Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepājas" direktors par maču Daugavpilī: "Protams, paši to īpaši nevēlējāmies"

Rolands Eliņš

"Liepājas" direktors par maču Daugavpilī: "Protams, paši to īpaši nevēlējāmies"
Renārs Birkāns un Normunds Atvars. Foto: BK Liepāja

Šodien tika paziņots, ka "Pafbet" LBL pusfināla sērijā starp "VEF Rīga" un BK "Liepāja" 26. aprīļa mačs notiks Daugavpilī. "Liepājas" kluba direktors Normunds Atvars sarunā ar portālu Sportacentrs.com neslēpa, ka tas viņa komandai nav parocīgākais scenārijs (gaidāms vismaz piecu stundu ilgs pārbrauciens uz spēli, kas liks ierasties dienu iepriekš), taču "Liepāja" tam piekritusi, ņemot vērā, ka spēli rīkojošā puse uzņēmusies segt "Liepājas" pieaugušās izmaksas.

"Runas par spēli Daugavpilī bija jau ceturtdaļfināla sērijas laikā, taču vēl tikai runas, jo vispirms jau bija jānospēlē tā. Kad sērija pret LU beidzās, tad arī par to varēja konkrētāk domāt," teica Normunds Atvars. "Mums tomēr bija svarīgi zināt to laicīgi, jo mums spēle Daugavpilī nav gluži ikdienas notikums."

Vienošanās par "play-off" spēli Daugavpilī prasīja atbalstu no vairākām iesaistītajām pusēm, un "Liepājas" kluba direktors norādīja, ka viņi šajās pārrunās nākuši nevis ar prasībām kaut ko īpaši iegūt, bet gluži vienkārši nezaudēt.

"Vienojāmies par to, ka vismaz finansiālajā ziņā nebūsim zaudētāji. Mums, protams, pieaug izmaksas, lielā attāluma dēļ svarīgi arī ierasties jau dienu iepriekš, un šeit vienojāmies, ka uzņemošā puse sedz izmaksu starpību. Vai tā ir VEF vai Daugavpils puse, kurai šādas spēles sarīkošana esot svarīga, tas jau vairs nav mums nav tik būtiski, bet nevēlējāmies absurdu situāciju, ka speram soli pretim un beigās vēl paši piemaksājam par to," uzsvēra Atvars.

"Ja vaicā, vai mēs paši to ļoti vēlamies, tad atbildu, protams, ka nē," sacīja Atvars, atzīmējot faktu, ka no Liepājas vēl tālāku spēles aizvadīšanas vietu VEF praktiski nevarēja izvēlēties. "Jā, Latvijas basketbolam tas ir svarīgi, ka paplašinās ģeogrāfija, bet vai viens šāds brauciens dos vēlamo rezultātu? Grūti spriest. Mums klubā likās loģiskāk, ka citā vietā varētu izspēlēt kādu regulārās sezonas maču, nevis "play-off" spēli, bet varbūt jau ir tā, ka skatītājus daudz vairāk piesaista tieši "play-off" spēle. Mēs arī piedāvājām, ka, ja reiz popularizējam basketbolu, tad varbūt popularizējam kaut kur tuvāk mums, bet nu palika šādi. Bet nu mēs esam viesu komanda, kas bija savā ziņā spiesta uzklausīt un panākt soli pretim, un, ja tiek sperts solis pretim arī mums, piemēram, izmaksu ziņā, tad mēģināsim."

Rezultāts pusfināla sērijā šobrīd ir 1-0 favorītes "VEF Rīga" labā. Svētdien gaidāma sērijas otrā spēle Liepājā, kamēr sērijas trešais mačs Daugavpilī būs 26. aprīlī, attiecīgi jārēķinās ar scenāriju, ka Daugavpilī varētu tikt aizvadīta sērijas izšķirošā spēle. Šajā ziņā gan "Liepājas" kluba vadītājs norādīja, ka ir arguments par to, ka no sportiskās puses viņa komandai būs arī viena priekšrocība, proti, savu mājas spēli VEF aizvadīs neitrālā laukumā.

