Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Šķidrā aizsardzība maksā "Valmierai" zaudējumu pirmajā cīņā pret "Shkëndija"

Emils Ozerinskis

Šķidrā aizsardzība maksā "Valmierai" zaudējumu pirmajā cīņā pret "Shkëndija"
Abu komandu pirmo vārtu autori Džibrils Gejs (#19) un Ļupče Dorievs (#14). Foto: Jānis Līgats

Rīgā, Daugavas stadionā savu Eirokausu kampaņu ar zaudējumu UEFA Konferences līgas otrās kārtas pirmajā kvalifikācijas spēlē sākusi Virslīgas līdere "Valmiera", kas ar 1:2 piekāpās Ziemeļmaķedonijas vienībai "Shkëndija".

• Pāris iepriekšējās spēles savainojuma dēļ izlaidušo Daisuki Jokotu valmieriešu galvenais treneris Jurģis Kalns izšķīrās sākumsastāvā pret ziemeļmaķedoniešiem vēl nelaist. Pārējā vienpadsmitniekā pārsteigumu nebija, sākumsastāvā ejot iepriekšējās spēles labi aizvadījušajam Lukam Silagadzem.

• Ziemeļmaķedonijas komanda iepriekšējāstiksānās ar Latvijas klubu, kad tika zaudēts "Riga" futbolistiem, nomainījusi treneri, tomēr vairāki atslēgas spēlētāji ir palikuši ierindā. Par vārtu drošību "Shkëndija" vienībai tāpat kā pērn atbild Konstantīns Zahovs, bet aizsardzību cementē Egzons Bejtulaji. Tikmēr vidējā zonā spēli veido Florents Ramadani un Ļupče Dorievs.

• Lieliska vārtu gūšanas iespēja Jurģa Kalna audzēkņiem bija jau piektajā minūtē, kad pretuzbrukumā vidzemnieku uzbrucēji veica strauju saspēli un Raimonds Krollis nogādāja bumbu vārtu priekšā Kamilo Menam, tomēr kolumbrieša sistā bumba lidoja pāri vārtu šķērsstabam.

• Lai gan valmierieši spēles pirmajās desmit minūtēs veica efektīgus apspēlēšanas manevrus un izskatījās visnotaļ pārliecinoši, tomēr desmitajā minūtē vadībā izvirzījās tieši viesi. Vārtus valmierieši zaudēja šķietami nevainīgā situācijā, kad Ļupče Dorievs veica sitienu no vidzemnieku soda laukuma stūra un raidīja bumbu garām Rihardam Matrevicam, nostādot Virslīgas līdervienību iedzinējos ar 0:1.

• Pēc nonākšanas iedzinējos "Valmieras" spēle kļuva sasaistīta un caurumus viesu aizsardzībā atrast vairs nesanāca. Paviršība piespēlēs ik pa brīdim pirmā puslaika gaitā draudēja ar bīstamiem ziemeļmaķedoniešu pretuzbrukumiem.

• Spēles 33 minūtē valmieriešu deficīts varēja pieaugt līdz divu vārtu starpībai, kad pirmo vārtu autors Dorievs nodārdināja arī vārtu stabu. Savukārt paši valmierieši, tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, vairākkārt piespēles adresēja zonās, kur neviens no melnajās formās ģērbtajiem futbolistiem neatradās.

• Pašā pirmā puslaika izskaņā Kamilo Mena aizskrēja pretuzbrukumā, bet sitienu pa vārtiem kolumbietim izdarīt nesanāca, tomēr pie stūra sitiena valmierieši tika. Soda laukumā komandas biedra celto bumbu ar galvu nometa Daniels Balodis, bet bumbu vārtu tīklā trieca Džibrils Gejs, pirms došanās uz ģērbtuvēm panākot izlīdzinājumu - 1:1. "Shkëndija" vēl puslaika kompensācijas laika beigās vēlreiz ar bumbu noglāstīja vārtu stabu, tomēr veiksmīgi mājiniekiem komandas atelpā devās ar līdzsvaru uz tablo.

• Otrajā puslaikā ar savu pirmo pieskārienu bumbai vārtus varēja gūt Daisuke Jokota, kurš saņēma bumbu soda laukumā pēc lieliska Menas reida, tomēr uz maiņu laikumā nākušā japāņa sisto bumbu atvairīja "Shkëndija" cietokšņa sargs Zahovs.

