Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Otaviu brīdinājumi atstāj ''Porto'' mazākumā, ''Inter'' izmanto pārsvaru un izrauj uzvaru

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Otaviu brīdinājumi atstāj ''Porto'' mazākumā, ''Inter'' izmanto pārsvaru un izrauj uzvaru
Milānas ''Inter'' futbolisti. Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu ar uzvaru sākusi Milānas ''Inter'', kas mača izskaņā izmantoja viena vīra pārsvaru, svinot minimālu panākumu pār ''Porto'' – 1:0. Vienīgos vārtus guva Romelu Lukaku, bet portugāļus mazākumā, nopelnīdams divus brīdinājumus, atstāja Otaviu.

Astotdaļfināla dueli ''San Siro'' stadionā abas vienības iesāka piesardzīgi, uzbrukumā atraisoties tuvāk puslaika izskaņai, kad apmainījās teicamām vārtu gūšanas iespējām. ''Porto'' rindās pie laba sitiena tika serbu pussargs Marko Grujičs. Viņa raidījumu ar ceļgaliem atsita Internazionale vārtu vīrs Andrē Onanā.

Otrā laukuma galā kompensācijas laikā Djogu Košta nodemonstrēja izcilu reakciju. Portugāļu vārtsargs pie standartsituācijas brīvu bija atstājis tuvo stūri, kurā ar galvu lūkoja trāpīt milāniešu aizsargs Alesandro Bastoni. Košta pirms pašas vārtu līnijas pamanījās atvairīt bumbu ar roku.

Starp vārtu gūšanas momentiem pēc kontakta ar pretspēlētāju ''Porto'' soda laukumā zemē palika pieredzējušais Itālijas kluba aizsargs Mateo Darmians. ''Inter'' izsita bumbu autā, dodot iespēju laukumā nākt medpersonālam. Kad mačs atsākās, ''Porto'' lūkoja izveidot ātru uzbrukumu, nevis atdot bumbu laukuma saimniekiem. ''Inter'' futbolisti par to izrādīja neapmierinātību, bet asumos iesaistījušies abu vienību futbolisti Federiko Dimarko un Otaviu tika atalgoti ar dzeltenajiem plāksteriem.

Sākoties otrajam puslaikam, uzbrukumā aktīvāki bija Portugāles kluba futbolisti. Vienā no ''Porto'' pretuzbrukumiem Onanā vairākkārt glāba savu komandu, līnijtiesnesim vēlāk fiksējot aizmuguri.

Par antivaroni Portu vienības rindās jau mača izskaņā kļuva Otaviu. Portugālis sava soda laukuma tuvumā pārkāpa noteikumus pret Hakanu Čalhanoglu, izpelnoties dzelteno kartīti. Viņam tā bija otrā šā vakara mačā, bet ''Porto'' uz pamatlaika nedaudz vairāk kā desmit pēdējām minūtēm palika mazākumā.

86. minūtē laukumā uz maiņu nākušais Romelu Lukaku izveidoja kārtējo momentu ''Inter''. Šoreiz arī rezultatīvu. Beļģis pēc centrējuma vispirms ar galvu norībināja stabu, bet turpinājumā pats tika pie atlēkušās bumbas, neatstājot cerības Djogu Koštam un portugāļu aizsardzībai – 1:0.

Pēc mača atsākšanās no centra ''Inter'' turpināja vērpt uzbrukumus, jau atkal pie sitiena tiekot Lukaku. Duelī pārāks bija ''Porto'' vārtsargs.

Atbildes mačs Portugālē paredzēts 14. martā.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināls, pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
PSG – Bayern0:1 (0:0)Komans 53'
Milan – Tottenham1:0 (1:0)Diass 7'
Borussia D – Chelsea1:0 (0:0)Adejemi 63'
Club Brugge – Benfica0:2 (0:0)Mariu 51'(11m) Neriss 88'
Liverpool – Real Madrid2:5 (2:2)Nunjess 4' Salāhs 14' – Vinisiuss 21' 36' Militau 47' Benzemā 55' 67'
Eintracht – Napoli0:2 (0:1)Osimhens 40' Di Lorenco 65'
Leipzig – Man. City1:1 (0:1)Gvardiols 70' – Mahrezs 27'
Inter - Porto1:0 (0:0)Lukaku 86'

Čempionu līgas astotdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēle
PSG – Bayern0:108.03.
Milan – Tottenham Hotspur1:008.03.
Borussia Dortmund – Chelsea1:007.03.
Club Brugge – Benfica0:207.03.
Liverpool – Real Madrid2:515.03.
Eintracht Frankfurt – Napoli0:215.03.
RB Leipzig – Manchester City1:114.03.
Inter Milan – Porto1:014.03.