Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobelei principiāla uzvara pār Rīgu un vieta Latvijas Olimpiādē

Jānis Pārums

Dobelei principiāla uzvara pār Rīgu un vieta Latvijas Olimpiādē
Uzbrukumā Ēriks Blūms
Foto: Andris Pintāns

Šodien Latvijas IV Olimpiādes finālturnīrā iekļuva Dobeles novada handbolisti, kas savā laukumā ar 26:19 apspēlēja Rīgu.

Jāatgādina, ka atbilstoši izlozes rezultātiem komandas sacenšas A un B kvalifikācijas grupās (pa četrām katrā) pēc play off principa. Katra pusfināla pāra uzvarētājs finālā cīnīsies par pirmo vietu grupā, bet zaudētāji sacentīsies par trešo vietu un pēdējām ceļazīmēm uz Latvijas Olimpiādi. Katras grupas 1.,2.un 3.vieta kvalificēsies Latvijas IV Olimpiādes finālturnīram un tiks izliktas attiecīgi pēc izcīnītās vietas kvalifikācijas turnīrā. Komandas, kas katrā grupā paliek pēdējās, finālturnīram nekvalificējas.

Vīriešu kvalifikācijas sacensībās A grupā startē Ludzas novads, Ogres novads, Vaiņodes novads un Jūrmalas pilsēta, bet B grupā - Inčukalna novads, Dobeles novads, Rīgas pilsēta un Salaspils novads.

Dobeles novada un Rīgas duelis viennozīmīgi bija principiāls – tieši Dobeles un Rīgas komandas, attiecīgi, "Tenax" un "Celtnieks", pēdējās divās sezonās tikās Latvijas čempionāta un arī Latvijas kausa finālā, lielākoties uzvarot dobelniekiem. Komandu sastāvi praktiski identiski, kā Latvijas čempionātā, kur finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Dobele.

Šīvakara spēli nedaudz veiksmīgāk iesāka dobelnieki, taču pirmās desmit minūtes aizritēja salīdzinoši līdzīgā cīņā. Pēc tam Dobeles novada handbolisti guva piecus vārtus pēc kārtas, sasniedzot 9:3 spēles 17.minūtē. Puslaika otrajā daļā rīdziniekiem izdevās sakārtot spēli aizsardzībā, uzlabot arī uzbrukuma sniegumu, tādējādi uzsākot pakaļdzīšanos. 14 minūšu laikā Dobele spēja gūt vien divus vārtus, kamēr Rīga atbildēja ar septiņiem un puslaika izskaņā pietuvojās līdz minimumam – 11:10 Dobeles novada labā pēc pirmajām 30 minūtēm.

Pēc pārtraukuma Rīgas handbolisti turpināja iesākto un 34.minūtē pēc Artūra Lazdiņa metiena pirmoreiz izvirzījās vadībā – 12:11 – bet nedaudz vēlāk Edgars Iljinihs panāca jau +2 Rīgai. Iegūto iniciatīvu gan rīdzinieki nespēja noturēt, bet dobelnieki nodemonstrēja savu čempionu raksturu, nepilnās divās minūtēs gūstot četrus vārtus pēc kārtas, un atkal pārņemot vadību – 15:13. Tas faktiski izrādījās lūzuma punkts – turpinājumā dobelnieki vēl vairāk atrāvās, vairs nedodot rīdziniekiem cerības uz uzvaru un mačā triumfēja ar 26:19, automātiski nodrošinot Latvijas IV Olimpiādes finālturnīrā.

Uzvarētāju labā pa pieciem vārtiem guva Egils Politers un Toms Lielais, bet zaudētājiem septiņi vārti Artūram Lazdiņam.

Svētdien Dobeles novads B kvalifikācijas grupas finālā mērosies spēkiem ar Inčukalna novadu, bet Rīga par pēdējo ceļazīmi B grupā sacentīsies pret Salaspils novadu. Savukārt A grupā Ludzas novads savā laukumā par pirmo vietu grupā sacentīsies pret Ogres novadu. Jūrmala un Vaiņodes novads sacentīsies par A grupas pēdējo ceļazīmi uz olimpiādes finālturnīru.

Latvijas IV Olimpiāde. B kvalifikācijas grupa

Dobeles novads – Rīgas pilsēta 26:19 (11:10)
Dobeles novads: Politers 5, Lielais 5/4, Blūms 4, Bilkštis 3, Ērmanis 3, Krivmanis 2, Lazda 1, Pančenko 1, Zvejnieks 1, Hovratovičs 1.
Rīga pilsēta: Lazdiņš 7, Iljinihs 3, Leja 2, Freibergs 2, Balceris 2/2, Kivlenieks 2, Eglītis 1.

Latvijas IV Olimpiādes sadaļa
Kvalifikācijas kalendārs/izspēles kārtība
Komandu sastāvi

Sievietēm kvalifikācijas turnīrs netiek aizvadīts un uzreiz finālturnīrā startēs Salaspils novads, Dobeles novads, Jēkabpils pilsēta, Ludzas novads un Stopiņu novads.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv