Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kļaviņš un Jaunslaviete-Kipure triumfē ''cb – xp'' LK MTB XCO Daugavpils posmā

Toms Markss
Toms Markss

Sestdien Daugavpilī aizvadīts “cb – xp” Latvijas kausa otrais posms MTB XCO krosā – “Daugavpils XCO”. Open sporta braucienos posmā uzvarēja – “Velo komanda Ogre” braucējs Sandijs Kļaviņš un “ZZK AP Print” vienību pārstāvošā Katrīna Jaunslaviete-Kipure. Tikmēr pirmajā braucienā jauniešiem nepārspēts palika “Velo Saldus” pārstāvis Krists Buncis.

Daugavpils velo cienītājus no visas Latvijas un vairākus Lietuvas braucējus, sagaidīja ar ļoti siltiem laika apstākļiem. Posma rīkotāji – TK “Sniegpulkstenīte” – bija lieliski pastrādājuši pie trases, lai tā būtu ne vien sakopta un labi uzturēta, bet arī papildināta ar vairākiem jauniem elementiem. Sacensību scenāriji nelika vilties.

Open Sports vīru braucienā sešu apļu sacīkstē jau no starta visiem pa priekšu aizbrauca pirmajā posmā trešo vietu ieguvušais Sandijs Kļaviņš. “Velo komanda Ogre” pārstāvis pirmajā aplī paņēma patiesi jaudīgu tempu, kas sekotājiem nebija pa spēkam. Daudz sīvāka izvērtās cīņa par otro vietu, kur blīvi viens aiz otra brauca – Kārlis Baltacis, Jēkabs Vītols, Gints Jakovels , lietuvietis Justinas Biekša un Edgars Ābols.

Trases turpinājumā Kļaviņa pārsvars pār konkurentiem tuvojās 1 minūtei. Otrajā vietā tikmēr nostabilizējās Baltacis, kamēr trešais bija Gints Jakovels. Ļoti ātri pēdējos apļos brauca Aivars Dārznieks, kurš prata aizcīnīties līdz ceturtajai vietai. Šādā secībā vīri arī finišēja. Sandijs Kļaviņš trasē pavadīja 1 stundu 14 minūtes un 39 sekundes. Otrās vietas ieguvējs Baltacis no “Veloprofs.lv/ Trek” tika pārspēts par 1 minūti un 22 sekundēm. Gints Jakovels tikmēr finišēja 2 minūtes un 56 sekundes aiz uzvarētāja. TOP 6 arī – Aivars Dārznieks, Jēkabs Vītols un Justinas Biekša.

Dāmu konkurencē tikmēr uzvaras laurus pārliecinoši plūca Katrīna Jaunslaviete-Kupure no “ZZK AP Print”, kura četrus apļus veica pēc 1 stundas 3 minūtēm un 39 sekundēm. Otrajā vietā sekoja Evija Ziediņa, bet mājinieču galvenā favorīte Vija Frīda bija spiesta izstāties.

Jauniešu grupā spraiga cīņa par uzvaru izvērtās līdz pat pēdējam aplim. Pēc starta visiem pa priekšu aizbrauca Kristers Raginskis no “Engures sportam”. Jau otrajā aplī gan viņam sacensības bija beigušās pēc tam, kad plīsa velosipēda ķēde. Līdz pat noslēdzošajam aplim kopā brauca – “NN Sporta klubs/ RRS” braucēji Alvils Pētersons un Everts Meijers, kā arī “Velo Saldus” sportists Krists Buncis un “Velo komanda Ogre” pārstāvis Alvis Pivors. Spraigu uzvaru guva Buncis (00:50:36), kuram sekoja Pētersons (+00:00:04), Meijers (+00:00:06) un Pivors (+00:00:46).

Masters vīru grupās jāizceļ spraigais duelis M3 konkurencē, kurā otro posmu pēc kārtas Reinis Avens (“Ebike”) spēja pārspēt “Dako Ziemeļvidzeme” sportistu Mārtiņu Puriņu. Finišā abus šķīra 20 sekundes. Trešais šajā konkurencē mājinieks Aleksandrs Zilis. M1 grupā tikmēr par spīti kritienam, droši uzvarēja Rolands Burcevs no “VeloExpress Racing team”.

M2 grupā nepārspēts izrādījās Burceva komandas biedrs Gatis Bormanis, kuram sekoja Lauris Celitāns (“Garām Ejot MTB team”) un Gatis Svētiņš. M4 konkurencē Daugavpilī ātrākais Andrejs Ziema, apsteidzot Māri Zudānu un Jāni Rapu. Tikmēr M5+ grupā otrā uzvara liepājniekam Uldim Čukuram no “MTB Grobiņa” Otrajā vietā sekoja Dainis Gulbis, bet trešajā Aivars Uzols. Dāmu Masters konkurencē pirmā “MTB Jēkabpils” pārstāve Dana Sila.

Jaunatnes grupās jāizceļ Samantas Celitānes pārliecinošā uzvara W14 grupā. Viņa tuvāko sekotāju – lietuvieti – Elžietu Selavaiti apsteidza par vairāk nekā 2 minūtēm. Šajā grupā puišiem pie pirmās sezonas uzvaras tika Ralfs Zaļeskis no “ĀdažiVelo”, kuram otrajā un trešajā vietā sekoja – Ervīns Kūlītis un Oskars Bruno Štrauhmanis. Hobija klasēs tikmēr uzvaras laurus plūca SK “Priekuļi” braucēji – Reinis Juršēvičs un Inna Juršēviča.

Sezonas turpinājums ir gaidāms jau 9. jūnijā, kad ļoti aizraujošā trasē notiks “cb xp” Latvijas kausa trešais posms – “Avoti Lizums XCO”.

Izmantotie resursi:
lrf.lv