Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Rajeckim trīs punktu mačs, Ronim pirmie vārti sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rajeckim trīs punktu mačs, Ronim pirmie vārti sezonā
Ernests Ronis (#73), foto: EraViikingit

Norvēģijas florbola virslīgā rezultatīvu spēli aizvadījis Jānis Rajeckis, kura pārstāvētā komanda gan piedzīvoja zaudējumu. Ar uzvaru regulāro sezonu Vācijas Bundeslīgā noslēdzis Roberta Blumberga pārstāvētais klubs, bet Somijas junioros pie pirmajiem vārtiem beidzot ticis Ernests Ronis.

Rajeckim trīs punktu mačs, “Harstad” nespēj izglābties

Aizvadot divas spēles divās dienās, “Harstad” komandai Norvēģijas florbola virslīgā neizdevās tikt pie maksimālajiem punktiem, pēc uzvaras vienā spēlē, nākamajā piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 5:6 (1:1; 1:4; 3:1) piekāpjoties “Valerenga” komandai. Ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Jānis Rajeckis, Ivo Balodim pievienojot divas piespēles, bet Toms Kirmužs izcēlās ar vienu precīzu metienu. Savukārt Roberts Līviņš šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet Arnijs Kuratņiks, ievērojot leģionāra limitu, šajā spēlē netika pieteikts. Vienu spēļu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma “Harstad” komanda ar 33 punktiem saglabā ceturto pozīciju, kas dotu sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā.

Blumbergs uzvar, komanda finišē sestajā pozīcijā

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā regulārās sezonas pēdējā mačā dramatiska cīņa izvērtās Roberta Blumberga pārstāvētajam “Unihockey Igels Dresden”, kuri savās mājās ar rezultātu 8:7 (2:2; 2:1; 3:4; 1:0) papildlaikā pieveica “Red Devils’, ar ko bija gana, lai nosargātu sesto vietu turnīra tabulā. Uzvaru gan varēja izcīnīt arī pamatlaikā, taču “sarkanie velni” 21 sekundi pirms pamatlaika izskaņas panāca izlīdzinājumu. Sekojošajā papildlaikā laukuma saimniekiem bija nepieciešama nepilna minūte, lai nodrošinātu uzvaru.

Ronim pirmie vārti sezonā

Saraustīta debijas sezona Somijas U-22 florbola čempionātā izvērtusies Ernestam Ronim, kurš februāra izskaņā beidzot izdevies atzīmēties ar sezonas pirmajiem vārtu guvumiem mačā, kurā viņa pārstāvētais “EraViikingit” ar rezultātu 5:2 (0:0; 3:1; 2:1) pieveica SPV. Darbojoties komandas trešajā virknējumā, latvietis ar vārtu guvumu izcēlās divas ar pusi minūtes pirms mača beigām, uzstādot cīņas beigu rezultātu. Pēc izcīnītās uzvaras “EraViikingit” ar 18 punktiem 11 mačos ieņem ceturto pozīciju, par trim punktiem atpaliekot no “Happee”. Latvietim šajā sezonā izdevies iekrāt 4 (1+3) rezultativitātes punktus.

Kuzņecovam pamatīga sagrāve Zviedrijā

Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā pamatīgu zaudējumu piedzīvojis Kristera Marsela Kuzņecova pārstāvētais “Malmo FBC”, kas savās mājās ar rezultātu 1:12 (0:5; 1:4; 0:3) kapitulēja “Astorp/Kvidinge” komandas priekšā, kas ieņem trešo vietu turnīra tabulā. Jau pirmajā periodā viesi ielika nopietnus pamatus, lai cīņā izcīnītu uzvaru, bet pēdējā vietā esošais latvieša pārstāvētais klubs no šāda sākuma tā arī nespēja atgūties. Kuzņecovs šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda trīs kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma ar 14 punktiem joprojām ieņem pēdējo pozīciju. Lai gan ir iespēja pakāpties divas pozīcijas augstāk, ņemot vērā Zviedrijas florbola līgu reorganizāciju, jau tagad skaidrs, ka Malmes komandai šis līmenis pēc sezonas būs jāatstāj.

Cinītis un Paegle sekmē komandas uzvaru

Zviedrijas florbola junioru 2.divīzijā pie uzvaras izdevies tikt Riharda Paegles un Patrika Cinīša pārstāvētajam “Nynashamns IBK”, kas savās mājās ar rezultātu 6:4 (1:0; 2:2; 3:2) apspēlēja “Farsta IBK”. Paegle sargāja mājinieku komandas vārtus visu maču, savukārt Cinītis otrā perioda izskaņā realizēja skaitlisko vairākumu, tobrīd panākot 3:0 laukuma saimnieku labā. Savukārt trešā perioda ievadā pie 4:2 rezultāta latvietis nopelnīja divu minūšu sodu. Mazākumu mājinieki izturēja, taču viesi tāpat spēja panākt 4:4 neizšķirtu. Pēdējos divus vārtus gan guva latviešu pārstāvētā komanda, kas trīs kārtas pirms turnīra noslēguma ar 24 punktiem ieņem piekto vietu.