• Par šosezon neierastu risinājumu treneris Kalns izšķīrās uz otro puslaiku, kad no balsta pozīcijas uz centra aizsarga vietu nolaidās Ivans Želizko, ieņemot Romana Jakubas vietu. Brīžiem vidzemniekiem radās pamatīgas komunikācijas problēmas. Artima Šakiri trenētā vienība 63. minūtē izmantoja izmantoja "Valmieras" neiespēlēto aizsargu kļūdu un ar galvu bumbu vārtos trieca Sindri Guri, liekot valmieriešiem atkal nonākt iedzinējos - 1:2.

• Ar darbiem Kalnam nācās atzīt pieļauto kļūdu ar maiņām un savu pēdējo sastāva pārmaiņu "Valmieras" galvenais treneris veica 20 minūtes pirms cīņas izskaņas, sūtot laukumā tīro centra aizsargu Robertu Veipu un ļaujot Želizko atgriezties sev ierastajā pozīcijā.

• Pamatlaika pēdējās desmit minūtēs vadībā esošie Ziemeļmaķedonijas komandas spēlētāji nekautrējās atrādīt savas amatieru pulciņos apgūtās teātra mākslas iemaņas, pie katras iespējas vāļājoties pa zemi un demonstrējot sāpju grimasēs savilktas sejas.

• Otrā puslaika standarta laika pēdējā minūtē Raimondam Krollim bija izcila iespēja panākt izlīdzinājumu, tomēr pretinieku spēlētāju pazaudētais "Valmieras" kapteinis neizmantoja iespēju apturēt bumbu un netraucēti sist to vārtos.

• Slovāku soģis "Shkëndija" futbolistus par spēles laika manipulāciju neatalgoja un otrajam puslaikam tika pievienotas deviņas kompensācijas laika minūtes. Tās gan neļāva vidzemniekiem panākt izlīdzinājumu, peikāpjoties ar 1:2.

• Atbildes spēli komandas aizvadīs pēc nedēļas Skopjē, kur solas būt ļoti karsta spēle ne tikai tiešā, bet arī pārnestā nozīmē.

UEFA Konferences līgas 2. kvalifikācijas pirmā spēle

"Valmiera" - "Shkëndija" 1:2 (1:1)
Vārti: Gejs 45' - Dorievs 10', Guri 63'
Valmiera: Matrevics - Birka (Falls 46', Toņiševs 66'), Jakuba (Joota 46'), Balodis, Jaunzems - Želizko, Murata - Silagadze (Ndojs 46'), Gejs (Veips 71'), Mena - Krollis.
Shkëndija: Zahovs - Sadriu (Nezeri 86'), Čaka, Bejtulaji, Murati - F. Ramadani (R. Ramadani 60'), Dita (Stojanovskis 82') - Dorievs (Nafiu 60'), Hasani, Šala - Guri (Elezi 82').
Galvenais tiesnesis: Michals Ocenašs (Slovākija)

Latvijas klubi Konferences līgas 2. kvalifikācijas kārtā

Duelis1. sp.2. sp.
Liepāja - Young Boys (Šveice)0:128.07.
Valmiera - Shkëndija (Ziemeļmaķedonija)1:228.07.
Ružomberok (Slovākija) - Riga21.07.28.07.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuropaconf...

  +5 [+] [-]

, 2022-07-21 20:01, pirms 2 gadiem
Ar tadu speli ari metai pakaastu!

  -1 [+] [-]

, 2022-07-21 20:06, pirms 2 gadiem
Es tak jums saku - leģionāru skaita palielināšana dod acīmredzamus rezultātus, kā jau tika solīts. Vajag vispār atcelt jebkādus ierobežojumus, un mēs būsim ČL grupu turnīrā! #sarkasms

  +5 [+] [-]

, 2022-07-21 20:07, pirms 2 gadiem
Nu kaaaaa var laist tādu mūlāpu pie mikrofona?? Best4sport jus vispar skatītāju cienat?

  +2 [+] [-]

, 2022-07-21 20:07, pirms 2 gadiem
Sākums bēdīgs.
Jurģis pirms spēles intervijās izklausījās pārliecināts par vienības spēku.
Un Krollis atkal uz 0.

