Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Laksa rezultatīvākais ar 17 punktiem, ''Start'' zaudē pēdējā sekundē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Laksa rezultatīvākais ar 17 punktiem, ''Start'' zaudē pēdējā sekundē
Mārtiņš Laksa. Foto: Start Lublin

Šodien FIBA Čempionu līgas D grupas pirmajā spēlē Mārtiņa Laksas pārstāvētā Ļubļinas ''Start'' savā laukumā saspringtā galotnē ar 85:86 zaudēja Spānijas klubam ''Zaragoza''. Laksa realizēja svarīgu trīspunktnieku spēles pēdējā minūtē, ar 17 punktiem esot rezultatīvākais savas komandas rindās, kas gan neglāba no neveiksmes.

Pirmo puslaiku nedaudz veiksmīgāk aizvadīja viesu basketbolisti no Spānijas, pirmās 20 minūtes noslēdzot ar sešu punktu pārsvaru. Krietni labāk laukumā ''Zaragoza'' darbojās pirmajā ceturtdaļā, to uzvarot ar 25:16.

Izšķirošie notikumi gan laukumā noritēja pēdējā ceturtdaļā. Pēc pirmā puslaika izrāvienu veica ''Start'', pārņemot vadību un pirms pēdējām desmit minūtēm atrodoties vadībā ar četru punktu pārsvaru. Pēdējās desmit minūtes pagāja saspringtā cīņā, bieži mainoties komandai, kas atrodas vadībā. Divas minūtes pirms spēles beigām piecu punktu pārsvars 79:74 bija mājiniekiem, taču ''Zaragoza'' izdevās atspēlēties un pēc Brusino precīziem diviem soda metieniem panāca 80:79. 55 sekundes pirms ceturtdaļas beigām svarīgu trīspunktnieku iemeta Laksa, bet vēlāk divus soda metienus ''VEF Rīga'' pagājušajā sezonā spēlējušais Lesters Medfords, panākot 84:80. Atlikušajās laikā laukumā ritēja cīņa par uzvaru - vispirms ''Zaragoza'' ieguva iespēju izpildīt trīs soda metienus, tos arī realizējot, kamēr ''Start'' iemeta vienu no diviem. Pēdējā uzbrukumā pēc Luka Rupņika piespēles trīspunktnieku realizēja Sīlejs, izraujot uzvaru ''Zaragoza'' ar 86:85.

Mārtiņš Laksa kļuva par rezultatīvāko spēlētāju savas komandas rindās, nospēlētajās 22:56 minūtēs gūstot 17 punktus. Basketbolists realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem, trīs no četriem trīspunktniekiem un visus četrus soda metienus.

Izmantotie resursi:
Pszczólka Start Lublin v Casademont Zaragoza...