Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Biolars" nometnē problēmas; pārējās Latvijas komandas apņēmības pilnas

Jānis Celmiņš

"Biolars" nometnē problēmas; pārējās Latvijas komandas apņēmības pilnas
"Lāsei" tiek prognozēta iekļūšana "Schenker" līgas "Final four"
Foto: Jānis Slišāns

Jau ceturtdienas vakarā tiks aizvadītas pirmās četras „Schenker” volejbola līgas ceturtdaļfinālu spēles. Lielākās problēmas pirms gaidāmajām cīņām ir „Biolars” nometnē, pārējie mūsu klubi gatavi grauzt grīdu, lai nepieļautu četru Igaunijas klubu sacensību līgas „Final four” turnīrā.

Jau ziņots, ka „Schenker” līgas pēdējo gadu čempionvienība „Selver” ceturtdaļfinālā samēros spēkus ar „Biolars” komandu, „Parnu” spēlēs ar „DU”, „Poliurs / Ozolnieki” ar „Tartu Pere leib”, bet Latvijas čempionvienība „Lāse-R / Rīga” par vietu līgas „final four” cīnīsies ar „TTU” volejbolistiem. Pusfinālos iekļūs komandas, kuras uzvarēs divu spēļu summā. Ja pēc divām spēlēm setu attiecība būs vienāda, pēc otrās tiks spēlēts tā sauktais „zelta sets”.

Asinis pa degunu, bet „Lāsei” jābūt labāko četriniekā

Tieši Latvijas čempioniem ir vislabākās izredzes iekļūt līgas „Final four” turnīrā. Pirmkārt pagājušajā nedēļas nogalē izdevās izkarot sava laukuma priekšrocības, otrkārt – pretiniekos nosacīti vājākā no Igaunijas top četri komandām „TTU”, treškārt „Lāse” pēdējā laikā spēlē veiksmīgi un noskaņojumam pirms izšķirošajām cīņām vajadzētu būt labam. To apstiprina arī komandas galvenais treneris Raimonds Vilde. „Noskaņojums ir labs! Ne labākais, bet spēle rādīs. Uzskatu, ka esam gatavi šīm spēlēm. Jāsakārto galvas un visam vajadzētu būt kārtībā, galvenais, lai emocijas neiet pāri malām. Bieži vien nespējam sagatavot aukstasinību, dažs vairāk, dažs mazāk,” pauž treneris.

Vai svarīgas ir sava laukuma priekšrocības, Vilde viennozīmīgi atbildēt nevar, taču ir neizpratnē, kāpēc „Schenker” līgas 1/4 fināls tiek spēlēts tādos laukos („TTU” rīdziniekus rītvakar uzņems nelielā skolas sporta zālē Orisārē…). „Ņemot vērā, kur mums jāaizvada pirmais mačs, noteikti labāk, ka otrais mačs ir Rīgā. Sola, ka mums būs jādzīvo četrvietīgos viesnīcas numuros. Viss tas, protams, nav izšķiroši, bet viss sastāv no niansēm,” pauž treneris Vilde.

Apturēt Denisu Sintovu, kā arī neļaut izvērsties diagonāles spēlētājam. Pašiem jātiek galā ar servju uzņemšanu un maksimāli daudz uzbrukumi jāveido caur tīkla vidu – šāda izskatās uzvaras recepte pret „TTU”.

„Biolars” problēmu netrūkst…

„Biolars” komandai pirms 1/4 finālu spēlēm problēmu netrūkst. Apslimuši ir Rolands Ozoliņš, kā arī servju uzņemšanas un aizsardzības balsts Austris Štāls, ceļgals sāp Artjomam Andiļevko. „Skaidrs, ka šīs būs īpašas spēles gan mums, gan līdzjutējiem. Lai uzvarētu, mums jāparāda labākā spēle un jācer, ka ne tik labi spēlēs pretinieki,” pauž „Biolars” galvenais treneris Jurijs Deveikus.

„Poliurs / Ozolnieki” komanda sola cīnīties

„Poliurs / Ozolnieki” komanda pēdējos gados apliecinājusi, ka daudz veiksmīgāk spēlē savā laukumā – lielā šaurībā un ar īpašo Ozolnieku auru apkārt (sākot ar līdzjutējiem un beidzot ar spēles informatori). To apliecina arī komandas direktors Rolands Baranovskis. „Trenējamies, gatavojamies, visi ir veseli un gatavi spēlēm, jācīnās. Svarīgi, kā nospēlēsim pirmo spēli, nav noslēpums, ka savā laukumā spēlējam krietni labāk. Ja diagonāle un pusītes nospēlēs, tad viss būs labi. Savā laukumā spēlējam labāk, ko apliecina sezonas rezultāti – aura, mūsu cilvēki, sienas,” saka komandas vadītājs.

Baranovskis vienlaicīgi noliedza izskanējušās runas, ka komandai Latvijas čempionāta izšķirošajos mačos varētu palīdzēt Valerijs Lomakins. „Nē, paredzams, ka uz Latvijas čempionātu mums pieslēgsies Mārtiņš Pļaviņš, Lomakins – nē,” strikts ir Baranovskis.

