Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Čehijā zināmi divi pusfinālisti, Poļa komanda zaudē mājās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čehijā zināmi divi pusfinālisti, Poļa komanda zaudē mājās
"FbŠ Bohemians" atkal izlīdzinājuši rezultātu sērijā, foto: FbŠ Bohemians

Čehijas florbola Superlīgā noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes un par tām kļuvuši "Tatran Strešovice" un "Mlada Boleslav" florbolisti. Tikmēr Ralfa Poļa pārstāvētā vienība nav izmantojusi iespēju nostiprināt savas pozīcijas cīņā par vietas saglabāšanu.

Joprojām spraigākā sērija norisinās starp “FbŠ Bohemians” un “1.SC Tempish Vitkovice”, kur sērijas ceturtajā mačā “FbŠ Bohemians” parādīja pretiniekiem lielisku sniegumu, pēc 1:0 panākšanas pirmajā periodā, otrajā aizmūkot līdz pat 7:0 vadībai. No tik smaga šoka Ostravas komanda atgūties nespēja, tādējādi mājinieki uzvarēja ar 9:4, sērijā panākot 2:2 līdzsvaru. Ondrejs Kavuloks un Jakubs Buršiks bija rezultatīvākie uzvarētājiem, katram gūstot pa diviem vārtiem un vienai piespēlei.

Pusfināla sēriju sasnieguši “Predvyber.CZ Florbal MB”, kas ceturtajā spēlē atkal nodemonstrēja augstu rezultativitāti, izbraukumā ar 10:5 apspēlējot “FBC Liberec”. Mājiniekus jau ceturtajā minūtē vadībā izvirzīja viens no čempionāta rezultatīvākajiem florbolistiem Vojcehs Vīners, taču līdz pārtraukumam viesi jau bija 2:1 vadībā. Spēles 36. minūtē abas komandas bija guvušas pa četriem vārtiem, taču trešo periodu krietni sekmīgāk aizvadīja viesi, otro reizi šajā sērijā sasniedzot desmit gūto vārtu robežu. Tas arī nodrošināja panākumu sērijā ar 4:0 un iekļūšanu pusfinālā. Uzvarētājiem divus vārtus guva un vienu piespēli izdarīja pieredzējušais Martins Tokošs.

Ar minimālo spēļu skaitu pietika arī aktuālajiem čempioniem “ESA logistika Tatran Strešovice”, kas ceturtajā spēlē viesos ar 6:2 pieveica “FBC 4Clean Česka Lipa”, tādējādi sērijā tiekot pie uzvaras ar 4:0. Pretēji iepriekšējām sērijas cīņām, “Česka Lipa” šoreiz aizvadīja ļoti vāju pirmo periodu, nonākot iedzinējos ar 0:4, otrajā periodā ielaižot arī piektos vārtus. Pēdējo periodu mājinieki nospēlēja nedaudz rezultatīvāk, taču līdz panākumam bija ļoti patālu.

Tikmēr beidzot atzīstamu sniegumu vismaz vienā mačā spēja nodemonstrēt “ACEMA Sparta Praha”, kas pēc 0:3 nonākšanas iedzinējos sērijā, ceturtajā mačā tomēr spēja saņemties uz atspēlēties no 3:7 deficīta pret “Fat Pipe Florbal Chodov”, pēdējās pamatlaika sekundēs gūstot vārtus un panākot 7:7 neizšķirtu, pateicoties Lukaša Ujhelji vārtu guvumam. Pagarinājumā vārti netika gūti pēc 11 izpildītajiem pēcspēles metieniem “Sparta” izrādījās pārāka par oponentiem, tādējādi vismaz vēl par vienu spēli pagarinot šo ceturtdaļfināla sēriju.

Spraiga cīņa par vietas saglabāšanu stiprāko pulkā turpinās Ralfa Poļa pārstāvētajam “Sokoli Pardubice”, kas sērijas ceturtajā spēlē savās mājās zaudēja ar 3:5, tādējādi rezultāts sērijā atkal kļuvis neizšķirts 2:2. Ceturtajā mačā viesi pirmajā periodā guva divus vārtus, bet otrajā periodā mājinieki īsā laikā atspēlējās. Pārtraukumā gan pie 3:2 vadības atkal devās viesi, kuri pēdējā trešdaļā prata nosargāt iekrāto pārsvaru, trīs vārtus mačā gūstot Radekam Hanākam. Ne tā veiksmīgākā spēle Polim, kurš laukumā pabija nedaudz virs 23 minūtēm, izdarot divus metienus, pie punktiem netiekot, taču maču beidzot ar lietderības koeficientu -3.

Ceturtdaļfinālu piektās spēles paredzētas 19. martā, bet Poļa komandai piektais mačs ieplānots 20. martā.

Čehijas florbola Ekstralīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Tatran Strešovice – 4FBC Clean Česka Lipa11:47:313:66:24:0
Predvyber.CZ Florbal MB – FBC Liberec10:19:85:410:54:0
1.SC Tempish Vitkovice – FbŠ Bohemians1:36:16:54:92:2
FatPipe Florbal Chodov – ACEMA Sparta Praha8:44:29:67:8 (PM)3:1