Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas naturalizētais kanādietis Plets pievienojas Ufas "Salavat Yulaev"

Agris Suveizda

Baltkrievijas naturalizētais kanādietis Plets pievienojas Ufas "Salavat Yulaev"
Džefs Plets. Foto: hockey.by

Kontinentālās hokeja līgas klubs Ufas "Salavat Yulaev" līdz sezonas beigām noslēdzis līgumu ar 35 gadus veco veterānu Džefu Pletu, kurš nesen tika atbrīvots no Ufas konkurentes Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Uz Jekaterinburgu Plets pārcēlās pirms gada un pirmajā sezonā 52 spēlēs sakrāja 19 (12+7) punktus, 28 soda minūtes un negatīvu lietderību -5. Šosezon viņa rēķinā 28 spēlēs ir tikai seši (3+3) punkti, sešas soda minūtes un negatīva lietderība -8. Līgā Plets ir pārstāvējis ari Minskas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", Maskavas CSKA un Helsinku "Jokerit", kopumā 568 spēlēs izceļoties ar 312 (171+141) punktiem, 413 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +5.

"Kad uzzinājām, ka tirgū atbrīvojas Plets, mūsu treneru štābs izrādīja interesi par uzbrucēju. Treneri uzskata, ka viņa pieredze un cīnītāja īpašības palīdzēs komandai atlikušajās regulārās sezonas spēlēs un izslēgšanas spēlēs. Pletam par labu runā fakts, ka ar Baltkrievijas pasi viņš neaizņems leģionāra pozīciju, un darījums notika ar mums ļoti izdevīgiem nosacījumiem," kluba mājaslapā citēts sporta direktors Vasilijs Čižovs.

2003. gadā Plets ar Kanādas izlasi kļuva par pasaules U18 čempionu, taču pieaugušo hokejā pārstāv Baltkrieviju. Plets ir piedalījies četros pasaules čempionātos – trijos elites turnīros Plets 22 spēlēs nopelnījis 14 (7+7) punktus un negatīvu lietderību -10, bet 1. divīzijā viņš piecās spēlēs tika pie septiņiem (3+4) punktiem un pozitīvas lietderības, palīdzot atgriezties augstākajā sabiedrībā.

Ufas "Salavat Yulaev" ar 45 punktiem 38 mačos Austrumu konferencē ieņem piekto vietu, par trim punktiem apsteidzot tieši Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas gan aizvadījusi par trim spēlēm mazāk. Rīt "Salavat Yilaev" uzņems Pleta bijušo komandu Minskas "Dinamo", bet 24. decembrī tiksies ar viņa iepriekšējo vienību "Avtomobilist". Ufas rezultatīvākie spēlētāji ir somu trio Tēmu Hartikainens (17+20), Markuss Granlunds (12+18) un Sakari Manninens (10+15).

Izmantotie resursi:
https://hcsalavat.ru/news/welcome-a...