Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vītoliņš par Gudļevski: "Pirmoreiz redzu, ka vienā spēlē vārtsargs zaudē 7kg"

Vītoliņš par Gudļevski: "Pirmoreiz redzu, ka vienā spēlē vārtsargs zaudē 7kg"
Kristers Gudļevskis pēc spēles kopā ar Latvijas izlases treneriem. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc treniņa sarunā ar medijiem pastāstīja par aktuālajiem jautājumiem pirms izšķirošās spēles pret ASV valstsvienību un vārtsargu situāciju, uzsverot, ka Kristeram Gudļevskim pret Slovākiju bijusi īpaši smaga un nogurdinoša spēle.

"Pēc šodienas treniņa mums būs viss vakars pieejams," par gatavošanos spēlei pret ASV sacīja Harijs Vītoliņš. "Aizbrauksim mierīgi uz viesnīcu, visu vakaru varēsim tam veltīt. Vēlreiz iziesim cauri, paskatīsimies, kādi mums sanāk virknējumi, vai mums ir Haralds (Egle) vai nē, kurš būs 13. uzbrucējs, vai iesim ar septiņiem vai astoņiem aizsargiem."

"Šīs lietas izlemsim lēnā garā vakara gaitā," turpināja Vītoliņš, "jo vajadzīgs tomēr savs laiks, lai atgriežas realitāte. Vakar tajā eiforijā liekas, ka viss paliek un viss notiek, bet, kad vēsi apdomājies, tad tomēr nāk citas domas prātā."

Jautājumā par rītdienas pretinieci ASV izlasi Vītoliņš izvēlējās koncentrēties uz saviem spēlētājiem: "Viss tik un tā būs atkarīgs no mums pašiem. Ar tehniku mēs viņus vinnēt nevaram. Tikai ar pašaizliedzību un, teiksim tā, ar sportisko nekaunību. Mums jābūt nekaunīgiem, jālien viņiem virsū. Viennozīmīgi, ka amerikāņiem tā būs kā spēlīte, bet tas mums jāizmanto."

"Varbūt viņi kaut kur paviršāk spēlēs aizsardzībā - kā zināms, uzbrukums viņiem ir spēcīgs. Jācenšas piespiest, lai viņi iekrīt uz pretuzbrukumiem, principā līdzīgi kā jau bija pret slovākiem," Vītoliņš ieskicēja rītdienas spēles uzdevumus. "Ja mēs nospēlēsim labi aizsardzībā un ātri veidosim pretuzbrukumus, iespējas radīsies. Protams, spēles disciplīna, kā vienmēr, būs ļoti svarīga."

"Arī pamatvārtsargs šobrīd mums vēl nav skaidrs," Vītoliņš atbildēja par rītdienas spēles sastāvu. "Skatāmies lēnu garu, mums šobrīd nepieciešams laiks."

Spēlē pret Slovākiju teicami vārtos spēlēja Kristers Gudļevskis, atvairot 41 no 43 pretinieku metieniem, kā arī tiekot galā ar sešiem no septiņiem slovāku pēcspēles metieniem. Tiesa, bullīšu sērijas laikā viņa darbībās bija novērojams diskomforts un sāpes, ko pēc spēles viņš skaidroja ar krampjiem.

Uz jautājumu, vai ar Gudļevski veselības ziņā šobrīd viss kārtībā, Vītoliņš atbildēja apstiprinoši, tiesa, norādot, ka Gudļevskis tagad iziet atjaunošanos pēc spēles: "Es pirmoreiz redzēju, ka vārtsargs vienas spēles laikā zaudējis septiņus kilogramus svara. Tas ir ļoti, ļoti daudz."

Jāpiezīmē, ka vairāki spēlētāji norādījuši uz karstajiem apstākļiem Ostravas halles ledus laukumā, kas šajā pasaules čempionātā liek laukumā svīst krietni vairāk nekā ierasts.

"Ko es teicu Kristeram, kad viņš pēc bullīšiem pieslidoja pie beņķīša? Teicu, ka viņš ir liels malacis, ka izturēja. Varbūt kāds cits viņa vietā būtu pateicis, nē, es nevaru vairs. Visi redzējām, kā viņš pēc katra bullīša palika guļot, saņēmās, piecēlās, nosargāja vārtus un atkal nokrita. Tikai ar tādu raksturu mēs varam gūt uzvaru arī rītdien."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA


