Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulim astotā vieta MX2 posmā, Freibergs un Bidzāns MXGP punktus neizcīna

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulim astotā vieta MX2 posmā, Freibergs un Bidzāns MXGP punktus neizcīna
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: Yamaha Racing

Čehijā trasē aizvadīts pasaules motokrosa čempionāta 13. posms, kur abās klasēs startēja latviešu braucēji. Kārlim Albertam Reišulim līdz šim labākais rezultāts MX2 klasē, kur izcīnīta astotā vieta.

Reišulis šajā nedēļas nogalē aizvadīja savas ceturtās sacensības MX2 pasaules čempionātā. Visos iepriekšējos posmos sportistam bija izdevies progresēt un uzrādīt arvien augstākus rezultātus, un tas turpinājās arī Loketas trasē.

"Monster Energy Yamaha Factory" komandas braucējs kvalifikācijas sacīkstē ierindojās septītajā vietā, bet šodien pirmajā finālbraucienā guva desmito vietu. Vienubrīd Reišulis bija atkritis uz 13. pozīciju, taču spēja pacelties augstāk. Pēdējos piecus apļus viņš jau pavadīja desmitajā vietā.

Lielisks padevās otrā brauciena sākums, kad Reišulis izrāvās otrajā pozīcijā. Ar pašiem spēcīgākajiem MX2 braucējiem pasaulē debitants vēl ilgstoši cīnīties nespēja un atkrita uz septīto vietu. Summā astotais rezultāts.

Pirmajā braucienā uzvarēja Lukass Kūnens, aiz sevis atstājot Simonu Langenfelderu un sezonas līderi Kaju de Volfu. Otrajā braucienā pirmais bija De Volfs, aiz kura ierindojās Langenfelders un Liams Evertss. "Husqvarna" komandas pārstāvis De Volfs kļuva par posma uzvarētāju, aiz sevis atstājot "GasGas" braucēju Langenfelderu un savu komandas biedru L.Kūnenu. Čempionāta kopvērtējumā De Volfa pārsvars pār tuvāko sekotāju L.Kūnenu pieaudzis līdz 46 punktiem.

MXGP klasē startēja divi latviešu sportisti, taču neviens no viņiem punktus neguva. Uldis Freibergs abās sacīkstēs finišēja 29. vietā, bet debiju šajā klasē piedzīvojušais Edvards Bidzāns ieņēma 28. un 27. vietu.

Pirmajā braucienā uzvarēja Džefrijs Herlingss, aiz kura astoņas sekundes tālāk finišēja Horhe Prado, bet trešo vietu izcīnīja sezonas līderis Tims Gajsers. Otrajā braucienā ātrākais bija Gajsers, trīs sekundes viņam piekāpās Prado, bet Herlingss šoreiz bija ceturtais, piekāpjoties Kalvinam Vlānderenam. Posmā uzvarēja Gajsers, tikai par punktu pārspējot Prado, bet vēl par punktu mazāk guva Herlingss. Čempionāta kopvērtējumā tagad Gajseram 36 punktu pārsvars pār Prado, kamēr Herlingss līderim zaudē 55 punktus.

Pasaules čempionāta 14. posms notiks jau pēc nedēļas, 27. un 28. jūlijā, Beļģijā, Lommelas trasē.

Visi rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...