Daugavpilieši igauņus sagaidīs ar taurēm, bungām un skaļām balsīm

Daugavpils komanda cīņām ar „Parnu” gatavojas iespējami labākajā sastāvā. Iztrūkst vien Haralda Regžas, kurš turpina malt Turcijas smiltis. Traumu un nepatīkamu ziņu no „DU” nometnes nav. Pēdējā laikā sev ierastajā libero pozīcijā spēlēšot Andris Krūmiņš, saspēli vadīs Mārtiņš Jansons.

„Centīsimies saorganizēt skaļākus skatītājus, nopietnāk strādājam pie šīm lietām tieši pirms rītvakar gaidāmās spēles. Iedosim līdzjutējiem ieročus - fanu taures, bungas un redzēsim, kas sanāks,” pauž „DU” komandas menedžeris Elmārs Rudovičs.

„Parnu” komanda Daugavpilī ierodas jau šodien un rīt no rīta aizvadīs treniņu spēles norises vietā „Daugavpils olimpiskajā centrā”. Jūtams, ka arī igauņi šim mačam pieiet ļoti nopietni. „Domājot loģiski, mums nav versiju, taču, ja nospēlēsim savu labāko spēli, tad mums ir versijas,” pārliecināts ir Rudovičs.

Cik Latvijas klubi iekļūs līgas „Final four”?

„Lāse-R / Rīga” galvenais treneris Raimonds Vilde: „Ļoti labs jautājums… Nezinu… Grūti pateikt! Būtu labi, ja būtu divas komandas. Vienai ir jābūt, asins pa degunu, bet jābūt. Neteikšu, kuram, bet vienam jābūt. „Biolars” komandai būs grūti, pārējām divām es neteiktu, ka nav versiju.”

„Biolars” galvenais treneris Jurijs Deveikus: „Skaidrs, ka visām Latvijas komandām viegli ceturtdaļfinālos neklāsies. Ja būs divas komandas, tad varēsim ļoti priecāties. Izredzes 51 pret 49 ir „Lāsei”, jo otrais mačs ir savā laukumā. Šī izspēles sistēma, kad jāspēlē tikai divas spēles Latvijas klubiem ir daudz izdevīgāka, lielāka iespēja izšaut.”

„Poliurs / Ozolnieki” kluba direktors Rolands Baranovskis: „Būtu jābūt „Lāsei”. Jelgavas un Daugavpils komandas točna nebūs! Jāskatās reāli, mums ir izredzes, taču ne lielas.”

„DU” komandas menedžeris Elmārs Rudovičs: „Visreālākās izredzes ir „Lāsei”. „TTU” varētu apspēlēt arī citas Latvijas komandas. Tartu klubs šobrīd uzņēmis labus apgriezienus, taču daudz izšķirs mačs Ozolniekos. Ja mājinieki pratīs ieķerties, tad būs interesanti. Ja jāprognozē, tad teikšu, ka „Final four” iekļūs viena Latvijas komanda.”

Ceturtdaļfināla spēļu kalendārs:

DatumsLaiksKomandas
23.02.1219.00VK Biolars - Selver Tallinn
23.02.1219.00DU - Parnu VK (tiešraide Sportacentrs.com)
23.02.1219.30Poliurs/Ozolnieki - Tartu Pere Leib (tiešraide Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV)
23.02.1218.00TTU - Lāse-R/Rīga
26.02.1217.45Selver Tallinn - VK Biolars
26.02.1217.00Parnu VK - DU
25.02.1217.00Tartu Pere Leib - Poliurs/Ozolnieki
26.02.1218.00Lāse-R/Rīga – TTU (tiešraide Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV)

Cik Latvijas klubi iekļūs līgas labāko četru komandu skaitā?

  • 39

  • 39

  • 4

  • 3

  • 11


     [+] [-]

, 2012-02-22 18:01, pirms 12 gadiem
Ideāli!Divas tiešraides vienā laikā!!!!Kā tas iespējams?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-23 10:17, pirms 12 gadiem
Johansons rakstīja: Ideāli!Divas tiešraides vienā laikā!!!!Kā tas iespējams?
Johansons, DU - Parnu nebūs tiešraide, bet rādīs atkartojumā plkst. 22:00

  +9 [+] [-]

, 2012-02-23 10:43, pirms 12 gadiem
Aloeux rakstīja: Johansons, DU - Parnu nebūs tiešraide, bet rādīs atkartojumā plkst. 22:00
tiešraide no Daugavpils nebūs TV, bet būs portālā...

Portālā abas paralēli, TV - Ozolnieki!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-02-23 22:10, pirms 12 gadiem
Spēle Ožiem bija kā nesaspēlētai komandai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-24 12:18, pirms 12 gadiem
buggermanis rakstīja: Spēle Ožiem bija kā nesaspēlētai komandai
Tieši tā, komandas darbība bija galīgi pajukusi.

     [+] [-]

, 2012-02-24 12:21, pirms 12 gadiem
Igauņi visus mūsējos vienkārši apspēlēja, tfū, tas ir pretīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-25 15:59, pirms 12 gadiem
Es vispār nesaprotu Celmiņ, kur rāvi tādu informāciju ,ka Lomakins spēlēs Ozolniekos ,pats viņu labi pazīstu jau no sākta gala viņš teica ,ka nespēlēšot..