Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Jaunie – cepuri nost. Latvijas hokejam tas bija vajadzīgs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Daugaviņš: "Jaunie – cepuri nost. Latvijas hokejam tas bija vajadzīgs"
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF

Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēgusi ar devīto vietu. Komandas rezultatīvākais spēlētājs bija komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš septiņās spēlēs savāca septiņus punktus. 36 gadus vecais uzbrucējs pauda, ka gatavs pārstāvēt Latviju arī pēc gada.

"Neviens nediskutēja par to, ka mums varētu būt vairāk meistarības, bet man šķiet, ka mums bija vairāk sirds, rakstura, dvēseles. Man ir lepnums un gods par puikām, ka viņi nevienā brīdī nepadevās. Mēs cīnījāmies pat pie 1:4, kur teorētiski varētu nospēlēt līdz beigām un braukt mājās atpūsties. Mēs tāpat atradām veidu, kā padarīt spēli interesantu, būt tajā iekšā. Protams, sāpīgi, ka gala rezultāts nav ceturtdaļfināls, bet četras uzvaras septiņās spēlēs – tas ir ļoti labi. Varam paņemt daudz pozitīvā. Kaut kur galotnē pietrūka, lai tiktu iekšā," pēc zaudējuma noslēdzošajā spēlē pret amerikāņiem teica Kaspars Daugaviņš.

Latvijas izlases kapteinis, kuram šis bija 12. pasaules čempionāts karjerā, sacīja, ka gatavs spēlēt arī nākamajā gadā. "Man ir līgums uz nākamo gadu. Ja ķermenis atļaus, ar lielāko prieku spēlēšu. Būšu klāt, cīnīšos par vietu sastāvā. Tālāk treneri izlems, esmu vajadzīgs vai nē," teica Daugaviņš, kurš tikai trešo reizi pasaules čempionātu pabeidza ar vidēji punktu spēlē. Iepriekš tas izdevās 2007. gadā (sešās spēlēs 3+3) un 2015. gadā (septiņās spēlēs 5+4).

"Pārliecība ir svarīga jebkuram sportistam. Tā ir smalka robeža. Pārliecībai jābūt labā līmenī, lai viss sanāktu. Kad ir pārliecība, tad liekas, ka laukumā ir vairāk laika, ka pieņem pareizākus lēmumus. Taču – ja pārliecības ir drusku par daudz, tad tas var iegriezt. Pieļauj stulbas kļūdas. Profesionālajā sportā meistarība ir noturēt līniju pēc iespējas stabilāku. Tā ir meistarības pazīme. Mēs uzejam virs mūsu līnijas un brīžiem smagi nokrītam. Man lielākais lepnums ir par to, ka neviens nepadodas, visi cīnās. Atceros gadus, kad pie 1:4 varēja būt 1:9 vai 1:10, un tad sākās pirkstu rādīšana. Šajā komandā neviens nepadevās. Jaunie puikas – cepuri nost. Sitās, darīja. Ar katru spēli progresēja. Man liekas, ka Latvijas hokejam tas bija vajadzīgs – lai mums būtu tik daudz debitantu vienā gadā. Paostīt gaisu, saprast. Saprotot šo līmeni, viņu individuālajai attīstībai šis dos milzīgu atspērienu," pārliecināts bija Daugaviņš.

Latvijas lielākais klupšanas akmens bija vairākums – no 45:10 minūtēm vairākumā tika izspiesti vieni vārti, tikpat ielaižot. Turklāt vienīgie vairākuma vārti tika iemesti nevis pēc kombinācijas, bet Daugaviņa improvizācijas un Roberta Bukarta tikšanas pie atlēkušās ripas.

"Teiksim tā, vairākums bija ļoti zemā līmenī. Es pat teiktu, pa visiem maniem gadiem, ko esmu spēlējis izlasē, tas bija vissliktākais vairākums, ko esmu pieredzējis. Es nezinu, no kā. Treniņos aktīvi strādājām. Brīžiem liekas – jo vairāk strādājām, jo sliktāk palika. Bet mums ir labi treneri. Viņi izdarīs analīzi nākamajiem gadiem. Nāks jauni spēki iekšā. Būs jāstrādā un jāatrod atslēga," teica Daugaviņš.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  -4 [+] [-]

, 2024-05-21 22:01, pirms 4 mēnešiem
Par ko cepuri nost? Neviens jaunais neko īpašu neparādija

  +5 [+] [-]

, 2024-05-21 22:14, pirms 4 mēnešiem
portal rakstīja: Par ko cepuri nost? Neviens jaunais neko īpašu neparādija
Neko īpašu? visjaunākais izlases spēlētājs Ločmelis pret slovākiem iemeta divus bullīšus, kamēr pieredzējušie izlases "tehniķi" - nevienu PM.

  +4 [+] [-]

, 2024-05-21 22:21, pirms 4 mēnešiem
Patika Laviņš jau pārbaudes spēlēs. Tā enerģija ar ko viņš spēle ir bauda. Cīnās visur un vienmēr. Cepuri nost visiem džekiem arī tiem kam nesanāca kā gribētos šogad.

  +4 [+] [-]

, 2024-05-21 22:23, pirms 4 mēnešiem
portal rakstīja: Par ko cepuri nost? Neviens jaunais neko īpašu neparādija
Ceturtā maiņa bija visredzemākā šajā turnīrā

  +1 [+] [-]

, 2024-05-21 22:30, pirms 4 mēnešiem
Hilton Ostrava menedžerim asaras acīs rodas
Kad Rūjienas puiši ar vojādžeri prom dodas
Kaut arī sākumā saucām viņu par lempi
Esam gatavi braukt uz ostravas nākamo čempi

     [+] [-]

, 2024-05-22 05:12, pirms 4 mēnešiem
Par vēlu jaunajiem deva pierādīt sevi !!! Tralmaks būs ok !!!

     [+] [-]

, 2024-05-22 12:31, pirms 4 mēnešiem
Cik nu Tralmaks jaunais, ar Dzierkalu viena vecuma un par Ābolu gadu jaunāks