Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balcera "Panthers" paraksta līgumu ar pieredzējušu uzbrucēju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Balcera "Panthers" paraksta līgumu ar pieredzējušu uzbrucēju
Ēriks Stāls. Foto: Iowa Wild

Latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Floridas "Panthers" parakstījis līgumu uz vienu gadu ar 37 gadus veco centru Ēriku Stālu.

Pieredzējušais Ēriks Stāls pievienojās Floridas "Panthers" pirmssezonas nometnē, parakstot pārbaudes laika līgumu. Centra uzbrucējs nodemonstrēja gana pārliecinošu sniegumu, lai šodien noslēgtu līgumu uz visu sezonu par 750 tūkstošiem dolāru, kas ir minimālā summa. Parakstītā vienošanās ir vienvirziena.

"Panthers" vadība līgumu ar Stālu vēlējās parakstīt uzreiz pēc treniņnometnes, taču saskārās ar problēmām – nepietika vietas zem algu griestiem. Komandas vadošā aizsarga Ārona Ekblada savainojums un iekļaušana traumēto spēlētāju sarakstā pavērusi nepieciešamos līdzekļus.

Pagājušajā sezonā Stāls ilgu laiku bija bez komandas. Janvārī viņš papildināja Amerikas Hokeja līgas vienību Aiovas "Wild", lai varētu labāk sagatavoties Pekinas olimpiskajām spēlēm. Kanādas kapteinis piecos mačos guva četrus punktus, bet sezonas turpinājumā bija bez komandas un spēļu prakses.

NHL karjerā Stāls aizvadījis 1293 spēles un izcēlies ar 1034 punktiem. Viņš ir viens no Triple Gold kluba biedriem. Stenlija kauss izcīnīts 2006. gadā, sezonu vēlāk viņš kļuva par pasaules čempionu, bet 2010. gadā Vankūverā izcīnīja olimpisko zeltu.

"Panthers" pārstāv Ērika jaunākais brālis Marks.

Izmantotie resursi:
https://floridahockeynow.com/florid...