  +4 [+] [-]

, 2022-07-21 20:12, pirms 2 gadiem
B4sport komentetajs diezgan švaks,daudz nepareizi fakti ,un vel viss kopa nepatika tas tips

     [+] [-]

, 2022-07-21 20:24, pirms 2 gadiem
Klavins peldetajs galigs, ne japāņus atpazīst, ne īsti spēlei izsekot.
Realizācija un Valmieras aizsardzība gandrīz tik pat sūdīgi

  +4 [+] [-]

, 2022-07-21 20:25, pirms 2 gadiem
Loti biezi svarigas speles Krollis paliek tuksa. Neticami skiet ka transfermarket Krolli verte vertigaku par Gutkovski...neiedomajami. neka te nebus ari summa. Paliek abi Rigas klubi, parejie ir ara

  +2 [+] [-]

, 2022-07-21 20:26, pirms 2 gadiem
Divi strīmi ,abi draņķīgi,bet best sport,lai aizrijās.Līdz ar to spēli,redzēju fragmentiski.bet lielas cerības uz atbildes spēli neloloju.Kā jau rakstīju,Valmieras romantiskais jauniešu futbols eirokausos neiet cauri.Komandā ir jābūt arī pieredzējušiem večiem.Nepiekrītat? Rezultāts uz tablo šobrīd un arī pērn.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-21 20:26, pirms 2 gadiem
Varēja beigties 1:4, varēja beigties 4:2, varēja beigties 4:4. Nesaprotams futbols, bez aizsardzības, protams, man kā skatītajam interesanti.
Pretinieki gan vāļājās tiiiiiik daudz, fu.
Izbraukumā jāsasit savi momenti, tad jau būs ok.

  +3 [+] [-]

, 2022-07-21 20:26, pirms 2 gadiem
Šosezon pirmā Valmieras spēle, ko skatos. Izskatījās diezgan briesmīgi. Krollis šādi spēlējot arī nospēlēs savu karjeru virslīgā, divreiz netrāpīt tukšos vārtos ir jāprot. Cerams, ka atbildes spēlē parādīs kaut ko cienīgāku.
Un iespējams sliktākais komentētājs, kas dzirdēts, visu laiku runā par saviem personīgajiem viedokļiem, galīgi neprofesionāli.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-21 20:31, pirms 2 gadiem
Valmiera nemāk ne stadionu uzbūvēt, ne biļetes jēdzīgi pārdot, ne futbolu spēlēt...

  +5 [+] [-]

, 2022-07-21 20:31, pirms 2 gadiem
Pārdega, virslīgā pārāk augstu uzcelto latiņu nevar noturēt . pārnervozējušies tapēc nekas nesanāk , Pretinieks labi izpētijis Valmieras spēli atrasts vājais posms aizsardzība , Tāda sajūta , ka Valmiera bij pārliecināta , ka šoreiz ies kā smērēts tāpat kā virslīgā . Hm ko liks pretī Kalns izbraukumā , tur ļoti maz variantu Valmierai ,
Biju gaidījis saturīgāju spēli un labāku rezultātu esmu vīlies ,

  +4 [+] [-]

, 2022-07-21 20:32, pirms 2 gadiem
juings rakstīja: Pārdega, virslīgā pārāk augstu uzcelto latiņu nevar noturēt . pārnervozējušies tapēc nekas nesanāk , Pretinieks labi izpētijis Valmieras spēli atrasts vājais posms aizsardzība , Tāda sajūta , ka Valmiera bij pārliecināta , ka šoreiz ies kā smērēts tāpat kā virslīgā . Hm ko liks pretī Kalns izbraukumā , tur ļoti maz variantu Valmierai ,
Biju gaidījis saturīgāju spēli un labāku rezultātu esmu vīlies ,
Jap, Jaunzemu malā kā bērnu izģērba.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-21 20:33, pirms 2 gadiem
chau! ataa rakstīja: Valmiera nemāk ne stadionu uzbūvēt, ne biļetes jēdzīgi pārdot, ne futbolu spēlēt...
Un arī jap, šodien stadionā nopirku biļeti VIP pa 30 eiro, nu sūds ar visu. Bet 2 "kases" uz to pašu pirmo stāvu, kur cilvēks stāvējis bija 30 min un ne jau es te par alu runāju, bet kaut vai ūdeni nopirkt, kas šajā karstajā laikā diezgan svarīgi. Murgs

  +3 [+] [-]

, 2022-07-21 20:43, pirms 2 gadiem
Sen nebiju redzējis tik tizlu spēli valmieras izpildījumā
Viņu reputāciju var glābt tikai uzvara maķedonijā

     [+] [-]

, 2022-07-21 20:52, pirms 2 gadiem
[quote chau_ataa]
Valmiera nemāk ne stadionu uzbūvēt, ne biļetes jēdzīgi pārdot, ne futbolu spēlēt...
[/quot
Ko tu muldi.Valmierai ir normāls stadions.

