Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Šiliņš atzīts par LBL sezonas progresējošāko spēlētāju, Lucis - gada tiesnesi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šiliņš atzīts par LBL sezonas progresējošāko spēlētāju, Lucis - gada tiesnesi
Kārlis Šiliņš. Foto: Diana Jesin

Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņojusi, ka par 2022./2023. gada Latvijas Basketbola līgas progresējošāko spēlētāju atzīts ''Liepāja'' līderis Kārlis Šiliņš, bet gada tiesnesi Oskars Lucis.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņojusi pirmos divus individuālo atzinību saņēmējus pēc Latvijas Basketbola līgas sezonas beigām.

Sezonas progresējošākā spēlētāja godu izpelnījies ''Liepājas'' līderis Kārlis Šiliņš, kurš sezonas laikā divas reizes tika atzīts par apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas mēneša labāko spēlētāju. Šiliņš kļuva par otro rezultatīvāko LBL izslēgšanas spēļu basketbolistu ar caurmērā gūtiem 15.77 punktiem. Tāpat viņš ''Liepājas'' pirmās bronzas medaļas pēdējo 11 gadu laikā sekmēja ar 8.92 atlēkušajām bumbām. Sezonas laikā Šiliņš tika aicināts arī uz Latvijas basketbola izlases nometni 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros.

Savukārt gada tiesneša balva piešķirta Oskaram Lucim. Paziņojumā minēts, ka tiesnesis izcēlies ar autoritāti, principialitāti un kompetenci, tiesājot visspraigākās spēles. Tāpat viņš veicis nozīmīgu darbu ne tikai basketbola laukumā, bet arī darbā ar gados jaunajiem tiesnešiem.

Latvijas Basketbola līga noslēdzās ar ''VEF Rīga'' triumfu, kas finālsērijā pēc zaudētās atklāšanas spēles uzvarēja nākamajās četrās un ar 4-1 pārspēja ''Ventspili''. Jāņa Gailīša vadītā komanda kļuva par pirmo vienību pēc ''Valmiera/Ordo'' 2015./2016. gada sezonā, kas izcīna titulu pēc zaudēta pirmā finālmača.

Izmantotie resursi:
https://lbl.basket.lv/pafbet-lbl-20...

     [+] [-]

, 2023-05-18 06:05, pirms 11 mēnešiem
Par Luci, pilnīgi un galīgi garām, kā viņš tiesā, tā spēle ir pilnībā sačakarēta.

     [+] [-]

, 2023-05-18 07:37, pirms 11 mēnešiem
Vienreiz pa ilgiem laikiem godīgs, kompetents nominējums.!
Abi objektīvi labākie.