; 2:2; 4:2) apspēlēja “Waldkirch-St.Gallen”, tādējādi sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām triumfējot ar rezultātu 3:1. Tiesa, neskatoties uz čempionu titula izcīnīšanu, pārpēlēs par vietu vadošo komandu pulkā piedalīsies tieši “Waldkirch-St.Gallen”, kurām priekšā cīņas pret “Aergera Giffers”. Tas tādēļ, ka “UH Lejon Zaziwil” ir fārmklubs “Skorpion Emmentall Zolbruck” un divi vienas sistēmas klubi valsts spēcīgākajā līgā spēlēt nevar.