  +5 [+] [-]

, 2022-07-21 21:04, pirms 2 gadiem
glens34 rakstīja: [quote chau_ataa]
Valmiera nemāk ne stadionu uzbūvēt, ne biļetes jēdzīgi pārdot, ne futbolu spēlēt...
[/quot
Ko tu muldi.Valmierai ir normāls stadions.
Stadions normāls,tikai ne priekš eirokausu futbola.

  -2 [+] [-]

, 2022-07-21 21:13, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Stadions normāls,tikai ne priekš eirokausu futbola.
Kas, sabraukušie albāņi būtu to pārpildījuši ?

  +4 [+] [-]

, 2022-07-21 21:35, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Kas, sabraukušie albāņi būtu to pārpildījuši ?
Kāds sakars ar albāņiem?Stadions uzcelts priekš vieglatlētikas un nav domāts priekš starptautiskā futbola.

     [+] [-]

, 2022-07-21 21:49, pirms 2 gadiem
Sen tik vāja aizsardzība nebija redzēta... Valmiera var labāk

     [+] [-]

, 2022-07-21 22:04, pirms 2 gadiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Šosezon pirmā Valmieras spēle, ko skatos. Izskatījās diezgan briesmīgi. Krollis šādi spēlējot arī nospēlēs savu karjeru virslīgā, divreiz netrāpīt tukšos vārtos ir jāprot. Cerams, ka atbildes spēlē parādīs kaut ko cienīgāku.
Un iespējams sliktākais komentētājs, kas dzirdēts, visu laiku runā par saviem personīgajiem viedokļiem, galīgi neprofesionāli.
Kāda virslīga ? Rekur mani sakari saka, ka Lincoln Red Imps jau skaita naudu, lai iegādātos Krolli

  +1 [+] [-]

, 2022-07-21 22:12, pirms 2 gadiem
Trūkst pieredzējušu spēlētāju līdzās jaunajiem, lai izšķirošos brīžos nospēlētu gudri

  +1 [+] [-]

, 2022-07-21 22:33, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Kas, sabraukušie albāņi būtu to pārpildījuši ?
Runa nav par pārpildīšanu, bet to, ka stadions neatbilst Eirokausu prasībām, lai tur varētu maukt futeni starptautiskā līmenī.

     [+] [-]

, 2022-07-21 22:34, pirms 2 gadiem
fkscd rakstīja: Trūkst pieredzējušu spēlētāju līdzās jaunajiem, lai izšķirošos brīžos nospēlētu gudri
Šis jau pēc Pertijas ož. Līderi tā kā jau ir apbružajušies Eirokausos, daži arī izlasēs. Nu jau tā kā nevajadzētu lietot šo frāzīti. Nebija jau pretī nekāds grands.

     [+] [-]

, 2022-07-21 23:03, pirms 2 gadiem
Tas, ka 3 Latvijas klubi spēlē Eirokausos vienā dienā - tie ir futbola svētki!

  +1 [+] [-]

, 2022-07-21 23:26, pirms 2 gadiem
Valmieru žēl. Izbraukumā būs ļoti grūti. Eirokausos ar jauniešu azartu tālu neaizbrauksi tur jāspēlē ar vēsu prātu. Bija cerība, ka nākošajā kārtā tiks trīs klubi, bet izskatās ka Valmiera zaudēja pati sev nekas tur īpašs no tās Škendijas nav.

     [+] [-]

, 2022-07-21 23:33, pirms 2 gadiem
evil11 rakstīja: Nu kaaaaa var laist tādu mūlāpu pie mikrofona?? Best4sport jus vispar skatītāju cienat?
A ko viņš “Mū-lāpīja” ar kādu adatu lāpīja ?

     [+] [-]

, 2022-07-22 07:23, pirms 2 gadiem
neiesit tu - iesit tev , bet par komentētāju - bez lamu vārdiem grūti izteikties

     [+] [-]

, 2022-07-22 07:24, pirms 2 gadiem
Jāatzīst ,ka tik vāju Valmieras aizsardzību (ieskaitot Matrevicu)nav nācies šogad redzēt , tikai ar Veipa parādīšanos laukumā sāka uzvarēt gaisa bumbas . Treneri nokļūdījās ar maiņām ,novācot no balsta zonas Žeļisko ,tobrīd mūsu centrs palika caurstaigājams .... Paldies Dievam un Škendijas čaļiemi ,ka vēl palika šances uz otro spēli ,bet tad kardināli jāuzlabo sniegums.
Par Valmieras uzvaru!