Slēpts komentārs: WHITE Legend
, 2024-05-20 17:40, pirms mēneša
Daudz gan, Masaļskis runāja par 3-4 kg pie smagas spēles, veselību Gudim
, 2024-05-20 17:57, pirms mēneša
Nu nevar viņš būt par 100% gatavs tam slaktiņam kas mūs rīt sagaida, jo var prognozēt ka būs jāzaudē visi 10kg.
, 2024-05-20 17:59, pirms mēneša
Cik KG lidz ploviem?
, 2024-05-20 18:14, pirms mēneša
Tad jau Gudis būs galīgi beigts. Kurš būs vārtos pret amerikāņiem?
, 2024-05-20 18:20, pirms mēneša
Pirmo reizi redzu tādu izlases treneri, kas izveidojis tik bezzobainu aizsardzību, ka vārtsagam 7kg spēlē jāzaudē, lai tos s.ūdus izstrebtu.
, 2024-05-20 18:29, pirms mēneša
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Tad jau Gudis būs galīgi beigts. Kurš būs vārtos pret amerikāņiem?
Kas, kas? Izlases 1 vārtsargs. Elvis.
, 2024-05-20 19:02, pirms mēneša
hmm.es vēl saprastu ,ja Gudis būtu ar apaļiem vaigiem vai būtu nez,kā Daugava - masīvs, bet Kristers jau tā vienmēr izskatās,ja ne kalsns,tad slaids un te -7 kg - nav brīnums,ka knapi varēja piecelties
sākumā domāju,ka trauma,jo pēc viena atsistā ar špagatu tieši sākās tā "lenā piecelšanās"
Gudim Milzīgs PALDIES par lielisko spēli! un ātrāku atjaunošanos!
, 2024-05-20 20:32, pirms mēneša
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Tad jau Gudis būs galīgi beigts. Kurš būs vārtos pret amerikāņiem?
Elvis ar tevi nekad vairs nerunās.
, 2024-05-20 21:16, pirms mēneša
Nākamajā spēlē Latvijas vārtos jāstājas Ivaram Zvirgzdiņam
, 2024-05-20 22:03, pirms mēneša
Gudim smaga dehidratācija. No tā gan nespēks gan krampji gan zaudēti 7 kg. Vai tad tiešām profesionāli sportisti un treneri nesaprot, ka pietiekamā daudzumā jādzer sporta dzērieni??? Vanšteins savulaik olimpiādē distances laikā izdzēra ap 10 litriem.
, 2024-05-20 22:07, pirms mēneša
Sportiskais Kobolds rakstīja: Nu nevar viņš būt par 100% gatavs tam slaktiņam kas mūs rīt sagaida, jo var prognozēt ka būs jāzaudē visi 10kg.
Ja adekvāti uzņem sporta dzērienus, tad normāli būru zaudēt 1-2 kg.
, 2024-05-20 22:18, pirms mēneša
WHITE Legend rakstīja: Tas nozīme ka pirms spēles tomēr Gudijam ir bijis liekais svars ! Nevar tik daudz nekādi pazaudēt ja ir labā formā ...
Ar lieko svaru te nav nekāda sakara. Neatkarīgi no tā, ir vai nav liekais svars, vienas spēles laikā uz tauku rēķina nevar zaudēt vairāk kā 1 kg. šajā gadījumā svara zudums ir galvenokārt uz ūdens rēķina, kas ir ļoti slikti veselībai. Varbūt kāds vēl atceras Ušakova "varoņdarbu" savulaik Rigas maratonā, pēc kura viņš tika nogādāts uz slimnīcu Vācijā.
, 2024-05-20 22:23, pirms mēneša
Spēlēja pirtī. Abi kīperi dabūs izspēlēties čempī kas nav slikti un pat trešais dabūja paostīt ledu
, 2024-05-20 22:25, pirms mēneša
Vārtos jāliek Vītols.Mierīgs džeks. Viņš neko nav ielaidis sev atvēlētajā laikā ne tagad ne pārbaudes spēlēs.
, 2024-05-21 06:51, pirms mēneša
Meznieks rakstīja: Vārtos jāliek Vītols.Mierīgs džeks. Viņš neko nav ielaidis sev atvēlētajā laikā ne tagad ne pārbaudes spēlēs.
nezinu kā iepriekš,bet kad viņu uzlaida 3ajā pret zviedriem,tad ar 13 no 14 metieniem tika galā - vienu ielaida
Bet jā,atstāja ļoti labu iespaidu!Ceru mūsu izlases nākotnes vārtusargs un ja turpinās strādāt un progresēt,tad ātri vien tiks tur,kur Šilovs - ko arī novēlu
Kaspars Daugaviņš. Foto: Guntis Lazdāns
39

Latvijas izlase nākamajā pasaules čempionātā spēlēs Stokholmas grupā

Svētdien noslēdzās 2024. gada pasaules čempionāts hokejā, kas norisinājās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Nākamo turnīru uzņems Zviedrija un Dānija, un šodien IIHF apstiprinājusi, ka Latvijas valstsvienība spēlēs Stokholmas apakšgrupā.
Kevins Fiala. Foto: IIHF
1

2024. gada PČ vērtīgākā spēlētāja balva ceļo pie vicečempiona Fialas

Par 2024. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgāko spēlētāju pēc svētdien notikušās finālspēles tika atzīts vicečempiones Šveices uzbrucējs Kevins Fiala.
Mirklis pēc Davida Pastrņāka vārtu guvuma. Foto: Andrea Branca/Justpictures.ch/Imago Images/Scanpix
40

Pastrņāks ienaglo uzvaras ripu, čehi sarūpē valstij pāris brīvdienas

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi mājiniece Čehija, finālspēlē ar 2:0 pieveicot Šveices valstsvienību, kurai šajā gadsimtā trešais zaudējums trijos finālos.