Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova Austrālijas ceļojuma pēdējā posmā Adelaidā tiksies ar Garsiju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova Austrālijas ceļojuma pēdējā posmā Adelaidā tiksies ar Garsiju
Anastasija Sevastova. Foto: AP/Scanpix

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 53.) pirmdien sāks Austrālijas tenisa vasaras pēdējo turnīru, Adelaidas WTA 500 turnīra pirmajā kārtā tiekoties ar rangā 10 pozīcijas augstāk esošo Francijas tenisisti Karolīnu Garsiju. Mača sākums plānots plkst. 3:00.

Sevastova šo sezonu sākusi tikpat nesekmīgi kā iepriekšējo, uzvarot tikai vienā no pirmajām piecām spēlēm. Viņa vienīgo uzvaru guvusi pret 83. numuru Medisonu Brengli. Arī Garsijai pieticīgs sezonas sākums, sakrājot 3-3 bilanci. Francijas sportiste visas trīs uzvaras guvusi pret ārpus Top 50 esošām spēlētājām.

Sevastova Adelaidā spēlēja arī pagājušajā sezonā, kad šis turnīrs notika pirms "Australian Open". Anastasija toreiz zaudēja jau 1. kārtā, kur ar 6:4, 1:6, 3:6 piekāpās visos piecos iepriekšējos mačos pieveiktajai Horvātijas tenisistei Donnai Vekičai (#20).

Pirmdien būs Sevastovas un Garsijas trešā tikšanās. Pirmie divi mači bija uz zālāja seguma Maljorkā, kur Sevastova Francijas tenisistei 2016. gadā ar 3:6, 4:6 zaudēja finālā, bet nākamajā gadā ar 6:4, 6:2 revanšējās pusfinālā.

Garsijai tā gada sezonas otrā puse bija karjeras labākais posms, kad viņa septembrī un oktobrī uzvarēja abos lielajos WTA 1000 turnīros Ķīnas pilsētās Uhaņā un Pekinā (vienīgā tenisiste ar tādu sasniegumu vienā sezonā) un kvalificējās "WTA Finals" Singapūrā, kur tika līdz pusfinālam.

Septiņkārtējā WTA turnīru uzvarētāja un bijusī pasaules ceturtā rakete Garsija kopš tā laika ir izcīnījusi divus mazos WTA 250 titulus, 2018. gadā uzvarot Tjaņdziņā un 2019. gadā iegūstot Notingemas trofeju, bet kopš minētā dubultpanākuma Ķīnā 2017. gada rudenī nav spējusi sasniegt WTA 500 vai augstāka līmeņa finālus.

Jau zināma Sevastovas un Garsijas mača uzvarētājas pretiniece 2. kārtā – Beļģijas pirmā rakete Elīze Mertensa (#16), kura izsēta ar ceturto numuru. Pirmie trīs ir ranga līderei un pagājušā gada čempionei Ešlijai Bārtijai, Belindai Benčičai (#12) un Johannai Kontai (#15).

     [+] [-]

, 2021-02-21 20:44, pirms 3 gadiem
Sevastovai vajadzīgs atgūt parliecību vai nu ar veiksmi kad tiek uzvarēts pāris spēļu pēc kartas vai pieaicināt varbūt kādu treneri uz laiku un vismaz kā man šķiet baigi fiziskais iepaliek no pirms sākas krišana, protams tas var būt traumu utt iespaidā, šodien grūts pretinieks...