Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Avalanche'' brīvā dabā uzvar ''Golden Knights'', ''Hurricanes'' pārspēj čempionus

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Avalanche'' brīvā dabā uzvar ''Golden Knights'', ''Hurricanes'' pārspēj čempionus
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tika aizvadītas 12 spēles. Brīvā dabā notika Kolorādo ''Avalanche'' un Lasvegasas ''Golden Knights'' duelis. Ar vairākiem pārtraukumiem tā noslēdzās visvēlāk no visām cīņām un ''Avalanche'' uzvaru - 3:2. Savukārt Karolīnas ''Hurricanes'' atstāja sausā Tampabejas ''Lightning'', pārspējot Stenlija kausa īpašniekus ar 4:0.

Naktī uz svētdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tika aizvadītas 12 spēles. Vienā no tām savstarpēji spēlēja vieni no šīs sezonas līderiem - Tampabejas ''Lightning'' pret Karolīnas ''Hurricanes''. Sākotnēji šonakt tām bija plānoti mači pret Čikāgas ''Blackhawks'' un Dalasas ''Stars'', taču Covid-19 un sniega vētras dēļ tās pārcēla, un līga lēma par jaunu maču norīkošanu.

Itin pārliecinoši noslēgumā uzvaru svinēja Karolīnas ''Hurricanes'', pārspējot pretiniekus ar 4:0. Sauso spēli vārtos aizvadīja Alekss Nedeļjkovičs, kurš atvairīja visus 24 Stenlija kausa īpašnieku metienus. ''Hurricanes'' vārtus guva otrajā un trešajā trešdaļā. Vadībā ''Hurricanes'' izvirzīja Vincents Tročeks, gūstot savus devītos vārtus sezonā. Arī atlikušajā cīņas gaitā veiksmīgāk savus momentus izmantoja Karolīnas hokejisti. Vārtos ''Hurricanes'' rindās lielisks bija Nedeļjkovičs, kurš neļāva ''Lightning'' hokejistiem izcelties. Šī bija pirmā vārtsarga sausā spēle un hokejists par piemiņu saņēma mača ripu.

Savukārt pirmā spēle šosezon brīvā dabā notika starp ''Avalanche'' un ''Golden Knights''. Spēle sākotnēij bija paredzēta krietni agrāk, bet beigās noslēdzās kā pēdējā no visām dienas plānotajām cīņām. Pēc pirmā perioda tā tika apturēta uz laiku ledus sliktās kvalitātes dēļ. Uzvaru aizraujošā duelī izcīnīja ''Avalanche'' - 3:2. Kolorādo hokejisti meta vairāk pa vārtiem - 39 reizes, kamēr pretinieki 29. Par izšķirošo kļuva otrā perioda beigu un trešās trešdaļas sākuma nogrieznis, kura laikā ''Avalanche'' divas reizes izcēlās un panāca 3:1. ''Golden Knights'' vienus vārtus atguva, taču izlīdzināt maču neizdevās. Pēdējo minūti Lasvegasas hokejisti nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas rezultātu nenesa.

NHL spēles

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Devils – Sabres2:3Capitals-Rangers1:4
Avalanche-Golden Knights3:2Red Wings – Panthers2:1
Coyotes-Kings2:4Blue Jackets – Predators2:4
Canadiens-Maple Leafs3:5Penguins-Islanders2:3
Blues-Sharks4:5Ducks – Wild1:5
Oilers – Flames7:1