Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

TSN: Lasvegasas atlaistais Debūrs, visticamāk, kļūs par ''Stars'' galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

TSN: Lasvegasas atlaistais Debūrs, visticamāk, kļūs par ''Stars'' galveno treneri
Pīters Debūrs. Foto: AFP/Scanpix

Medijs TSN ziņo, ka tuvu jauna galvenā trenera nosaukšanai ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Dalasas ''Stars'', kas šajā amatā plāno apstiprināt no Lasvegasas ''Golden Knights'' atlaisto Pīteru Debūru. Puses plāno parakstīt līgumu uz četriem gadiem.

53 gadus vecais kanādietis Pīters Debūrs no 2020. gada janvāra strādāja par Lasvegasas ''Golden Knights'' galveno treneri, taču tika atlaists pēc tam, kad komanda nespēja kvalificēties šīs sezonas Stenlija kausa izcīņai. Iepriekš Debūrs strādājis arī Sanhosē ''Sharks'', Ņūdžersijas ''Devils'' un Floridas ''Panthers'', bet, visticamāk, viņa nākamā pieturvieta būs Dalasas ''Stars''. Pagaidām gan tas nav oficiāli apstiprināts, bet, ja puses vienosies, tad tiks noslēgts četru gadu līgums, kura laikā speciālists ik sezonu pelnīs četrus miljonus dolāru.

Līdzšinējais treneris Riks Bouness no amata atkāpās pēc zaudējuma Stenlija kausa pirmajā kārtā Kalgari ''Flames'' ar 3-4. Paziņojumā treneris minēja, ka ar šo soli ļauj organizācijai doties citā virzienā. Kopā ar ''Stars'' Bouness 2020. gadā sasniedza Stenlija kausa finālu, kurā zaudēja Tampabejas ''Lightning''.

Pieredze iekļūšanā Stenlija kausa finālā ir arī 53 gadus vecajam Debūram, kurš to iespējis gan ar Ņūdžersijas ''Devils'' (2012. gadā), gan ar Sanhosē ''Sharks'' (2016. gadā). Ar ''Devils'' finālā tika zaudēts Losandželosas ''Kings'', bet kopā ar ''Sharks'' Teodora Bļugera šobrīd pārstāvētajai Pitsburgas ''Penguins''.

Debūrs kā kādas komandas galvenais treneris izcīnījis 513 uzvaras regulārā turnīra spēlēs, bet ar sevis vadītajām komandām pratis iekļūt Stenlija kausa izcīņā septiņas reizes.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/dallas-stars-pet...