"Liepājas" komandai sērijas pirmajā spēlē nepiedalījās Roberts Freimanis un Ojārs Bērziņš, kuri abi Latvijas-Igaunijas līgā vidēji mačā nospēlēja vairāk par 23 minūtēm un guva attiecīgi 8.6 un 7.6 punktus vidēji spēlē. Par viņu atgriešanos laukumā šobrīd pilnīgas skaidrības nav, taču Atvars norādīja, ka sezona viņiem nav beigusies un ka tiek cerēts uz viņu dalību jau pusfināla sērijā.

"Skaidrs, ka cīņā pret VEF ļoti svarīgi, lai mēs būtu labākajā sastāvā," teica Atvars. "Un cerība, ka viens no viņiem vai abi varēs mums palīdzēt šajās spēlēs, pastāv. Teikšu tā - ja rītdien būtu LBL finālsērijas septītā spēle, viņi abi dotos laukumā, jo viņu traumas nav tik smagas. Taču LBL finālsērijas un pat bronzas sērijas vēl nav, un mums tomēr jādomā arī uz priekšu un jāļauj spēlētājiem atgriezties laukumā optimālā laikā."

LBL pusfināla sērijas spēles tiešraidē piedāvā Sportacentrs.com un TV4 kanāls, kur būs arī "Liepāja"-VEF svētdienas spēle, kamēr rītdien savu maču aizvadīs "Ogre" un "Ventspils".

  +2 [+] [-]

, 2023-04-21 16:44, pirms gada
kas tas par idiotismu, divām svešām komandām spēlēt neitrālā laukumā, kur visiem uz viņiem pajāt

  -1 [+] [-]

, 2023-04-21 16:59, pirms gada
purva_velns rakstīja: kas tas par idiotismu, divām svešām komandām spēlēt neitrālā laukumā, kur visiem uz viņiem pajāt
Nu esošajā brīdī var savādāk? Daugavpilī, sen pagātnē, arī sezonas spēle bina labi apmeklēta

  +1 [+] [-]

, 2023-04-21 18:41, pirms gada
Par to, ka spēli apmeklēs savi 500 skatītāji nav runas. Domāju, ka tur viss ok, bet to, ka vienai komandai jāmēro 7h brauciens uz izslēgšanas spēli (svarīgākajiem mačiem sezonā) gan ,manuprāt, ir absurds. Sezonas laikā taisiet, kur vēlaties, bet playoffā šķiet absurds.

     [+] [-]

, 2023-04-21 19:02, pirms gada
Domāju, ka arī Dagdā varētu spēlēt. Uzvarētājs šajā pārī tāpēc nemainīsies.

     [+] [-]

, 2023-04-21 19:49, pirms gada
wolmar rakstīja: Domāju, ka arī Dagdā varētu spēlēt. Uzvarētājs šajā pārī tāpēc nemainīsies.
To pašu tu droši varētu teikt arī par finālu...

     [+] [-]

, 2023-04-21 20:17, pirms gada
cepums70 rakstīja: To pašu tu droši varētu teikt arī par finālu...
Uz to pusi ļoti velk... Pie noteikuma, ja VEF puikas nelaiž luni.

     [+] [-]

, 2023-04-22 00:15, pirms gada
pinkainis rakstīja: Par to, ka spēli apmeklēs savi 500 skatītāji nav runas. Domāju, ka tur viss ok, bet to, ka vienai komandai jāmēro 7h brauciens uz izslēgšanas spēli (svarīgākajiem mačiem sezonā) gan ,manuprāt, ir absurds. Sezonas laikā taisiet, kur vēlaties, bet playoffā šķiet absurds.
Esi reāls, šīs spēles, lai gan Liepājā katrā cīnīsies, ir formalitāte. Galvenais, lai arī ir izveidojas tur komanda, jo tā Latvijas puses mums ir gaužām tukša

     [+] [-]

, 2023-04-22 00:16, pirms gada
wolmar rakstīja: Uz to pusi ļoti velk... Pie noteikuma, ja VEF puikas nelaiž luni.
Es kā vef fans varu teikt, ka visticamāk finālā gadīsies tāda spēle. Man nav tik liela ticība, ka viņi iztiks bez zaudēm

     [+] [-]

, 2023-04-22 01:37, pirms gada
Real Rebel rakstīja: Es kā vef fans varu teikt, ka visticamāk finālā gadīsies tāda spēle. Man nav tik liela ticība, ka viņi iztiks bez zaudēm
Un ja nu sanāk četras zaudes?