Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Prenga: "Arī Paničs un Lemajičs bija liels iemesls, kādēļ atbraucu uz RFS"

Agris Suveizda

Prenga: "Arī Paničs un Lemajičs bija liels iemesls, kādēļ atbraucu uz RFS"
Herdi Prenga. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS

Ar divām uzvarām divās spēlēs Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas otro kārtu sasniedza RFS, kas ar 1:0 viesos un 4:1 savā laukumā pārspēja divkārtējo Ziemeļmaķedonijas kausa ieguvēju "Makedonija GP". Abās spēlēs centra aizsargu pāri veidoja slovēnis Žiga Lipuščeks un jaunieguvums, Horvātijas albānis Herdi Prenga.

"Liels rezultāts, esmu ļoti priecīgs par uzvaru, bet viegli nebija – īpaši, kad viņi guva vārtus un otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs presingoja un lika mums ciest. Taču pēc tam, kad guvām otros vārtus, viss kļuva daudz vienkāršāk un beigās iesitām četrus," nepilnus 29 gadus vecais Herdi Prenga sacīja Sportacentrs.com. RFS ļoti labi pabeidza pirmo puslaiku, panākot 1:0, taču otrais puslaiks sākās ar viesu ofensīvu – izlīdzinājuma vārti un vēl pāris bīstamu epizožu. "Nezinu, kas notika…Viņi izgāja laukumā daudz agresīvāki par mums – viņiem vairs nebija nekā, ko zaudēt, un viņi lika ārā visu, kas viņiem bija palicis. Gāja uz visu banku un sāka augstāk presingot. Mēs savukārt bijām nedaudz miegaini, taču, kā jau teicu, pēc otrajiem vārtiem viss nokārtojās."

"Spēles ļoti atšķīrās laika apstākļu ziņā. Šodien spēlēt bija daudz vieglāk [Skopjē bija nepilnu 40 grādu karstums – A.S.], mājās viņi spēlēja daudz piesardzīgāk, bet šodien spēle bija pilnīgi cita – viņi mūs presingoja, brīvo zonu bija vairāk, pirmajā puslaikā viņiem bija labi pretuzbrukumi un paveicās, ka mūs izglāba vārtsargs [Pāvels Šteinbors]," turpināja Prenga. Jau trešdien Slokas stadionā viesosies Azerbaidžānas "Sabah". "Par pretiniekiem zinu, ka tā ir Azerbaidžānas vicečempione – laba komanda, taču mūsu izredzes nav sliktas. Mūsu mērķis būs tikt tālāk."

Prenga ir RFS jaunieguvums, taču viņš komandai un viņam komanda un Virslīga ir ļoti labi zināma - 2019. un 2020. gadā Prenga ar "Riga" kļuva par Latvijas čempionu: "RFS man piezvanīja. Dzirdēju daudz laba par šo klubu un cilvēkiem, zināju daudz spēlētāju – "Riga" spēlēju kopā ar Darko [Lemajiču] un Panu [Stefanu Paniču], arī viņi bija liels iemesls, kādēļ ierados RFS. Godīgi sakot, tas nebija vienas minūtes lēmums. Man vajadzēja drusku laika padomāt, taču, kad uzzināju, ka Pana ir šeit un atgriezīsies arī Darko, kad runāju ar prezidentu [Artjomu Milovu], kurš pastāstīja, ko no manis sagaida un kādi ir kluba plāni, sacīju jāvārdu. Zināju arī daudz RFS spēlētāju – agrāk spēlēju pret viņiem, redzējāmies pilsētā. Viņi mani uzņēma ļoti labi, par ko liels paldies."

2021. gada sākumā Prenga no Latvijas pārcēlās uz Ungārijas klubu "Kisvárda", ar ko pirmajā pusgadā ieguva piekto vietu, bet pirmajā pilnajā sezonā tika pie pārsteidzoša sudraba. Uz Eirokausiem, kuros klubs sasniedza trešo kārtu, Prenga gan nepalika un pārgāja uz agrāko milzi Budapeštas "Honvéd", kur sezonu pavadīja arī bijušais Jūrmalas "Spartaka" kanādietis Ričijs Ennins. "Laiks Ungārijā man ļoti patika, bet pagājušajā sezonā [ar "Honved"] diemžēl izkritām no līgas – nevarēju palikt otrajā divīzijā. Savā pirmajā [pilnajā] sezonā kā labākais centra aizsargs iekļuvu līgas simboliskajā izlasē, otra sezona vairs nebija tik sekmīga, bet futbols Ungārijā ir lielisks – daudz fanu, perfekti stadioni un laukumi, bija ļoti patīkami. Spēles temps bija nedaudz augstāks kā Latvijā, bet arī RFS un "Riga" tajā līgā varētu cīnīties par labām vietām."

"Man bija piedāvājums arī no Ungārijas, taču tas nebija tas, ko biju gaidījis. Bija piedāvājumi arī no citām ārzemju valstīm, bet galu galā zināju Latvijas līgu, Rīgas pilsētu, puišus un izlēmu doties šurp – RFS piedāvājums bija vislabākais," teica Prenga, kurš starp centra aizsargiem izceļas ne tikai ar spēli ar galvu, bet arī ar kājām – kā piespēlēm, tā arī bumbas kontroli, driblu un arī tālsitienu. Martā Prenga arī izcēlās ar diviem vārtiem vienā spēlē pret RFS savulaik uzveikto "Puskás Akadémia" (3:1).Vienus vārtus aizvadītajā sezonā viņš guva arī pret Ungārijas mūsdienu flagmani "Ferencváros" (1:3), kas nupat sensacionāli zaudēja Fēru salu KI (0:0 viesos, 0:3 mājās).



  +1 [+] [-]

, 2023-07-21 15:19, pirms gada
Agri, kas ir milzis? Honved??? Kur ir milzis un viņa apēstie naidnieki? Viens kausa ceturtdaļfināls? Milzis? - pat ne ukris, beidz lietot tēlainus un melīgus apzīmējumus kā Noviks...

  +1 [+] [-]

, 2023-07-21 15:36, pirms gada
Turklāt UEFA kausā viņi līdz 1/4 finālam tika 1979. gadā, tajā laikā, kad tavi vecāki (ja jau bija ieraudzījuši pasauli) visticamāk staiguļoja zem galda.
Par nosacītu milzīti ilzīti ungāru klubu vidū var nosaukt tikai Ferencvarošu, savukārt spēlētāju vidū par īstu - Ferencu Puškāšu. Visi pārējie apgalvojumi ir pilnīga mēslu vaboles kaka

     [+] [-]

, 2023-07-21 17:40, pirms gada
dzabarbols rakstīja: Turklāt UEFA kausā viņi līdz 1/4 finālam tika 1979. gadā, tajā laikā, kad tavi vecāki (ja jau bija ieraudzījuši pasauli) visticamāk staiguļoja zem galda.
Par nosacītu milzīti ilzīti ungāru klubu vidū var nosaukt tikai Ferencvarošu, savukārt spēlētāju vidū par īstu - Ferencu Puškāšu. Visi pārējie apgalvojumi ir pilnīga mēslu vaboles kaka
Un to raksta pajoliņš, kas kropļo spēlētāju uzvārdus, komandu nosaukumus utt.

     [+] [-]

, 2023-07-21 17:58, pirms gada
dzabarbols rakstīja:
Divos relatīvi neilgos vēstures posmos "Honved", protams, ka Ungārijā bija vadošais klubs. Līdzīgi kā bez pieminētā FTC arī MTK vai "Újpest" citos posmos. Vai nu neprotat lasīt, iedomājoties to, kas tekstā nav apgalvots, vai arī nezināt kluba vēsturi (šķiet, ka abi varianti būs pareizi).

     [+] [-]

, 2023-07-21 18:27, pirms gada
Labs papildinājums, RFS malači, ļoti gudri un pragmatiski komplektējas